Apple-øretelefoner og statisk elektricitet

Du kan få et lille og hurtigt elektrostatisk stød fra øretelefonerne, når du bruger en iPod, iPhone eller Mac-computer.

Hvad skyldes det?

Når du bruger øretelefoner i områder, hvor luften er meget tør, kan de opbygge statisk elektricitet. Dine ører kan få et lille elektrostatisk stød fra øretelefonerne. Hvis du får et elektrostatisk stød fra dine øretelefoner, betyder det ikke, at der er noget i vejen med din enhed eller øretelefonerne.

Det svarer til, at man slæber fødderne hen over et tæppe og derefter får stød ved at røre ved et dørhåndtag. I stedet for at der opbygges statisk elektricitet omkring kroppen, opbygges den i dette tilfælde omkring den enhed, som øretelefonerne er tilsluttet. På samme måde aflades den statiske elektricitet gennem øretelefonerne i stedet for gennem fingeren, når du rører ved et dørhåndtag.

Det er ikke kun noget, der sker for Apple-hardware. Der kan opbygges statisk ladning omkring så godt som alle former for hardware, og det kan mærkes ved brug af en hvilken som helst type øretelefon.

Hvorfor opbygges der statisk elektricitet på min enhed?

Nogle omgivelser og handlinger kan bidrage til opbygning af statisk elektricitet på din elektroniske enhed.

• Tørre omgivelser med lav fugtighed
  • Omgivelser med meget blæst
  • At lægge din enhed i lommen og tage den op
  • At løbe eller motionere med din enhed
  • Tøj, der er fremstillet af syntetiske fibre som f.eks. nylon

Hvad kan jeg gøre for at mindske statisk elektricitet på min enhed?

Der er flere ting, som du kan gøre for at begrænse statisk elektricitet.

Indenfor

• Øg luftfugtigheden. Du kan bruge en transportabel luftfugter eller justere luftfugtighedsregulatoren på klimaanlægget.
  • Spray luften med antistatisk spray.
  • Brug antistatisk lotion, hvis du har tør hud.
  • Gå i tøj, der er lavet af naturlige fibre som f.eks. bomuld. Syntetiske fibre holder oftere på statisk elektricitet.

Udenfor

• Undgå, at enheden befinder sig direkte i vinden ved at bruge et etui eller lade den ligge i en taske eller lomme.
  • Lad være med hele tiden at lægge din enhed i lommen og tage den op. Lad være med at gnide enheden mod bestemte materialer, idet det kan skabe statisk elektricitet.