Time Machine med lokale snapshots

Lokale snapshots hjælper Time Machine med at gendanne data, selvom din Time Machine-backupdisk ikke er tilgængelig.

Din Time Machine backupdisk er muligvis ikke altid tilgængelig, så Time Machine lagrer også nogle af sine sikkerhedskopier på dit indbyggede opstartsdrev og andre lokale drev. Disse sikkerhedskopier kaldes lokale snapshots.

• Et dagligt snapshot gemmes hver 24 timer, begyndende fra det tidspunkt, hvor du starter eller genstarter din computer.
  • Et ugentligt snapshot gemme hver uge.
  • Startende med Mac OS High Sierra, gemmes et ekstra snapsnot, før du installerer nogen macOS-opdatering.

Sådan bruger du lokale snapshots

Når du åbner Time Machine, vises der en tidslinje i højre side af skærmbilledet. Et hak med datoangivelse på tidslinjen er en sikkerhedskopi, og hver sikkerhedskopi har en farve, når du flytter markøren hen over den.

macOS High Sierra, Sierra, El Capitan, eller Yosemite:

• Et rødt hak angiver en sikkerhedskopi, der kan gendannes med det samme, enten fra et lokalt snapshot eller sikkerhedskopidisken. Når sikkerhedskopidisken ikke er tilgængelig, er kun de lokale snapshots røde.
  • Et udtonet rødt hak angiver en sikkerhedskopi, der kan gendannes fra sikkerhedskopidisken, når disken er tilgængelig. Indtil da vises der et tomt vindue for sikkerhedskopien.

OS X Mavericks og ældre versioner:

• Et gråt hak angiver en sikkerhedskopi, der kan gendannes med det samme fra et lokalt snapshot.
  • Et lyserødt hak angiver en sikkerhedskopi, der kan gendannes med det samme fra sikkerhedskopidisken.
  • Et nedtonet lyserødt hak angiver en sikkerhedskopi, der kan gendannes fra sikkerhedskopidisken, når disken er tilgængelig. Indtil da vises der et tomt vindue for sikkerhedskopien.

Time Machine vindue

Hvordan lokale snapshots bruger opbevaringsplads

Time Machine i macOS High Sierra gemmer snapshots på alle APFS-formatterede, flash-lagringsenhed i din Mac eller direkte forbundet til din Mac. Time Machine i tidligere macOS-versioner gemmer kun snapshots på den interne startdisk af Mac notebook computere.

For at sikre, at du har lagerplads, når du har brug for det, gemmes snapshots kun på diske, der har masser af ledig plads. Når lagerpladsen bliver lav, slettes snapshots automatisk, begyndende med den ældste. Derfor indeholder Finder og Få info-vinduerne ikke lokale snapshots i deres beregninger af lagerplads, der er tilgængelig på en disk.