DNS-server, der ikke svarer, eller forkert DNS-konfiguration kan medføre lang ventetid ved indlæsning af websider

Hvis websiderne ikke indlæses så hurtigt som normalt, kan det have at gøre med din DNS-konfiguration.

Hvis der er et problem med DNS-konfigurationen, kan det gå langsommere at åbne et websted via webstedets DNS-navn, f.eks. www.apple.com/dk, end ved at åbne samme side via den numeriske IP-adresse, såsom https://17.172.224.47. To årsager til problemet er beskrevet nedenfor.

DNS-konfiguration

Du opretter muligvis forbindelse til en DNS-server, der ikke svarer, eller med en forkert DNS-konfiguration. En DNS-server konverterer et navn, f.eks. www.apple.com, til en numerisk IP-adresse, f.eks. 17.172.224.47. Du kan oprette forbindelse til en IP-adresse uden forsinkelse, da behovet for DNS-oversættelse omgås. Her er fire scenarier, hvor symptomet kan opstå:

• Du har angivet to eller flere DNS-servere i ruden Netværk, muligvis på anbefaling af netværksadministratoren eller internetudbyderen, men den første server på listen er forkert eller svarer ikke. Forsinkelsen opstår, fordi din Mac-computer venter på, at den første server svarer, før den prøver den næste DNS-server på listen. Kontrollér, at DNS-adresserne er indtastet korrekt. Ydeevnen kan muligvis forbedres ved at ændre DNS-adressernes rækkefølge. Hvis netværksadministratoren foretrækker, at den primære server anvendes, kan du vende tilbage til den oprindelige rækkefølge, når problemet med den primære server er løst.
  • Dit netværk er muligvis konfigureret til at registrere DNS-tjenesten automatisk, uden at du skal skrive DNS-serveradresserne på computeren. Hvis du har indtastet en DNS-adresse, der er forkert eller forældet, kan computeren vente på, at den forkerte adresse svarer (en "timeout"), inden automatisk registrering fuldføres.
  • Du har ikke specificeret en DNS-server, og automatisk registrering af tjenesten understøttes ikke på dit netværk. I dette scenarie kan du kun oprette forbindelse via en IP-adresse. Websider indlæses slet ikke via et DNS-navn.

Forhør dig hos netværksadministratoren eller internetudbyderen for at sikre dig, at dine DNS-oplysninger er korrekte. Hvis din internetudbyder kun giver dig en enkelt DNS-adresse, skal du overveje at bede om én til, som du kan bruge, hvis den første bliver utilgængelig.

Når du har adresserne, kan du bruge disse trin til at ændre dine DNS-oplysninger. Efter disse trin skal du muligvis lukke og genåbne nogle internetprogrammer for at vende tilbage til normal adfærd.

1. Gå til Apple-menuen, vælg Systemindstillinger, og klik derefter på Netværk.
  2. Vælg den grænseflade, som du bruger til at oprette forbindelse til internettet, f.eks. Ethernet eller Wi-Fi.
  3. Klik på knappen Avanceret.
  4. Klik på fanen DNS.
  5. I afsnittet DNS-servere i vinduet skal du klikke på knappen Tilføj (+) eller Fjern (–) for at tilføje eller fjerne IP-adressen på en DNS-server. Hvis du har mere end én DNS-server, kan du ændre rækkefølgen ved at trække i IP-adresserne.

Skift af netværk

Du oplever muligvis en forsinkelse med den første forbindelse, når du har skiftet netværk på en bærbar computer. Det kan ske, hvis du f.eks. bruger en MacBook på et Wi-Fi-netværk derhjemme og derefter tager computeren med på arbejde eller i skole, hvor du bruger en Ethernet-forbindelse. Som standard bruger Mac-computer internetindstillingen Automatisk (kendt som en placering). Den søger efter computerens netværksgrænseflader, indtil den finder den grænseflade, der er tilsluttet internettet. Du oplever muligvis en forsinkelse, mens din computer finder ud af, hvilket netværk den er på. Du kan finde ud af, om det er årsagen til problemet ved at oprette en placering, der kun indeholder én netværksgrænseflade.

Hvis problemerne fortsætter efter denne fremgangsmåde, anbefales det at fjerne manuelt indtastede DNS-adresser i indstillingsruden Netværk. Vælg adressen, og klik på knappen Fjern (-) (hvis adressen er udtonet, kan den ikke fjernes).