Brug AirDrop på din Mac

Med AirDrop kan du sende dokumenter, billeder, videoer, websteder, lokaliteter på kort og meget mere trådløst til en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch i nærheden.

Del indhold med AirDrop

1. Åbn det arkiv, der skal sendes, og klik derefter på knappen Del  i appvinduet. Du kan også Ctrl-klikke på arkivet i Finder og derefter vælge Del i genvejsmenuen.
  2. Vælg AirDrop på listen over muligheder for deling.
  3. Vælg en modtager i ruden AirDrop:
    AirDrop-rude i Finder-vinduet

Du kan også åbne et AirDrop-vindue og derefter trække arkiverne til modtageren:

1. Vælg AirDrop i indholdsoversigten i et Finder-vindue. Eller vælg Gå > AirDrop på menulinjen.
  2. Vinduet AirDrop viser AirDrop-brugere i nærheden. Træk et eller flere dokumenter, billeder eller andre arkiver til en modtager, der vises i vinduet.
    AirDrop-vindue i Finder

Du kan også dele indhold fra din iPhone, iPad eller iPod touch.

Modtag indhold med AirDrop

Når nogen i nærheden forsøger at sende dig arkiver via AirDrop, får du vist deres anmodning som en notifikation eller som en besked i AirDrop-vinduet. Klik på Accepter for at gemme arkiverne i mappen Overførsler.

AirDrop-notifikation

Hvis du ikke kan se den anden enhed i AirDrop

Sørg for, at dine enheder opfylder til disse krav:

• Begge enheder er inden for en afstand af 9 meter fra hinanden og har slået Wi-Fi og Bluetooth til.
  • Alle Mac-computere er fra 2012 eller senere (bortset fra Mac Pro fra 2012) og kører OS X Yosemite eller nyere. Det kan du finde ud af ved at vælge Apple-menuen  > Om denne Mac.
  • Alle iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheder bruger iOS 7 eller nyere med Internetdeling slået fra.

Sørg for, at dine enheder kan modtage AirDrop-anmodninger:

• Vælg Gå > AirDrop på menulinjen i Finder, og kontroller derefter indstillingen "Jeg må findes af" i AirDrop-vinduet. iPhone, iPad og iPod touch har en lignende indstilling. Hvis indstillingen Kun kontakter er valgt, skal begge enheder være logget på iCloud, og e-mailadressen eller telefonnummeret, der er tilknyttet afsenderens Apple-id, skal kunne findes i appen Kontakter på modtagerenheden.
    Indstillingen Kun kontakter er tilgængelig på enheder, der understøtter iOS 10 og nyere, iPadOS og macOS Sierra 10.12 og nyere. Hvis AirDrop er indstillet til Kun kontakter på en enhed med en tidligere softwareversion, kan du ændre indstillingen til Alle, mens du bruger AirDrop, og derefter ændre den tilbage, når AirDrop ikke er i brug.
  • Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Sikkerhed & anonymitet. Klik på fanen Firewall, klik derefter på låsen , og indtast din administratoradgangskode, når du bliver bedt om det. Klik på Firewall-indstillinger, og fjern derefter markeringen i afkrydsningsfeltet "Bloker alle indgående forbindelser".