Brug af Wallet på din iPhone eller iPod touch

Med Wallet kan du opbevare betalingskort, forudbetalte kort, kundekort, boardingpas, biografbilletter, kuponer, pointkort, studiekort osv. samme sted.

Med Wallet kan du bruge kort på din iPhone til at tjekke ind før en flyafgang, finde og bruge tilbud, komme i biografen eller indløse værdikuponer. Kort kan indeholde praktiske oplysninger, f.eks. saldoen på dit kaffekort, udløbsdatoen for værdikuponer, dit pladsnummer til en koncert og meget mere. Studerende på visse universiteter i USA kan bruge deres studiekort på iPhone og Apple Watch.

Hvis du vil føje betalingskort til Wallet, kan du læse, hvordan du indstiller Apple Pay.

Tilføj kort

Du kan føje kort til Wallet på mange forskellige måder:

Hvis muligheden for at føje kort, billetter eller andre tjenester til Wallet ikke vises, skal du kontakte butikken for at finde ud af, om Wallet-kort understøttes.

Du skal muligvis trykke på Føj til Apple Wallet og derefter trykke på Tilføj øverst til højre på kortet. Der kan også vises en lokalmenu med en Tilføj-knap, som du kan trykke på for at føje dit kort til Wallet.

Fjern kort

Sådan fjerner du et kort:

1. Rul ned i Wallet, og tryk på Rediger kort.
  2. Tryk på pileknappen.
  3. Tryk på Slet.

Du kan også trykke på det kort, du vil fjerne, trykke på , rulle ned og trykke på Fjern kort.

Sådan fjerner du flere kort ad gangen:

1. Rul ned i Wallet, og tryk på Rediger kort.
  2. Tryk på  ud for de kort, du vil slette.
  3. Tryk på Slet.

Brug dine kort

Nogle kort vises automatisk på det relevante tidspunkt eller sted, fordi de indeholder tids- eller lokalitetsbaserede oplysninger. Eksempel: Dit boardingkort vises, når du ankommer til lufthavnen. Hvis der er et symbol for berøringsfri brug på kortet, kan du muligvis bruge det til kortlæsere og -terminaler, der fremviser dette symbol.

Det er muligvis nødvendigt at skubbe for at oplåse enheden og vise og scanne kortet.

Med iOS 9 og nyere versioner og iPhone 6 og nyere modeller1 er der to hurtige måder at bruge et kort på:

• Hvis du har et kreditkort, et debetkort, et forudbetalt kort, et kundekort i Wallet eller et pointkort, der understøtter Apple Pay, kan du åbne Wallet ved at dobbeltklikke på knappen Hjem eller på sideknappen på iPhone X og nyere modeller.
  • Hvis du har slået Automatisk valg til for et pointkort, et kundekort eller en billet, kan du bruge dette kort ved at trykke på en kortmeddelelse eller på kortet i Wallet. Hold derefter din iPhone tæt på den berøringsfri læser. Du skal muligvis godkende med Touch ID eller Face ID.

Følg disse trin for at få vist meddelelser om f.eks. opdaterede flyafgange eller værdikuponer og udsalg i nærliggende butikker:2

1. Tryk på dit kort i Wallet.
  2. Tryk på knappen Mere.
  3. Tryk på knappen Meddelelser for at slå meddelelser til eller fra.

Hvis du vil slå meddelelser til for alle dine kort, skal du gå til Indstillinger > Meddelelser > Wallet, slå Tillad meddelelser til og slå de ønskede advarsler til.

Læs om, hvordan du bruger dit studiekort i Wallet.

Skift kortindstillinger

Tryk på et kort, og tryk derefter på knappen Mere på kortet for at få vist indstillinger og flere oplysninger. På infoskærmen kan du gøre følgende:

• Slet et kort.
  • Del et kort. Vær opmærksom på, at det ikke er alle kort, der kan bruges.
  • Opdater et kort ved at trække det nedad.
  • Åbn eller installer den app, der er tilknyttet kortet.
  • Slå automatiske opdateringer til eller fra.
  • Slå Foreslå på låst skærm til eller fra.
  • Slå Automatisk valg til eller fra for kontaktløse kort.

Infoskærmen kan også vise andre praktiske oplysninger om kortet, f.eks. butikkens kontaktoplysninger.

Hvis du vil ændre rækkefølgen af dine kort, skal du trykke og holde på et kort og derefter trække det til en ny placering. Ændringen opdateres på alle dine enheder.

Hvis du vil gøre et kort til standard i Apple Pay, skal du trække kortet til førstepladsen for dine kreditkort, debetkort og forudbetalte kort i Wallet.

Få hjælp

Hvis kortet mod forventning ikke vises på låseskærmen, kan du åbne Wallet og vælge kortet for at scanne det. Der kan være forskellige grunde til, at et kort ikke vises:

• Lokalitetstjenester er slået fra.
  • Funktionen Foreslå på låseskærm er slået fra for det pågældende kort.
  • Butikken understøtter ikke denne funktion.

1. Du skal bruge en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus eller en nyere model for at foretage køb i butikker i Japan med Apple Pay. Alternativt kan du bruge en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus købt i Japan. Læs om, hvordan du kan se, om din enhed er købt i Japan.

2. Nogle forhandlere tillader muligvis ikke meddelelser.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.