Markøren springer, når du bruger et pegefelt, Magic Trackpad eller Magic Mouse

Her kan du se, hvad du skal gøre, hvis markøren springer, ikke bevæger sig som forventet eller generelt virker anderledes, når du bruger en inputenhed med en Touch-overflade – f.eks. en bærbar Mac-computer med pegefelt, Magic Trackpad eller Magic Mouse.

Prøv disse tip for at løse problemet:

Kontroller strømforsyningen til enheden

Sørg for, at enhedens batteriniveau ikke er lavt. Hvis du bruger Magic Trackpad 2 eller Magic Mouse 2, skal du sørge for, at det genopladelige batteri er helt opladet.

Undgå at røre ved overfladen flere gange ved et uheld

Sørg for, at kun en del af fingeren rører ved Touch-overfladen og at du ikke hviler håndleddet på eller meget tæt på overfladen. Touch-overfladen kan tolke det, som om din finger rører ved den, og flytter markøren i den pågældende retning.

Hold Touch-overfladen ren og tør

Fugt på Touch-overfladen kan også forårsage dette problem. Det løser normalt problemet at tørre pegefeltets overflade eller musen af med en klud.

Hvis problemet forsvinder, når der er et stykke papir mellem din finger og Touch-overfladen, er det en mulighed at købe en teflonbelægning til at dække overfladen for at forhindre, at fugt kommer i direkte kontakt med Touch-overfladen. Inden teflonbelægningen sættes på, er det vigtigt, at Touch-overfladen er ren og tør.

Olie og creme kan også forårsage problemet. Du kan rengøre enhedens Touch-overflade med en fnugfri klud, der er fugtet let med vand.

Fjern smykker

Smykker kan også være et problem, når du bruger en enhed med Touch-overflade. Fjern ringe eller armbånd, og se, om markøren derefter virker normalt.

Kontroller den strømforsyning, du bruger sammen med Mac-computeren

Dette problem kan opstå, hvis du bruger en strømforsyning fra en anden producent.

Hvis du bruger sådan en strømforsyning, skal du fjerne den og prøve at bruge Mac-computeren med batterier for at se, om markøren virker normalt. Hvis enheden virker normalt, når den kører på batterier, kan der være et problem med strømforsyningen.

Undgå trådløs signalstøj

Bluetooth-enheder kan virke unormalt, når der er trådløs signalstøj. Se artiklen Wi-Fi og Bluetooth: Mulige kilder, der kan forstyrre trådløse signaler for at få mere at vide.

Start Mac-computeren i sikker tilstand

Hvis der ikke er noget af det ovenstående, der løser problemet, kan du starte i sikker tilstand for at udelukke software fra en anden producent som årsag til problemet.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.