Skjul en brugerkonto i macOS

Læs mere om, hvordan du skjuler din brugerkonto i login-vinduet på macOS, hvis du skal hjælpe en bruger, men ikke ønsker, at vedkommende skal se din brugerkonto.

Artiklen er tiltænkt systemadministratorer. Hvis du mener, at dette problem berører dig, skal du kontakte virksomhedens eller skolens systemadministrator.

Skjul en brugerkonto i login-vinduet på macOS

1. Log ind med en administratorkonto.

2. Brug denne Terminal-kommando. Erstat med det korte navn for den bruger, der skal skjules, i stedet for teksten hiddenuser:

sudo dscl . create /Users/hiddenuser IsHidden 1

Brugerkontoen er også skjult i Systemindstillinger, næste gang du åbner det. Denne kommando kan ikke bruges med kontoen Gæstebruger. Læs om, hvordan du administrerer kontoen Gæstebruger.

Hvis FileVault er aktiveret, vises der måske stadig en skjult bruger i det første login-vindue, når du tænder eller genstarter computeren.

Vis en skjult brugerkonto

Hvis den skjulte bruger skal vises igen i login-vinduet, skal du indstille brugerens IsHidden-attribut til 0:

sudo dscl . create /Users/hiddenuser IsHidden 0

Du kan også vælge at slette attributten IsHidden.

Skjul hjemmebibliotek og delingspunkt

Denne kommando skjuler hjemmebiblioteket "/Users/hiddenuser":

sudo chflags hidden /Users/hiddenuser

Denne kommando fjerner Offentlig mappe-delingspunktet for brugeren med det lange navn "Hidden User":

sudo dscl . delete "/SharePoints/Hidden User’s Public Folder"