Muligheder for hjælp til kameraet på iPhone, iPad og iPod touch

Læs om, hvordan du kan få mest ud af appen Kamera, tage skarpe fotos, finde appen Kamera, når den mangler på hjemmeskærmen, og meget mere.

Du er glad for at tage fotos og optage videoer på din iPhone, iPad eller iPod touch. Derfor har du altid din enhed i nærheden og appen Kamera klar til brug. Her er nogle tips, som kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af appen Kamera og de fotos, du tager:

Har du brug for mere hjælp til appen Kamera? Prøv en af disse fremgangsmåder.

Fotoene er slørede eller uskarpe

Hvis nye fotos er slørede, uskarpe eller har mørke pletter, skal du prøve denne fremgangsmåde:

1. Kontroller, om kameraets objektiv er rent. Hvis objektivet skal rengøres, skal du bruge en mikrofiberklud. Hvis der er snavs eller støv på objektivets inderside, skal du tage enheden med til en Apple Store-butik eller en Apple-autoriseret serviceudbyder for at få mere hjælp.
  2. iPhone-modeller, der har optisk billedstabilisering: Et metaletui eller et magnetisk objektiv kan forstyrre denne funktion. Prøv at tage et billede uden etuiet eller objektivet, og sammenlign derefter kvaliteten.
  3. Hvis du vil fokusere på et bestemt objekt eller en bestemt person, skal du trykke på objektet eller personen på eksempelskærmbilledet. Billedet kan blinke eller gå ind og ud af fokus, mens det justeres. Forsøg at holde kameraet stille, mens du justerer fokus i fotofunktionen. Hvis du flytter dig for meget, flytter kameraet automatisk fokus til centrum. Du kan justere fokus i videofunktionen, inden du begynder at optage.

Kontakt Apple-support, hvis der fortsat er problemer med fokus på kameraet.

Der vises et lukket objektiv eller en sort skærm

Hvis der vises et lukket objektiv eller en sort skærm, når du åbner appen Kamera, skal du prøve denne fremgangsmåde:

1. Kontroller, om der er noget, som blokerer kameraets objektiv. Hvis du bruger et etui, skal du prøve at fjerne det.
  2. Tving appen til at lukke, og åbn derefter appen Kamera igen.
  3. Genstart enheden, og åbn derefter appen Kamera igen.
  4. Hvis enheden har et kamera på både for- og bagsiden, skal du prøve begge kameraer ved at trykke på  . Hvis det lukkede objektiv eller den sorte skærm kun vises med det ene kamera, skal du tage enheden med til en Apple Store-butik eller en Apple-autoriseret serviceudbyder for at få mere hjælp.

Blitzen virker ikke

I kontrolcenteret kan du teste LED-blitzen. Tænd og sluk lommelygten. Hvis LED-blitzen ikke fungerer som lommelygte, skal du kontakte Apple-support.

Hvis blitzen ikke virker, eller hvis den aktiveres, hver gang du tager et foto, skal du kontrollere indstillingerne for blitzen. Tryk på   i øverste venstre hjørne af skærmen for at vælge en anden indstilling.

Hvis du optager video i længere tid med blitzen, eller hvis du bruger enheden i meget varme omgivelser, vises der måske en meddelelse om, at blitzen er slået fra. Meddelelsen forsvinder muligvis først, når enheden er kølet af.

Appen Kamera vises ikke

Appen Kamera vises normalt på hjemmeskærmen. Hvis den ikke vises på hjemmeskærmen, kan du søge efter den eller tjekke i dine indstillinger, om den er blokeret

Brug Spotlight-søgning

1. Skub ned fra midten af hjemmeskærmen.
  2. Skriv "kamera".
  3. Tryk på appen Kamera.

Kontroller dine indstillinger

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk på Generelt > Begrænsninger.
  3. Se under Tillad, og sørg for, at Kamera er slået til.

Hvis du stadig har brug for hjælp

Hvis du stadig ikke kan tage et foto, dine fotos ser forkerte ud, eller du har brug for hjælp med noget andet, skal du kontakte Apple-support.