Dublerede aktiveringspunkter i /Volumes efter uventet genstart

Hvis Mac OS X eller Mac OS X Server genstarter uventet, slettes det aktuelle aktiveringspunkt, der er anført i /Volumes, måske ikke, og der vises måske et nyt ("falsk") aktiveringspunkt med " 1" føjet til navnet (f.eks. "My Volume 1"). Det kan skabe problemer for programmer, der er afhængige af stien til visse filer, som findes i sekundære diskenheder.

Du kan fjerne dublerede aktiveringspunkter fra /Volumes ved at udføre følgende trin for Mac OS X Server. Bemærk: Det "falske" aktiveringspunkt er måske eller måske ikke den diskenhed, hvis navn slutter på " 1". I Finder skal du bruge Vis info (eller brug du -sk på kommandolinjen) til at afgøre, hvilket aktiveringspunkt er den mindste – den mindste er højst sandsynligt det "falske" delingspunkt.

1. På serveren skal du logge på Finder som rod- eller administratorbruger.
  2. Hvis du er logget ind som rodbruger, skal du åbne Workgroup Manager og logge ind som den lokale administratorbruger og derefter standse alle filtjenester.
  3. Gå til /Volumes i Finder.
  4. Kopier mappen for det forkerte ("falske") aktiveringspunkt til skrivebordet eller til en anden diskenhed. Derved sikres, at data, der ved et uheld er anbragt i det falske delingspunkt, ikke går tabt.
  5. Slet mappen for det tomme "falske" aktiveringspunkt fra /Volumes. Godkend, hvis du bliver bedt om det.
  6. Genstart serveren.

Kommandolinjealternativ

Du kan også bruge disse trin og kommandolinjen.

1. Luk og genstart serveren.
  2. Start i enkeltbrugertilstand.
  3. Skriv følgende kommando, og tryk på Retur:
    mount -uw /

4. Skriv følgende kommando, og tryk på Retur:
    cd /Volumes

5. Skriv denne kommando, og tryk på Retur for at flytte indholdet i det falske aktiveringspunkt:
    mv "FalseVolumeName" /

6. Skriv reboot, og tryk på Retur.

Computeren genstarter og aktiverer enheden som forventet.

Når alle dataene fra det "falske" aktiveringspunkt er kopieret tilbage til den enhed, hvor de skal være, kan du slette mappen "FalseVolumeName" fra boot-enheden.