Hvis kameraet eller blitzen på din iPhone, iPad eller iPod touch ikke fungerer

Hvis dine billeder er slørede, eller kameraskærmen er sort, kan du teste kameraet eller blitzen på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis kameraet ikke fungerer

1. Fjern etui, tilbehør eller beskyttelsesfilm, som muligvis kan blokere for kameraet, eller som placerer en magnet nær kameraet.
  2. Test kameraet ved at prøve at tage et billede.
  3. Hvis billedet er sløret, skal du rengøre objektiverne foran og bagpå med en mikrofiberklud. Hvis du ser urenheder eller snavs inde i objektivet, eller hvis objektivet ser ud til at være forkert justeret eller blokeret, skal du kontakte Apple-support for at få hjælp til din iPhone, iPad eller iPod touch.
  4. Genstart din iPhone, iPad eller iPod touch
  5. Test kameraet igen ved at prøve at tage et billede. Hvis din enhed har et kamera foran og bagpå, skal du tjekke, om et af dem eller begge ikke fungerer. Tryk på knappen Roter  for at skifte kamera.

Hvis blitzen ikke fungerer

1. Fjern etui eller beskyttelsesfilm, som muligvis kan blokere for blitzen.
  2. Test LED-blitzen ved at afprøve lommelygtenKontrolcenter på din iPhone eller Kontrolcenter på din iPad. På iPhone X eller en nyere model eller iPad: Skub ned fra øverste højre hjørne af skærmen. På iPhone 8 eller en tidligere model: Skub op fra skærmens nederste kant.
  3. Tryk på knappen Lommelygte .
  4. Hvis LED-blitzen ikke fungerer som lommelygte, skal du kontakte Apple-support for at få hjælp til din iPhoneiPad eller iPod touch.
  5. Hvis blitzen kun fungerer nogle gange, skal du åbne appen Kamera og trykke på knappen Blitz   for at vælge en anden indstilling.