Sådan gendanner du din Mac fra en sikkerhedskopi

Brug Overførselsassistent til at overføre filer fra din Time Machine-sikkerhedskopi til din Mac.

Hvis du har oprettet en Time Machine-sikkerhedskopi af din Mac, kan Overførselsassistent bruge denne sikkerhedskopi til at gendanne dine personlige filer, herunder apps og alt på din brugerkonto.

Hvis du foretrækker kun at gendanne nogle få filer eller tidligere versioner af disse filer, kan du læse om, hvordan du bruger Time Machine til at gendanne bestemte filer.

Brug Overførselsassistent

1. Hvis du har brug for at geninstallere macOS, skal du gøre det, inden du fortsætter. Hvis din Mac f.eks. viser et blinkende spørgsmålstegn, når du starter den, skal du først geninstallere macOS.
  2. Sørg for, at din Time Machine-disk til sikkerhedskopiering er sluttet til din Mac og er tændt.
  3. Åbn Overførselsassistent på din Mac. Den ligger i mappen Hjælpeprogrammer under mappen Programmer.
    Hvis din Mac starter med en indstillingsassistent, der beder om detaljer som dit land og netværk, skal du fortsætte til næste trin, fordi indstillingsassistenten indeholder en overførselsassistent.
  4. Når du bliver spurgt om, hvordan dine data skal overføres, skal du vælge at overføre fra en Mac, Time Machine-sikkerhedskopi eller startdisk. Klik derefter på Fortsæt.
    Overførselsassistent: Hvordan vil du overføre dine oplysninger?
  5. Vælg din Time Machine-sikkerhedskopi, og klik på Fortsæt.
    Overførselsassistent: Vælg kilde
  6. Vælg en sikkerhedskopi, og klik på Fortsæt.
    Overførselsassistent: Vælg sikkerhedskopi
  7. Vælg de oplysninger, du vil overføre.

I dette eksempel er John Appleseed en macOS-brugerkonto. Hvis kontoen har samme navn som en konto, der allerede findes på din Mac, bliver du bedt om enten at omdøbe den gamle konto eller erstatte kontoen på din Mac. Hvis du omdøber kontoen, vises den gamle konto som en selvstændig bruger på din Mac. Denne bruger har sin egen hjemmemappe og sit eget login. Hvis du vælger at erstatte kontoen, slettes den gamle konto, og kontoen på din Mac erstattes – herunder alt i hjemmemappen.
    Overførselsassistent: Vælg de oplysninger, der skal overføres
  8. Klik på Fortsæt for at starte overførslen. Store overførsler kan tage flere timer at fuldføre.

Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support.