Sådan gendanner du din Mac fra en sikkerhedskopi

Læs mere om, hvordan du overfører alle arkiver fra din Time Machine-sikkerhedskopi til din Mac.

Hvis du har brugt Time Machine til at oprette en sikkerhedskopi af din Mac, kan du gendanne dine arkiver fra denne sikkerhedskopi. Det kan være en god idé at gøre dette, efter de originale arkiver er slettet fra din Mac, eller harddisken (eller SSD) i din Mac er slettet eller udskiftet, f.eks. under en reparation.

Gendannelse fra en Time Machine-sikkerhedskopi

Når du gendanner fra en Time Machine-sikkerhedskopi, kan du vælge at gendanne alle dine arkiver eller gendanne både Mac-operativsystemet (macOS) og alle dine arkiver.

Sådan gendanner du alle dine arkiver

1. Sørg for, at din Time Machine-disk til sikkerhedskopiering er tilsluttet og slået til, og tænd derefter din Mac.
    • Hvis din Mac starter op med en indstillingsassistent, der beder om oplysninger om f.eks. dit land, tastatur og netværk, skal du fortsætte til trin 2.
    • Hvis din Mac starter op med Finder, skal du åbne Overførselsassistent, som ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer. Klik på Fortsæt i det første vindue for Overførselsassistent, og fortsæt derefter til trin 2.
    • Hvis din Mac ikke starter helt op, eller hvis du også vil gendanne den macOS, du brugte, da du oprettede sikkerhedskopien, skal du følge trinnene for at gendanne både macOS og dine arkiver.
  2. Når du bliver spurgt om, hvordan dine data skal overføres, skal du vælge muligheden for at overføre fra en Mac, Time Machine-sikkerhedskopi eller startdisk. Klik derefter på Fortsæt.
    Vinduet Overførselsassistent
  3. Vælg din Time Machine-sikkerhedskopi, og klik på Fortsæt.
    Vinduet Overførselsassistent
  4. Hvis du bliver bedt om at vælge en sikkerhedskopi på en liste over sikkerhedskopier arrangeret efter dato og klokkeslæt, skal du klikke på en sikkerhedskopi og derefter på Fortsæt.
    Vinduet Overførselsassistent
  5. Vælg de oplysninger, der skal overføres, og klik derefter på Fortsæt for at starte overførslen. Denne skærm kan se anderledes ud på din Mac:
    Vinduet Overførselsassistent
  6. Hvis der er meget indhold, kan overførslen tage flere timer. Når overførslen er gennemført, skal du genstarte din Mac og logge ind på overførselskontoen for at se arkiverne.

Sådan gendanner du både macOS og dine arkiver

Disse trin sletter harddisken, hvorefter din sikkerhedskopi bruges til at gendanne både dine arkiver og den specifikke version af macOS, du brugte, da du oprettede sikkerhedskopien.

1. Sørg for, at din Time Machine-disk til sikkerhedskopiering er tilsluttet og slået til.
  2. Tænd din Mac, og hold med det samme Kommando (⌘)-R nede for at starte fra macOS-gendannelse.
  3. Når vinduet med hjælpeprogrammer i macOS vises, skal du vælge muligheden for at gendanne fra en Time Machine-sikkerhedskopiering.
  4. Klik på Fortsæt, og klik derefter på Fortsæt igen på næste skærm.
  5. Vælg din Time Machine-disk til sikkerhedskopiering som gendannelseskilden, og klik på Fortsæt.
    Hvis din disk til sikkerhedskopiering er krypteret, bliver du bedt om at låse disken op. Indtast den administratoradgangskode, du brugte, da du indstillede Time Machine, og klik på Fortsæt.
  6. Vælg en sikkerhedskopi, og klik på Fortsæt.
  7. Vælg harddisken i Mac (eller en anden destinationsdisk), der skal modtage indholdet af din sikkerhedskopi, og klik derefter på Gendan eller Fortsæt.
    Hvis FileVault er slået til på din Mac, bliver du bedt om at låse disken op. Indtast administratoradgangskoden for din Mac, og klik på Gendan.
  8. Genstart din Mac, når det er gennemført.

Sådan gendannes bestemte arkiver