Mac-computere: indikator for vågeblus

I denne artikel beskrives de forskellige måder, som indikatoren for vågeblus kan lyse på, og hvad lyssignalerne betyder.

Bemærk: Hvis en MacBook, MacBook Air eller en MacBook Pro har en indikator for vågeblus, kan følgende lyssignaler forekomme. Lyssignalerne kan også være anvendt på nogle iMac- og Mac Pro-modeller, selv om de ikke har en indikator for vågeblus.

Lyssignaler fra indikatoren for vågeblus

Selvtest ved start
Hvis indikatoren blinker mere end en gang, når du har trykket på afbryderknappen for at starte computeren, og sekvensen gentages efter en kort pause, er computeren muligvis ikke kommet fejlfrit igennem selvtesten ved start.

• Hvis computeren registrerer hardwareproblemer under selvtest ved start, afgiver computeren muligvis både lyd- og lyssignaler for at angive fejlkoden i forbindelse med selvtest ved start.
  • Læg mærke til indikatorens blinkesekvens for at finde frem til årsagen til et problem med selvtest ved start. Se derefter i følgende Apple-supportartikel for at få flere oplysninger om koderne for selvtest ved start: Intel-baserede Mac-computere: Selvtest ved start – RAM-fejlkoder.

Start
Hvis du trykker på afbryderknappen for at starte computeren, lyser indikatoren. Mens computeren starter, lyser indikatoren, indtil processoren (GPU) er initialiseret og skærmen tændes. Når processoren er initialiseret korrekt, tændes skærmen, og samtidig slukkes indikatoren.

Tændt og samtidig vågeblus for skærm

Når computeren er startet og kører, er der ikke lys i indikatoren.

Der er ikke lys i indikatoren, indtil computeren anvender funktionen vågeblus for skærm, mens den kører (skærmen slukkes, men computeren kører videre). Så længe funktionen er aktiv, er indikatoren tændt uden at blinke. Der er lys i indikatoren, indtil skærmen igen tændes, hvorefter indikatoren igen slukkes.

Bemærk: Du kan slå vågeblus for skærm til via Apple-menuen () > Systemindstillinger > Energibesparelse eller ved at trykke ctrl-Skift-Skub ud.

Vågeblus for computer

Når vågeblus er aktiv på computeren, blinker indikatoren ganske langsomt. Du kan slå vågeblus for computer til via Apple-menuen () > Systemindstillinger > Energibesparelse.

Hvis batteriet på en bærbar computer er helt tomt, og computeren går på sikkert vågeblus, er der ikke lys i indikatoren.

Lukning

Hvis kommandoen Luk ned vælges, slukker OS X først processoren.  Dermed slukkes skærmen. Når skærmen slukkes, tændes indikatoren. Mens computeren i løbet af nogle få sekunder lukkes, er indikatoren tændt uden at blinke, og herefter afbrydes strømmen til bundkortet, samtidig med at lyset i indikatoren går ud. Når computeren er lukket helt, slukkes indikatoren.

Diagnosticering

• Indikatoren for vågeblus kan anvendes til visuel diagnosticering for at finde ud af, om der er strøm på computeren under opstarten.
  • Batteridiagnosticering af MacBook Air (original, ultimo 2008 og medio 2009): Hvis indikatoren for vågeblus blinker fem gange på en MacBook ved opstart eller afbrydelse af vågeblus, og sekvensen gentages efter en kort pause, skal computerens batteri muligvis til service. Yderligere oplysninger kan ses i artiklen MacBook Air (original, ultimo 2008 og medio 2009): Om batteridiagnosticering.