Sådan bruger du Wallet på iPhone, iPod touch og Apple Watch

Med Wallet kan du opbevare kredit- og debetkort, forudbetalte kort, kundekort, boardingpas, biografbilletter, kuponer, pointkort, studiekort og meget mere samme sted.

Med Wallet kan du bruge kort på iPhone til at tjekke ind før en flyafgang, finde og bruge tilbud, komme i biografen og indløse kuponer. Kort kan oplyse dig om saldoen på dit kaffekort, udløbsdatoen for værdikuponer, dit pladsnummer til en koncert og meget mere. På nogle skoler i USA vil du muligvis kunne bruge dine studiekort på iPhone og Apple Watch.

Hvis du vil føje betalingskort til Wallet, kan du læse mere om, hvordan du indstiller Apple Pay.

Hvis du vil åbne appen Wallet på iPhone eller iPod touch, skal du trykke på symbolet for appen Wallet . Du kan også bruge Søg til at finde den.

Hvis du vil åbne appen Wallet på Apple Watch, skal du trykke på symbolet for appen Wallet .

Visning af pointkort i appen Wallet

Sådan føjer du et kort til Wallet

Symbolet Føj til Apple Wallet

Der er flere måder at føje kort til Wallet på:

På iPhone eller iPod touch

• Brug apps, der understøtter Wallet (Rul ned i Wallet, tryk på Rediger kort, og tryk på Find apps til Wallet).*
  • Scan en stregkode eller QR-kode (rul ned i Wallet, tryk på Rediger kort, tryk på Scan kode, og scan med dit iPhone-kamera).*
  • Hvis du betaler med Apple Pay hos en tilmeldt forhandler, og du får en meddelelse, skal du trykke på Wallet-meddelelsen.
  • Brug af Mail eller Beskeder.
  • Åbn en webbrowser.
  • Deling via AirDrop.
  • Brug af Mac.
  • Opret et iTunes Pass.
  • Til studiekort skal du bruge din uddannelsesinstitutions app til administration af studiekonti.

Hvis muligheden for at føje kort eller billetter til Wallet ikke vises, skal du kontakte forhandleren for at finde ud af, om kort i Wallet understøttes.

Du skal muligvis trykke på Føj til Apple Wallet og derefter trykke på Tilføj øverst til højre på kortet. Der kan også vises en lokalmenu med en Tilføj-knap, som du kan trykke på for at føje dit kort til Wallet.

*Hvis du ikke har et kort i Wallet, kan du muligvis ikke se Rediger kort.

På Apple Watch

• Følg instruktionerne i den e-mail, der blev sendt af kortudstederen.
  • Hvis kortudstederen har en app, skal du åbne appen.
  • Hvis du får en meddelelse fra udstederen, skal du trykke på Tilføj.

Fjern kort fra Wallet-skærmen

Sådan fjerner du et kort fra Wallet

Der er flere måder at fjerne et kort fra Wallet på:

På iPhone eller iPod touch

1. Rul ned i Wallet, og tryk på Rediger kort.
  2. Tryk på pileknappen.
  3. Tryk på Slet.

Du kan også trykke på det kort, du vil fjerne, trykke på symbolet Mere, rulle ned og trykke på Fjern kort.

Sådan fjerner du flere kort ad gangen:

1. Rul ned i Wallet, og tryk på Rediger kort.
  2. Tryk på  ud for det kort, du vil fjerne.
  3. Tryk på Slet.

Når du trykker på Slet, fjernes kortet også fra Wallet på dit Apple Watch.

Meddelelse om kort i appen Wallet på låst skærm

Sådan bruger du et kort i Wallet

Du kan bruge kort i Wallet på iPhone, iPod touch og Apple Watch.

Nogle kort vises måske automatisk baseret på tidspunktet eller din placering. Eksempel: Dit boardingkort kan blive vist, når du ankommer til lufthavnen. Hvis der er et kontaktløst symbol på dit kort, kan du muligvis bruge det på steder, hvor dette symbol vises.

Symbol for kontaktløst kort

Du kan være nødt til at låse din enhed op for at vise kortet og derefter scanne eller trykke på det.

Med iOS 9 eller nyere og en iPhone 6 eller nyere,1 er der to måder at bruge et kort på:

• Hvis du har et kredit- eller debetkort, et forudbetalt kort, butikskort eller pointkort i Wallet, der fungerer med Apple Pay, kan du dobbeltklikke på knappen Hjem fra låst skærm for at åbne Wallet. På iPhone X eller nyere skal du trykke to gange på sideknappen.
  • Hvis du har slået Automatisk valg til for et pointkort, et kundekort eller en billet, skal du trykke på en kortmeddelelse eller på et kort i Wallet. Hold derefter din iPhone tæt på den kontaktløse læser. Du kan være nødt til at godkende med Touch ID eller Face ID.

På Apple Watch

• Hvis du har et kontaktløst kort, og der vises en meddelelse, skal du trykke på meddelelsen for at se flere oplysninger.
  • Hvis der ikke er en meddelelse, skal du dobbeltklikke på sideknappen og holde dit Apple Watch nogle få centimeter fra læseren med skærmen vendt mod læseren.

Skærm til ændring af kortindstillinger i appen Wallet

Sådan vælger du kortmuligheder i Wallet

Du kan ændre dine kortindstillinger i Wallet på iPhone og iPod touch.

Tryk på et kort, og tryk derefter på knappen Mere symbolet for Mere for at få vist indstillinger og flere oplysninger. Herfra kan du:

• Fjerne kortet fra Wallet.
  • Del et kort. Vær opmærksom på, at det ikke er alle kort, der kan bruges.
  • Opdater et kort ved at trække det nedad.
  • Åbn eller installer den app, der er tilknyttet kortet.
  • Slå Automatiske opdateringer til eller fra for at tillade, at kortet modtager opdateringer fra udstederen.
  • Slå Foreslå til eller fra på låst skærm for at vise kortet baseret på tidspunkt og placering.
  • Slå Automatisk valg til eller fra, så et kort vælges, når der er brug for det.

Infoskærmen kan også vise nyttige oplysninger såsom forhandlerens kontaktoplysninger.

Hvis du vil ændre rækkefølgen af dine kort, skal du trykke og holde på et kort og derefter trække det til en ny placering. Ændringen opdateres på alle dine enheder. Du kan også trække et kort hen forrest blandt dine kort i Wallet for at gøre det til dit standardkort til Apple Pay.

Sådan får du kortmeddelelser

Du kan få meddelelser om f.eks. opdaterede flyafgange eller udsalg i nærliggende butikker på iPhone, iPod touch eller Apple Watch.2

På iPhone eller iPod touch

1. Åbn Wallet, og tryk på dit kort.
  2. Tryk på symbolet Mere.
  3. Tryk på knappen Meddelelser for at slå meddelelser til eller fra for det pågældende kort.

Hvis du vil slå meddelelser til for alle dine kort, skal du gå til Indstillinger > Meddelelser > Wallet. Slå Tillad meddelelser til, og aktiver derefter de meddelelser, du ønsker at modtage.

På Apple Watch

Hvis du vil modtage meddelelser fra Wallet, herunder når et kort ændrer sig – f.eks. gaten på dit boardingkort, – skal du følge disse trin:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Vælg fanen Mit ur, og rul derefter ned, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  3. Tryk på Dubler min iPhone under meddelelser.

Få hjælp

Hvis kortet mod forventning ikke vises på låseskærmen, kan du åbne Wallet og vælge kortet for at scanne det. Der kan være forskellige grunde til, at et kort ikke vises:

• Lokalitetstjenester er slået fra.
  • Funktionen Foreslå på låseskærm er slået fra for det pågældende kort.
  • Butikken understøtter ikke denne funktion.

1. Du skal bruge en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus eller en nyere model for at foretage køb i butikker i Japan med Apple Pay. Alternativt kan du bruge en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus købt i Japan. Læs om, hvordan du kan se, om din enhed er købt i Japan.

2. Visse forhandlere tillader muligvis ikke meddelelser.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.