Hjælp til iCloud-nøglering

Her kan du læse om, hvad du kan gøre, hvis du har brug for hjælp til iCloud-nøglering.

Se siden Systemstatus for at læse mere om driftsafbrydelser. Kontroller derefter, om iCloud-nøglering er tilgængelig i dit land eller område. Har du brug for hjælp? Vælg dit problem på listen, og få at vide, hvad du skal gøre.

Sådan gør du, hvis du ikke har modtaget en godkendelseskode via sms

Hvis du har slået tofaktorgodkendelse til, gælder disse trin ikke, fordi du ikke har et separat sms-bekræftelsesnummer til iCloud-nøgleringen. Du kan se, om tofaktorgodkendelse er slået til, ved at trykke på Indstillinger > [dit navn] > Adgangskode og sikkerhed på din iPhone, iPad eller iPod touch. På din Mac skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Apple-id og derefter klikke på iCloud i indholdsoversigten. Vælg Nøglering. Hvis du bruger macOS Mojave eller tidligere, skal du klikke på iCloud. Klik derefter på Kontooplysninger.

1. Kontroller, at telefonen har en god forbindelse til mobilnetværket.
  2. Kontroller, om telefonnummeret kan modtage sms. Du kan f.eks. bede en anden om at sende en sms til dig.
  3. Kontroller, at det korrekte telefonnummer er knyttet til din konto. Sådan gør du:
    • iPhone, iPad eller iPod touch:
      • iOS 10.3 eller en nyere version: Tryk på Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Nøglering > Avanceret, og kontroller, at telefonnummeret under Godkendelsesnummer er korrekt.
    • Mac:
      • Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Apple-id, klik på iCloud i indholdsoversigten, og vælg derefter Nøglering. Hvis du bruger macOS Mojave eller tidligere, skal du klikke på iCloud og derefter klikke på Indstillinger ved siden af Nøglering. (OS X Mavericks eller en tidligere version: Klik på iCloud, og klik på Kontooplysninger). Kontroller, om telefonnummeret under Godkendelsesnummer er korrekt.

Sådan gør du, hvis du ikke kan ændre sms-bekræftelsesnummeret til iCloud-nøgleringen

1. Hvis du har en enhed, hvor iCloud-nøgleringen allerede er slået til, kan du prøve disse trin først for at ændre din iCloud-sikkerhedskode:
    • iPhone, iPad eller iPod touch:
      • iOS 10.3 eller en nyere version: Tryk på Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Nøglering > Avanceret, og tryk på Skift sikkerhedskode.
    • Mac:
      • Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Apple-id, og klik derefter på iCloud i indholdsoversigten. Vælg Nøglering. Hvis du bruger macOS Mojave eller tidligere, skal du klikke på iCloud og derefter klikke på Indstillinger ved siden af Nøglering. (OS X Mavericks eller en tidligere version: Klik på iCloud, og klik på Kontooplysninger). Vælg "Skift sikkerhedskode..."
  2. Når du har ændret iCloud-sikkerhedskoden, kan du prøve at ændre sms-bekræftelsesnummeret igen.
  3. Hvis du stadigvæk ikke kan ændre sms-bekræftelsesnummeret, eller hvis du ikke har adgang til en enhed, som iCloud-nøglering er slået til på, skal du kontakte Apple-support og bekræfte din identitet for at få hjælp til at indstille iCloud-nøglering.

Sådan gør du, hvis din landekode ikke vises under sms-bekræftelse, når du forsøger at indstille iCloud-nøglering

Se listen med de lande og områder, som understøtter sms til iCloud-nøglering. Følg derefter vejledningen til indstilling af iCloud-nøglering uden et telefonnummer, der kan modtage sms.

Sådan gør du, hvis du vil indstille iCloud-nøglering på en ny enhed

Sørg for, at din nye enhed har den nyeste version af iOS, iPadOS eller macOS, og prøv derefter disse trin:

1. Sørg derefter for, at enheden har en god forbindelse til mobilnetværket.
  2. Tjek dine andre enheder. Hvis der vises en meddelelse, skal du følge prompts for at afslutte opsætningen af iCloud-nøglering.
  3. Kontakt Apple-support for at få mere hjælp til at opsætte iCloud-nøglering.

Sådan gør du, hvis du vil synkronisere iCloud-nøglering med andre enheder

Sørg for, at din nye enhed har den nyeste version af iOS, iPadOS eller macOS. Kontroller derefter, om enheden har adgang til et Wi-Fi-netværk eller mobilnetværk. Hvis forbindelsen virker god, kan du slå iCloud-nøglering til på de enheder, du vil synkronisere med.

Sådan gør du, hvis du vil have vist de adgangskoder, der er lagret i iCloud-nøglering

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 12 eller en nyere version:

1. Tryk på Indstillinger > Adgangskoder & konti > Koder til websteder og apps.
  2. Brug Face ID eller Touch ID, når du bliver bedt om det.
  3. Tryk på et websted for at få adgangskoden vist.

På iPhone, iPad og iPod touch med iOS 11:

1. Tryk på Indstillinger > Adgangskoder & konti > Koder til websteder og apps.
  2. Brug Face ID eller Touch ID, når du bliver bedt om det.
  3. Tryk på et websted for at få adgangskoden vist.

På Mac med OS X Mavericks 10.9 eller en nyere version:

1. Vælg Safari > Indstillinger, og klik på Adgangskoder.
  2. Vælg et websted for at få vist adgangskoden.
  3. Vælg Vis adgangskoder for valgte websteder nederst i vinduet.
  4. Indtast adgangskoden til din Mac.

Sådan gør du, hvis iCloud-nøglering er slået til, men Safari ikke vil arkivere eller automatisk udfylde konto- eller kreditkortoplysninger

Hvis Safari ikke automatisk udfylder dine kontonavne, adgangskoder eller kreditkort eller end ikke spørger, om de skal arkiveres, skal du kontrollere indstillingerne til Autoudfyld og Privat browser på enheden.

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 9 eller en nyere version:

1. Tryk på Indstillinger > Safari > Autoudfyld.
  2. Kontroller, at Navne og Adgangskoder er slået til for kontonavne og adgangskoder. Kontroller, at Kreditkort er slået til for kreditkortoplysninger*.
  3. Åbn Safari. Hvis navigationslinjen i Safari er sort eller mørk i stedet for hvid eller lysegrå, skal du slå Privat browser fra. Safari arkiverer ikke kontonavne og adgangskoder, når Privat browser er slået til.

På Mac med OS X Mavericks 10.9 eller en nyere version:

1. Vælg Safari > Indstillinger, og klik på Autoudfyld.
  2. Kontroller, at du har valgt "Brugernavne og adgangskoder" for kontonavne og adgangskoder. Kontroller, at du har valgt "Kreditkort" for kreditkortoplysninger*.
  3. Undersøg, om Privat browser er slået til i Yosemite. Safari arkiverer ikke kontonavne og adgangskoder, når Privat browser er slået til.

Har du stadig brug for hjælp til automatisk udfyldning af dine kreditkortoplysninger?

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på kreditkortfeltet i Safari, og tryk derefter på indstillingen "Autoudfyld kreditkort" over tastaturet.
  • På Mac: Klik på kreditkortfeltet i Safari for at se den besked, hvor du bliver bedt om at vælge det kreditkort i iCloud-nøglering, som du vil bruge.

* Indtast altid kortets sikkerhedskode manuelt. iCloud-nøglering arkiverer ikke sikkerhedskoder til kreditkort.

Sådan gør du, hvis Safari ikke kan arkivere adgangskoden til et af de websteder, du bruger

Nogle websteder anmoder om, at adgangskoder ikke arkiveres. Safari arkiverer ikke og udfylder ikke automatisk kontonavne og adgangskoder på disse websteder.

Sådan gør du, hvis du har glemt din iCloud-sikkerhedskode

Hvis du har slået tofaktorgodkendelse til, behøver du ikke en iCloud-sikkerhedskode, og nedenstående trin gælder ikke for dig. Hvis du vil tjekke, at tofaktorgodkendelse er slået til, skal du trykke på Indstillinger > [dit navn] > Adgangskode og sikkerhed på din iPhone, iPad eller iPod touch. På din Mac skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Apple-id og derefter klikke på iCloud i indholdsoversigten. Hvis du bruger macOS Mojave eller tidligere, skal du klikke på iCloud og derefter klikke på Kontooplysninger.

Hvis du ikke har slået tofaktorgodkendelse til, skal du nulstille sikkerhedskoden til iCloud-nøglering eller oprette en ny sikkerhedskode.

Sådan gør du, hvis der vises en advarsel om, at iCloud-sikkerhedskoden blev indtastet forkert for mange gange

Sådan gør du, hvis du ikke kan se emnerne i din iCloud-nøglering

Der kan være flere grunde til, at du ikke kan finde oplysningerne om din iCloud-nøglering:

• Har du gendannet fra en iCloud-sikkerhedskopi og så opdaget, at du mangler emner i iCloud-nøgleringen? Emner i iCloud-nøgleringen er ikke en del af iCloud-sikkerhedskopiering, da de allerede ligger i netskyen. Du kan finde emnerne i din iCloud-nøglering i iOS 10.3 eller en nyere version ved at trykke på Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Nøglering og slå iCloud-nøglering til. iOS 10.2 eller en tidligere version: Tryk på Indstillinger > iCloud > Nøglering og slå iCloud-nøglering til.
  • Har du slået iCloud-nøglering fra på alle dine enheder? Hvis du har gjort det, er iCloud-nøglering fjernet fra netskyen. Hvis du vælger at slette emnerne i nøgleringen på dine enheder, når du slår iCloud-nøglering fra, fjernes din iCloud-nøglering også fra disse enheder. Du skal indstille iCloud-nøglering og tilføje emner igen. (Hvis du slår iCloud-nøglering fra på alle dine enheder og vælger at slette din iCloud-nøglering lokalt på alle dine enheder, kan Apple ikke gendanne din iCloud-nøglering).
  • Har du brugt Hovednøglering på din Mac til at nulstille iCloud-nøglering? Hvis du har gjort det, har macOS slettet emnerne i din iCloud-nøglering. Prøv at indstille iCloud-nøglering igen. Hvis du skal nulstille din Mac-nøglering igen, skal du slå iCloud-nøglering midlertidigt fra i iCloud-indstillingerne, inden du nulstiller din nøglering i macOS.

Sådan gør du, hvis du bliver bedt om at bekræfte iCloud-nøglering, men du ikke har indstillet den

Hvis du får en besked med en bekræftelseskode til iCloud-nøglering, men du ikke har indstillet den på din enhed, skal du kontakte Apple-support for at få hjælp.