Apple-produkter og statisk elektricitet

Du kan få et lille kortvarigt elektrostatisk stød fra Apple-produkter eller -tilbehør under visse forhold.

Hvad skyldes det?

Når du bruger bærbare elektroniske produkter såsom MacBook, Apple Vision Pro eller tilsluttede øretelefoner i områder, hvor luften er meget tør, kan der opbygges statisk elektricitet på enheden eller på din krop. Det kan derfor forekomme, at du får et lille elektrostatisk stød. Hvis du får et elektrisk stød, betyder det ikke, at der er noget galt med din enhed.

Det svarer til, at man slæber fødderne hen over et tæppe og derefter får stød ved at røre ved et dørhåndtag. I stedet for at den statiske elektricitet aflades gennem din finger, når du rører ved et dørhåndtag, aflades den, når du rører ved din elektroniske enhed.

Det er ikke kun noget, der sker for Apple-hardware. Statisk elektricitet kan potentielt opbygges på næsten alle typer hardware og kan aflades gennem enheden, eller når du rører ved hardwaren.

Hvorfor opbygges der statisk elektricitet?

Nogle omgivelser og handlinger kan bidrage til opbygning af statisk elektricitet på din elektroniske enhed.

• Tørre omgivelser med lav fugtighed
  • Omgivelser med meget blæst
  • At lægge din enhed i lommen og tage den op
  • At løbe eller motionere med din enhed
  • Tøj, der er fremstillet af syntetiske fibre som f.eks. nylon

Hvad kan jeg gøre for at reducere opbygning af statisk elektricitet?

Der er flere ting, som du kan gøre for at begrænse statisk elektricitet.

Indenfor

• Øg luftfugtigheden. Du kan bruge en transportabel luftfugter eller justere luftfugtighedsregulatoren på klimaanlægget.
  • Spray luften med antistatisk spray.
  • Brug antistatisk lotion, hvis du har tør hud.
  • Gå i tøj, der er lavet af naturlige fibre som f.eks. bomuld. Syntetiske fibre holder oftere på statisk elektricitet.

Udenfor

• Undgå, at enheden udsættes for blæst ved at bruge et etui eller lade den ligge i en taske eller lomme.
  • Lad være med hele tiden at lægge din enhed i lommen og tage den op. Lad være med at gnide enheden mod bestemte materialer, idet det kan skabe statisk elektricitet.