Flytning af dit iMovie til Mac-bibliotek

Du kan frigøre plads på din Mac ved at flytte dit iMovie-bibliotek til en ekstern harddisk.

Et iMovie-bibliotek indeholder alle de medier og data, der bruges til at lave film i iMovie. Hvis dit iMovie-bibliotek er stort, og du vil frigøre lagringsplads på din Mac, kan du flytte iMovie-biblioteket til en ekstern harddisk.

Før du flytter et iMovie-bibliotek, er det en god idé at sikkerhedskopiere din Mac.

Hvis du flytter dit bibliotek til en ekstern harddisk, påvirker det ikke iMovie Theater-indhold, du har flyttet til iCloud.

Klargør disken

Du kan lagre dit bibliotek på en ekstern lagringsenhed, f.eks. et USB- eller Thunderbolt-drev, der er formateret som APFS eller Mac OS – udvidet (Journaled). Apple kan ikke anbefale lagring af iMovie-biblioteker på eksterne lagringsenheder som SD-kort og USB-flashdrev eller netværksdelte drev.

Du kan ikke arkivere biblioteket på en ekstern harddisk eller anden disk, der bruges til Time Machine-sikkerhedskopier.

Sådan flyttes et bibliotek til en ekstern lagringsenhed

1. Luk iMovie.
  2. Vælg din eksterne harddisk i Finder, og vælg derefter Arkiv > Vis info.
  3. Hvis du ikke kan se oplysningerne under Deling & tilladelser, skal du klikke på infotrekanten  og derefter kontrollere, at du har markeret "Ignorer ejerskab på denne enhed". Hvis feltet ikke er markeret, skal du klikke på låsesymbolet  for at låse op, indtaste administratorens navn og adgangskode og derefter markere afkrydsningsfeltet.
  4. Klik på skrivebordet for at være sikker på, at du er i Finder, og vælg derefter Gå > Hjem på menulinjen øverst på skærmen.
  5. Åbn mappen Film, og træk derefter arkivet iMovie-bibliotek til din eksterne harddisk.
  6. Når biblioteksarkivet er kopieret til din eksterne harddisk, skal du dobbeltklikke på biblioteksarkivet på din eksterne harddisk for at åbne det i iMovie. Hvis der vises en advarsel, hvor du bliver bedt om at give iMovie adgang til en diskenhed, der kan fjernes, skal du klikke på OK.
    Hvis du klikkede på Tillad ikke, skal du gå til Finder, vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Sikkerhed & anonymitet og derefter klikke på Anonymitet. Klik på Arkiver og mapper i indholdsoversigten og vælg derefter "Udskiftelige enheder" under iMovie.
  7. Kontroller, at det flyttede bibliotek indeholder alle dine medier, og træk derefter originalarkivet fra mappen Film på din Mac til papirkurven.

Hvis du fjerner den eksterne harddisk

Når din eksterne harddisk sluttes til din Mac, åbnes det flyttede bibliotek på den eksterne harddisk automatisk i iMovie. Hvis du fjerner den eksterne harddisk med biblioteket, åbner iMovie et nyt, tomt bibliotek, der oprettes i mappen Film på din Mac. iMovie arkiverer automatisk oprettede projekter og importerede medier i det nye bibliotek.

Hvis du vil åbne det flyttede bibliotek på den eksterne harddisk, skal du tilslutte den eksterne harddisk igen. Derefter kan du flytte klip, begivenheder og projekter mellem biblioteker.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.