Brug af koder på iPhone, iPad eller iPod touch

Se, hvordan du indstiller, bruger og ændrer en adgangskode på iPhone, iPad eller iPod touch.

Indstil en kode på enheden for at beskytte dine data. Hvis din enhed understøtter Touch ID, kan du ofte bruge dit fingeraftryk i stedet for din kode. Hvis din enhed understøtter Face ID, kan du bruge ansigtsgodkendelse i stedet for din kode. Du skal indtaste en kode i følgende situationer:

• Når du tænder eller genstarter enheden.
  • Når du trykker på knappen Hjem eller skubber op for at låse din enhed op (du kan ændre dette).
  • Når du opdaterer softwaren.
  • Når du sletter enheden.
  • Når du vil have vist og ændre indstillinger for koder.
  • Når du installerer konfigurationsbeskrivelser til iOS eller iPadOS.

Sådan indstiller du en kode

1. På iPhone X eller en nyere model eller på iPad med Face ID: Gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode. På tidligere iPhone-modeller: Gå til Touch ID & adgangskode. På enheder uden Touch ID: Gå til Indstillinger > Adgangskode.
  2. Tryk på Slå adgangskode til.
  3. Indtast en adgangskode på seks cifre. Eller tryk på kodeindstillingerne for at skifte til en numerisk kode med fire cifre, en tilpasset numerisk kode eller en tilpasset alfanumerisk kode.
  4. Indtast koden igen for at bekræfte og aktivere den.

Sådan ændres koden eller kodeindstillingerne

På iPhone X eller en nyere model eller på iPad med Face ID: Gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode. På tidligere iPhone-modeller: Gå til Indstillinger > Touch ID & adgangskode. På enheder uden Touch ID: Gå til Indstillinger > Adgangskode.

Der vises flere muligheder:

• Slå kode fra: Tryk på denne indstilling for at slå din kode fra.
  • Skift adgangskode: Indtast en ny sekscifret adgangskode. Eller tryk på kodeindstillingerne for at skifte til en numerisk kode med fire cifre, en tilpasset numerisk kode eller en tilpasset alfanumerisk kode.
  • Kræv adgangskode: Så snart du låser din skærm, vil denne indstilling som standard bede dig om at angive din adgangskode for at låse skærmen op igen. Du kan ændre denne indstilling, hvis du ikke ønsker et øjeblikkeligt krav om adgangskode. (For din egen sikkerheds skyld kan du ikke ændre det øjeblikkelige krav om kode, hvis du bruger Touch ID eller Apple Pay).
  • Tillad adgang, når enheden er låst: Brug denne indstilling for at tillade adgang til nogle funktioner, når din enhed er låst, heriblandt Dagsoversigt, Notifikationscenter, Kontrolcenter på iPhone og iPod touch eller iPadSiri, Svar med besked, styring af Hjem, Wallet, Ring til ubesvaret opkald og USB-tilbehør
  • Slet data: Vælg at slette alle data på enheden automatisk efter indtastning af ti forkerte adgangskoder. Hvis du ikke slår denne indstilling til, skal enheden gendannes på en computer efter ti mislykkede forsøg.