Brug af AirDrop på din Mac

Med AirDrop kan du sende dokumenter, billeder, videoer, websteder, lokaliteter på kort og meget mere trådløst til en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch i nærheden.

Del indhold med AirDrop

1. Åbn det arkiv, der skal sendes, og klik derefter på knappen Del knappen Del i programvinduet. Du kan også Ctrl-klikke på arkivet i Finder og derefter vælge Del i genvejsmenuen.
  2. Vælg AirDrop på listen over muligheder for deling.
  3. Vælg en modtager i ruden AirDrop:
    AirDrop-rude i Finder-vinduet

Eller åbn et AirDrop-vindue, og træk derefter arkiverne til modtageren:

1. Vælg AirDrop i indholdsoversigten i et Finder-vindue. Eller vælg Gå > AirDrop på menulinjen.
  2. Vinduet AirDrop viser AirDrop-brugere i nærheden. Træk et eller flere dokumenter, billeder eller andre arkiver til den modtager, der vises i vinduet.
    AirDrop-vindue i Finder

Du kan også dele indhold fra din iPhone, iPad eller iPod touch.

Modtag indhold med AirDrop

Når nogen i nærheden forsøger at sende dig arkiver via AirDrop, får du vist deres anmodning som en meddelelse eller som en besked i AirDrop-vinduet. Klik på Accepter for at gemme arkiverne i mappen Overførsler.

AirDrop-meddelelse

Hvis den anden enhed ikke vises i AirDrop

Sørg for, at dine enheder lever op til disse krav:

• Begge enheder er inden for en afstand af 9 meter fra hinanden og har slået Wi-Fi og Bluetooth til.
  • Alle Mac-computere er fra 2012 eller senere (bortset fra Mac Pro fra 2012) og kører OS X Yosemite eller nyere. Vælg Apple-menuen  > Om denne Mac for at finde ud af dette.
  • Alle iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheder bruger iOS 7 eller nyere med Internetdeling slået fra.

Sørg for, at dine enheder kan modtage AirDrop-anmodninger:

• Vælg Gå > AirDrop på menulinjen i Finder, og kontroller derefter, hvad "Jeg må findes af" er indstillet til i AirDrop-vinduet. iPhone, iPad og iPod touch har en lignende indstilling. Hvis indstillingen Kun kontakter er valgt, skal begge enheder være logget på iCloud, og e-mailadressen eller telefonnummeret, der er tilknyttet afsenderens Apple-id, skal kunne findes i appen Kontakter på modtagerenheden.
  • Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Sikkerhed & anonymitet. Klik på fanen Firewall, klik derefter på låsen , og indtast din administratoradgangskode, når du bliver bedt om det. Klik på Firewall-indstillinger, og fjern derefter markeringen ved "Bloker alle indgående forbindelser".