Brug meddelelser på din Mac

Meddelelser bruges af dine apps til at holde dig orienteret. Læs mere om, hvordan du får vist meddelelser, som du ikke har set, tilpasser meddelelsesformatet, skjuler meddelelser eller slår dem fra.

Meddelelsescenter

Se meddelelser i Meddelelsescenter

Hvis du vil åbne Meddelelsescenter, skal du klikke på Meddelelsescenter i øverste højre hjørne af skærmen eller stryge til venstre med to fingre fra pegefeltets højre kant.

• Hvis du vil se de meddelelser, som du ikke har set, f.eks. kalenderalarmer eller FaceTime-opkald, skal du klikke på Meddelelser øverst i Meddelelsescenter.
  • Hvis du vil åbne en meddelelse i den app, der sendte den, skal du klikke på meddelelsen. Meddelelsen fjernes derefter fra Meddelelsescenter.
  • Hvis du vil fjerne meddelelser uden at åbne dem, skal du klikke på knappen Ryd  ud for en meddelelse eller en gruppe af meddelelser.
  • Se kontrolelementerne for Forstyr ikke og Night Shift ved at rulle op (eller skubbe nedad) i Meddelelsescenter.
  • Åbn Indstillingsvinduet for Meddelelser ved at klikke på tandhjulsknappen  i nederste højre hjørne af Meddelelsescenter.

Sådan tilpasser du advarsler eller slår dem fra

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Meddelelser.
  2. Vælg en app i venstre kolonne.
  3. Du kan ændre meddelelsesformatet ved at vælge Bannere eller Advarsler. Eller vælg Ingen.
    Indstillingsvinduet for Meddelelser

Du kan også angive andre funktioner her, f.eks. om meddelelser skal vises på låseskærmen eller indeholde en eksempelvisning. En eksempelvisning indeholder en del af en e-mail, chat eller andet indhold, der er knyttet til meddelelsen. Du kan vælge, at eksempelvisninger aldrig vises, altid vises eller kun vises, når du låser din Mac op.

Hvis du vil tillade eller forhindre meddelelser for specifikke websteder, eller hvis du vil forhindre, at websteder beder om tilladelse til at sende meddelelser, kan du læse mere om, hvordan du tilpasser meddelelser fra websteder i Safari.

Brug Forstyr ikke

Forstyr ikke fjerner lyden for indgående opkald og meddelelser. Funktionen slås automatisk til, når din Mac er tilsluttet et tv eller en projektor.

Hvis du vil vælge, hvornår Forstyr ikke skal slås til og fra, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger og derefter klikke på Meddelelser. Indstillingerne for Forstyr ikke findes øverst i indholdsoversigten:

Indstillingsvinduet for Meddelelser

Læs mere

Du kan få flere oplysninger om Meddelelser ved at klikke på  knappen Hjælp i indstillingsvinduet for Meddelelser.