Brug af AirDrop på din Mac

Med AirDrop kan du sende dokumenter, billeder, videoer, websteder, lokaliteter på kort og meget mere trådløst til en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac i nærheden.

Del indhold med AirDrop

Sådan deles indhold fra Finder:

1. Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > AirDrop. Du kan også vælge AirDrop i indholdsoversigten i et Finder-vindue.
  2. Vinduet AirDrop viser AirDrop-brugere i nærheden. Træk derefter et eller flere dokumenter, billeder eller andre arkiver til den modtager, der vises i vinduet.

Du kan også vælge at bruge funktionen Del:

1. Åbn det arkiv, der skal sendes, og klik derefter på Del knappen Del i appen. Du kan også Ctrl-klikke på arkivet i Finder og derefter vælge Del i genvejsmenuen.
  2. Menuen Del indeholder flere muligheder for deling. Vælg AirDrop.
  3. Vælg en modtager i ruden AirDrop. Klik på OK, når modtageren har accepteret, og arkivet er sendt.

Du kan også dele indhold fra din iPhone, iPad eller iPod touch.

Modtag indhold med AirDrop

Når en person i nærheden forsøger at sende dig indhold via AirDrop, kan du vælge at afvise eller acceptere vedkommendes anmodning. Anmodningen vises i vinduet AirDrop eller som en meddelelse:

Indhold, der modtages på din Mac, arkiveres i mappen Overførsler.

Hvis den anden enhed ikke vises i AirDrop

Hvis en enhed ikke vises som AirDrop-modtager, skal du kontrollere, at begge enheder har slået Wi-Fi og Bluetooth til og er inden for 9 meter fra hinanden. Hvis dette ikke hjælper, skal du kontrollere følgende indstillinger på din Mac eller iOS-enhed.

På Mac:

• Gå til menulinjen i Finder, vælg Gå > AirDrop, og kontroller, at AirDrop er slået til.
  • Kontroller indstillingen "Jeg må findes af:" nederst i vinduet AirDrop. Når AirDrop er indstillet til at modtage indhold fra Kun kontakter, skal begge enheder være logget på iCloud, og e-mailadressen eller telefonnummeret, der er tilknyttet afsenderens Apple-id, skal kunne findes i appen Kontakter på din Mac.
  • Hvis Mac-computeren er fra 2012 eller ældre, skal du klikke på "Kan du ikke se den, du leder efter?" i vinduet AirDrop eller i deleruden på den Mac, der vil dele. Klik derefter på "Søg efter en ældre Mac".
  • Hvis den modtagende Mac bruger OS X Mavericks eller ældre, skal du kontrollere, at vinduet AirDrop er åbnet på den pågældende Mac: Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > AirDrop.
  • Kontroller, at "Bloker alle indgående forbindelser" er slået fra under indstillingerne Sikkerhed & anonymitet på den modtagende Mac.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

• Kontroller indstillingen for AirDrop i Kontrolcenter. Når AirDrop er indstillet til at modtage indhold fra Kun kontakter, skal begge enheder være logget på iCloud, og e-mailadressen eller telefonnummeret, der er tilknyttet afsenderens Apple-id, skal kunne findes i appen Kontakter på din iOS-enhed.
  • Kontroller, at Internetdeling er slået fra på den modtagende iOS-enhed under Indstillinger > Mobilnetværk.

AirDrop-systemkrav

Hvis du vil dele indhold mellem en Mac og en iPhone, iPad eller iPod touch, skal du have en af følgende enheder og et af følgende operativsystemer:

• Mac fra 2012 eller nyere (gælder dog ikke Mac Pro, medio 2012) med OS X Yosemite eller nyere
  • iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller nyere

Hvis du vil dele indhold mellem Mac-computere, skal begge computere være en af følgende modeller:

• MacBook Pro fra medio 2008 eller nyere (gælder dog ikke MacBook Pro, 17", ultimo 2008)
  • MacBook Air fra ultimo 2010 eller nyere
  • MacBook fra ultimo 2008 eller nyere (gælder dog ikke den hvide MacBook, ultimo 2008)
  • iMac fra primo 2009 eller nyere
  • Mac mini fra medio 2010 eller nyere
  • Mac Pro fra primo 2009 (model med AirPort Extreme-kort) eller medio 2010
  • iMac Pro (alle modeller)