Brug AirDrop til at sende indhold fra din Mac-computer

Med AirDrop kan du sende billeder, videoer, websteder, lokaliteter og meget mere trådløst til en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac-computer i nærheden.

Forudsætninger

Kontroller, at begge enheder understøtter AirDrop:

• På Mac-computere: Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå. Hvis menuen Gå indeholder AirDrop, understøtter din Mac-computer AirDrop.
  • På iOS-enheder (iPhone, iPad eller iPod touch): Åbn Kontrolcenter ved at skubbe opad fra bunden af skærmen. Hvis AirDrop findes i Kontrolcenter, understøtter din iOS-enhed AirDrop

Tænd og indstil AirDrop

På Mac-computere:

1. Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > AirDrop. Vinduet AirDrop åbnes. Hvis Bluetooth eller Wi-Fi er slået fra, vises der en knap til at tænde funktionerne. AirDrop slås automatisk til, når Bluetooth og Wi-Fi er slået til.
  2. Hvis du ønsker at modtage arkiver fra alle – og ikke kun fra personer i appen Kontakter – kan du bruge indstillingen "Jeg må findes af" nederst i vinduet AirDrop.

På iOS-enheder:

1. Åbn Kontrolcenter.
  2. Tryk på AirDrop, og vælg derefter, om du ønsker at modtage emner fra alle eller kun fra personer i appen Kontakter. Læs mere.

Send emner

1. Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > AirDrop. Du kan også vælge AirDrop i indholdsoversigten i et Finder-vindue.
  2. Vinduet AirDrop viser AirDrop-brugere i nærheden. Træk et eller flere emner til modtagerens billede i vinduet, og klik derefter på Send.

Du kan også bruge funktionen Del:

1. Klik på Del knappen Del, hvis den findes i din app. Du kan også Control-klikke på et emne i Finder og derefter vælge Del i genvejsmenuen.
  2. Menuen Del indeholder flere muligheder for deling. Vælg AirDrop.
  3. Vælg en modtager i ruden AirDrop, og klik derefter på OK.

Hvis der ikke vises en modtager i vinduet eller ruden AirDrop, skal du læse tip til afsendelse af emner.

Modtag emner

Hvis modtageren er logget på sin iCloud-konto, accepteres og arkiveres det emne, som du sender, automatisk. Ellers bliver modtageren bedt om at acceptere emnet, før det arkiveres på vedkommendes enhed.

• På en Mac-computer arkiveres emnet i mappen Overførsler.
  • På en iOS-enhed vises emnet i den relevante app. Eksempel: Billeder vises i appen Fotos, og websteder vises i Safari.

Tip til afsendelse af emner

Gør følgende, hvis modtageren ikke vises i vinduet eller ruden AirDrop:

• Kontroller, at AirDrop er slået til på begge enheder, og at de er inden for en afstand af ca. 9 meter fra hinanden.
  • Hvis du sender til en iPhone, iPad eller iPod touch:
    • Din Mac-computer skal som minimum være fra 2012 med OS X Yosemite eller en nyere version.
    • Din iOS-enhed skal bruge iOS 7 eller nyere, og Internetdeling skal være slået fra under Indstillinger > Mobil.
  • Hvis du sender til en Mac-computer:
    • Hvis modtagerens Mac-computer bruger OS X Mavericks, Mountain Lion eller Lion, skal der være åbnet et AirDrop-vindue: Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > AirDrop.
    • Hvis modtagerens Mac-computer er fra 2012 eller ældre, skal du klikke på "Kan du ikke se den, du leder efter?" i vinduet AirDrop eller deleruden på den Mac-computer, der sendes fra. Klik derefter på "Søg efter en ældre Mac".
    • Kontroller, om "Bloker alle indgående forbindelser" er slået til under Sikkerhed & anonymitet på Mac-computeren. Hvis denne indstilling er slået til, kan en Mac-computer ikke modtage emner med AirDrop.
  • Hvis AirDrop på modtagerenheden er indstillet til kun at modtage emner fra kontakter, skal du sørge for, at begge enheder er logget på iCloud. Sørg også for, at den e-mailadresse eller det telefonnummer, der er tilknyttet dit Apple-id, findes i appen Kontakter på modtagerenheden.

AirDrop-systemkrav

Hvis du vil sende emner til en iPhone, iPad eller iPod touch eller modtage emner fra sådanne enheder, skal din Mac-computer som minimum være fra 2012 med OS X Yosemite eller en nyere version – dette krav gælder dog ikke Mac Pro (medio 2012).

Hvis du vil sende emner til en anden Mac-computer, skal du bruge:

• MacBook Pro (ultimo 2008) eller nyere – gælder dog ikke MacBook Pro (17", ultimo 2008)
  • MacBook Air (ultimo 2010) eller nyere
  • MacBook (ultimo 2008) eller nyere – gælder dog ikke den hvide MacBook (ultimo 2008)
  • iMac (primo 2009) eller nyere
  • Mac Mini (medio 2010) eller nyere
  • Mac Pro (primo 2009 med AirPort Extreme-kort eller medio 2010)

Lær at finde ud af, hvilken model du har: MacBookMacBook ProMacBook AiriMacMac mini eller Mac Pro.

Udgivelsesdato:Mon Apr 25 10:00:07 GMT 2016