Sådan kan programmer påvirke Mac-computerens ydeevne, batteritid, temperatur og blæseraktivitet

Brug Aktivitetsovervågning til at se, om en Mac-app bruger mere af CPU'en, end den bør.

Når et program ikke reagerer eller virker korrekt, bruger det muligvis mere af CPU'en, end det er nødvendigt – også selv om det ser ud til, at programmet ikke er i gang med noget. Når CPU'en arbejder hårdere, bruger den mere strøm, hvilket reducerer Mac-computerens batteritid. Det genererer også varme, som kan få blæserne i Mac-computeren til at køre hurtigere.

Sådan bruges Aktivitetsovervågning til at kontrollere CPU-aktiviteten

I vinduet CPU i Aktivitetsovervågning kan du se, hvordan programmerne (processerne) påvirker din CPU:

1. Åbn Aktivitetsovervågning, og vælg Oversigt > Alle processer.
  2. Klik øverst i kolonnen "% CPU" for at sortere efter den procentdel af CPU-kapaciteten, der bruges af en proces.

Vinduet CPU i Aktivitetsovervågning

Et program bruger normalt en større procentdel af CPU'en ved udførelse af opgaver, der kræver tunge beregninger – f.eks. kodning af video. Brugen af CPU-kapaciteten reduceres tilsvarende, når opgaven er udført, og den ophører normalt helt, når programmet lukkes. En hvilken som helst proces undtagen kernel_task, der kontinuerligt bruger mere end 70 % af CPU-kapaciteten, belaster CPU'en betydeligt og kan have en fejl.

Sådan sluttes processer med fejl

Hvis du vil slutte en proces, skal du først prøve at slutte den, som du plejer. Eksempel: Slut Safari ved at skifte til Safari og vælge Safari > Slut Safari.

Hvis du ikke kan slutte en proces normalt, kan du bruge Aktivitetsovervågning til at tvinge den til at slutte. Arkivér eventuelle dokumenter, der er tilknyttet processen, vælg derefter processen i Aktivitetsovervågning, og vælg Oversigt > Slut proces.

Hvis du ikke genkender navnet på en proces, kan den tilhøre macOS eller en anden proces, som du kan genkende. Du kan se forholdet mellem forskellige processer ved at vælge Oversigt > Alle processer, hierarkisk. Hvis du ser, at en proces tilhører et program, f.eks. Safari eller Mail, skal du lukke programmet, inden du beslutter dig for at slutte én eller flere af programmets processer.

Der er større sandsynlighed for at undgå processer med fejl, hvis du holder programmer, tilbehør og operativsystemet opdateret.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.