Få hjælp til at bruge iCloud-bogmærker og -læselisten

Læs, hvad du skal gøre, hvis du har problemer med at bruge iCloud-bogmærker eller -læselisten. Hvis du for eksempel foretager ændringer i din webbrowser, som ikke opdateres på dine andre enheder, kan denne artikel være til hjælp.

Forberedelser

• Kontroller siden med systemstatus for at se, om der er kendte problemer, som berører iCloud-bogmærker, da problemet muligvis ikke forårsages af enheden.
  • Sørg for, at dato og tid er indstillet korrekt på enheden.  Det er nemt at løse problemer, der skyldes forkert dato og tid: Du skal bare angive de korrekte indstillinger.
  • Sørg for, at du ikke mister vigtige oplysninger, ved at sikkerhedskopiere dine bogmærker
  • Hvis dine bogmærker ikke vises i samme rækkefølge på alle dine enheder, skal du kontrollere, hvor mange bogmærker der er i mappen. Hvis mappen indeholder mere end 500 bogmærker, vil bogmærkernes rækkefølge muligvis ikke være den samme på alle enheder.

Læs mere, hvis du har brug for hjælp til at bruge iCloud-faner.

iOS

Efter hvert trin skal du kontrollere, om problemet fortsætter.

Slå Bogmærker til, og opdater enheden.

Kontroller internetforbindelsen

1. Åbn Safari, og gå til www.apple.com/dk/. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet, opdateres iCloud-bogmærker og -læselisten ikke i Safari. Her kan du få hjælp til internetforbindelsen.
  2. Åbn et sikkert websted på iOS-enheden for at se, om du har adgang til port 80 og 443. Safari skal have adgang til port 443 for at sende opdateringer mellem iCloud og dine enheder.

Kontroller kontooplysningerne

Tryk på Indstillinger > iCloud. Kontroller, om du er logget på den samme iCloud-konto, som du bruger på dine andre understøttede enheder.

Genstart Safari

Luk og genstart appen Safari på iOS-enheden.

iOS 7 eller en nyere version:

1. Dobbeltklik på knappen Hjem for at få vist dine åbne apps.
  2. Find eksempelskærmbilledet i Safari, og skub det opad for at lukke appen.
  3. Tryk på knappen Hjem for at vende tilbage hjemmeskærmen.
  4. Vent et øjeblik, og åbn så appen Safari igen.

Slå iCloud-bogmærker fra, og slå den derefter til igen.

1. Tryk på Indstillinger > iCloud.
  2. Slå Safari fra.
  3. Du kan vælge Slet fra min [enhed], hvis dataene findes på en eller flere af dine enheder. Ellers skal du vælge Behold på min [enhed].
  4. Vent nogle få minutter, og slå derefter Safari til igen.

Genstart enheden

Hold knappen Vågeblus til/fra nede, og træk i mærket, når du får muligheden for at slukke enheden. Tænd enheden igen.

OS X Mountain Lion og nyere versioner

Efter hvert trin skal du kontrollere, om problemet fortsætter.

Slå iCloud-bogmærker til, og opgrader softwaren

• Vælg Apple () > Systemindstillinger, klik på iCloud, og vælg Safari.
  • Opgrader til den nyeste version af OS X, som Mac-computeren understøtter.

Kontroller internetforbindelsen

1. Prøv at gå til www.apple.com/dk i Safari. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet, opdateres iCloud-bogmærker og -læselisten ikke i Safari. Her kan du få hjælp til internetforbindelsen.
  2. Åbn et sikkert websted på Mac-computeren for at se, om du har adgang til port 80 og 443. Safari skal have adgang til port 443 for at sende opdateringer mellem iCloud og dine enheder.

Kontroller kontooplysningerne

Vælg Apple () > Systemindstillinger, og klik på iCloud. Sørg for, at du er logget på den samme iCloud-konto, som du bruger på dine andre understøttede enheder.

Slå iCloud-bogmærker fra, og slå den derefter til igen.

1. Afslut Safari.
  2. Vælg Apple () > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  3. Fjern markeringen fra Safari.
  4. Luk Systemindstillinger, og vent et minut.
  5. Åbn Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  6. Vælg Safari.
  7. Åbn Safari.

Genstart computeren

Genstart computeren og se, om problemet vedvarer.

Microsoft Windows

Efter hvert trin skal du kontrollere, om problemet fortsætter.

Kontroller systemkravene

Kontroller, om pc'en og browseren opfylder systemkravene til iCloud.

Kontroller internetforbindelsen

1. Prøv at gå til www.apple.com/dk. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet, opdateres dine iCloud-bogmærker ikke. Her kan du få hjælp til internetforbindelsen.
  2. Åbn et sikkert websted for at se, om du har adgang til port 80 og 443. Safari og Internet Explorer skal have adgang til port 443 for at sende opdateringer mellem iCloud og dine enheder.

Luk og åbn iCloud til Windows igen

Hvis du installerer en browser, mens iCloud til Windows er åbne, skal du afslutte og åbne iCloud til Windows igen. Derefter vises den nye browser i listen Indstillinger for bogmærker under indstillingerne for iCloud til Windows.

Kontrol af indstillingerne

Åbn iCloud til Windows, og kontroller, om du er logget på den samme iCloud-konto, som du bruger på dine andre understøttede enheder.

Opdater browseren

Nogle gange opdateres nye ændringer, du foretager i webbrowseren, ikke på dine andre enheder (eller omvendt). Afslut og åbn webbrowseren igen for at opdatere ændringerne.

Bogmærker i Google Chrome opdateres muligvis ikke lige så hurtigt som i Internet Explorer eller Firefox. Dette skyldes, at Google Chrome begrænser antallet af opdateringer, der kan foretages i et kortere tidsrum.

Kontroller bogmærkerne i en anden browser

Hvis du ikke kan bruge iCloud-bogmærker i en browser, kan du prøve at bruge dem i en anden browser.

Bruger du normalt Internet Explorer, kan du for eksempel prøve at bruge Firefox. Hvis du kun oplever problemet i en bestemt browser, skal du følge den browserspecifikke fremgangsmåde i dette afsnit. Hvis problemet berører mere end en browser, skal du kontrollere, om der er problemer med computeren, netværksindstillingerne og forbindelserne.

Kontroller placeringen af mappen Favoritter for Internet Explorer

Hvis du har gemt dine favoritter (bogmærker) fra Internet Explorer på en anden placering, opdateres Favoritter ikke automatisk på dine andre enheder. Sådan løses dette problem:

1. Åbn iCloud til Windows.
  2. Fjern markeringen fra Bogmærker, og klik på Anvend.
  3. Ændr placeringen for mappen med dine favoritter til standardplaceringen (typisk C:\Users\brugernavn\Favoritter).
  4. Vend tilbage til iCloud til Windows, vælg Bogmærker, og klik på Anvend.

Sæt Internet Explorer 10 eller Google Chrome i skrivebordstilstand

Sådan indstilles skrivebordstilstand som standard i Internet Explorer 10:

1. Åbn Internet Explorer.
  2. Klik på Funktioner > Internetindstillinger, og klik på fanen Programmer.
  3. Vælg Altid i Internet Explorer på skrivebordet. Klik på OK.
  4. Marker afkrydsningsfeltet Åbn Internet Explorer-felter på skrivebordet. Klik på OK.

Sådan indstilles skrivebordstilstand som standard i Google Chrome:

1. Åbn Chrome.
  2. Klik på Chrome, og vælg Start Chrome igen på skrivebordet.
    Hvis du ser valgmuligheden Genstart Chrome i Windows 8-tilstand, kører du allerede i skrivebordstilstand som standard.

Aktiver udvidelsen eller tilføjelsen iCloud-bogmærker i Google Chrome eller Firefox

Google Chrome:

1. Åbn Chrome.
  2. Klik på Chrome-menuen øverst til højre, og vælg Flere værktøjer > Udvidelser.
  3. Marker afkrydsningsfeltet Aktiver ud for iCloud-bogmærker.

Firefox:

1. Åbn Firefox.
  2. Klik på Firefox-menuen øverst til højre, og vælg Tilføjelser.
  3. Klik på Udvidelser.
  4. Klik på Aktiver ud for iCloud-bogmærker.

Slå iCloud-bogmærker fra, og slå den derefter til igen.

1. Luk browseren.
  2. Åbn iCloud til Windows.
  3. Fjern markeringen fra afkrydsningsfeltet Bogmærker, og klik på Anvend.
  4. Vent nogle få sekunder, vælg Bogmærker, og klik på Anvend.
  5. Åbn browseren.

Genstart computeren

Når du har genstartet computeren, skal du se, om problemet stadig findes.

Stop automatisk opdatering af bogmærker i Google Chrome eller Firefox

Hvis du vil stoppe automatisk opdatering af bogmærker i Google Chrome eller Firefox, skal du slå udvidelsen eller browsertilføjelsen iCloud fra:

1. Åbn iCloud til Windows.
  2. Klik på Indstillinger ud for Bogmærker.
  3.  Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Chrome eller Firefox. Klik på OK.
  4. Klik på Anvend, og klik på Fjern.
  • Hvis du deaktiverede Chrome i iCloud til Windows, åbnes fanen Udvidelser i Chrome. Hvis du vil deaktivere udvidelsen, skal du fjerne markeringen fra afkrydsningsfeltet Aktiver ud for udvidelsen iCloud-bogmærker eller klikke på symbolet for papirkurven for at fjerne udvidelsen.
  • Hvis du deaktiverede Firefox i iCloud til Windows, åbnes programmet til administration af Firefox-tilføjelsesprogrammer. Klik på Deaktiver ud for tilføjelsesprogrammet iCloud-bogmærker for at slå tilføjelsen fra, eller klik på Fjern for at fjerne tilføjelsen.

Yderligere oplysninger

Se, hvordan du bruger iCloud-bogmærker med Firefox eller Google Chrome til Windows

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.

Sidst ændret: