Hvis kameraet på din iPhone, iPad eller iPod touch ikke fungerer

Læs, hvordan du løser problemer med kameraet på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Fjern evt. etui, film eller udstyr

Et etui eller en film kan blokere for kameraet eller blitzen og påvirke ydeevnen. Et metal- eller magnetisk etui eller kameraudstyr kan påvirke den optiske stabilisering. Test kameraet uden etui eller udstyr for at finde ud af, om disse udgør problemet.

Kontakt Apple-support, hvis der fortsat er problemer med fokus på kameraet.

Rens kameralinsen

Hvis dine fotos er slørede, mangler fokus eller har mørke pletter, skal du kontrollere, at kameralinsen er ren. Hvis objektivet skal rengøres, skal du bruge en mikrofiberklud. Hvis du kan se snavs i linsen, eller hvis kameralinsen virker blokeret eller skæv, skal du besøge en Apple Store-butik eller en autoriseret serviceudbyder for at få yderligere vejledning.

Genstart og test med forskellige apps

Hvis du kan se en lukket linse eller en sort skærm, når du åbner appen Kamera, skal du genstarte din enhed. Test derefter dit kamera ved at bruge appen Kamera og en anden app, der bruger kameraet.

Hvis din enhed har et kamera på både for- og bagside, skal du kontrollere, om det kun er det ene eller begge, der ikke fungerer. Hvis du vil skifte kamera, skal du trykke på knappen i nederste højre hjørne af skærmen.*

Få mere hjælp

Hvis kameraet stadig ikke fungerer, skal du besøge en Apple Store-butik eller en autoriseret serviceudbyder for at få yderligere vejledning.

Læs mere

* Hvis enheden er i liggende format, befinder knappen til at skifte kamera sig i nederste venstre hjørne af skærmen.