Hvis Spørg før køb ikke virker

Hvis du spørger organisatoren af din familiegruppe om tilladelse til at foretage køb, og du får vist beskeden "Det er ikke muligt at bede om tilladelse", skal du kontrollere din enhed og indstillingerne.

Du får muligvis vist beskeden "Det er ikke muligt at bede om tilladelse", når du har slået Spørg før køb til og beder organisatoren af din familiegruppe om at godkende et køb i iTunes & App Store. Du kan ikke bede om tilladelse, fordi du er logget på en iCloud- og iTunes-konto, som ikke er tilknyttet hinanden".

Når du ser denne besked, skal du kontrollere, hvilket Apple-id du er logget ind med og dine indstillinger for Familiedeling, og du skal sikre dig, at du bruger en understøttet enhed.

Kontroller det Apple-id, som du bruger til køb

Kontroller, at du er logget ind på iTunes & App Store med det samme Apple-id, som du bruger til at dele indhold med din familie. Læs mere om, hvordan du bruger dit eget Apple-id til Familiedeling.

iPhone, der viser indstillingerne for iTunes & App Stores

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling, og tryk på dit navn. I iOS 10.2 eller tidligere versioner skal du gå til Indstillinger > iCloud > Familie og trykke på dit navn.
  2. Noter det Apple-id, som du bruger.
  3. Gå tilbage til Indstillinger.
  4. Tryk på [dit navn] > iTunes & App Store. I iOS 10.2 eller en tidligere version skal du trykke på iTunes & App Store.
  5. Kontroller, at du bruger det samme Apple-id.

På din Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. Klik på Familiedeling, og klik derefter på Oplysninger ved siden af dit navn.
  3. Noter det Apple-id, som du bruger til familiekøb.
  4. Åbn App Store. Klik på [dit navn] > Vis oplysninger.
  5. Kontroller, at du bruger det samme Apple-id.

På Apple TV

1. Gå til hjemmeskærmen og derefter Indstillinger > Konti > iCloud.
  2. Vælg dit navn. Noter Apple-id'et.
  3. Klik på menuknappen på Apple TV Remote, og gå tilbage til skærmen Konti.
  4. Vælg iTunes og App Store.
  5. Kontroller, at du bruger det samme Apple-id.

Sådan gennemgår du indstillingerne for Familiedeling

Kontroller, at du bruger det samme Apple-id, hver gang du logger ind et sted, herunder på Familiedeling. Du kan gå til Indstillinger eller Systemindstillinger for at se, om du er logget ind med den rigtige konto.

iPhone, der viser et familiemedlems konto

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk på [dit navn] > Familiedeling. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en tidligere version, skal du trykke på iCloud > Familie.
  3. Tryk på dit navn.

På din Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. Klik på Familiedeling.
  3. Klik på Oplysninger ved siden af dit navn.

Sådan kontrollerer du, at du bruger en understøttet enhed

Du skal have iOS 8 eller en nyere version på din iPhone, iPad eller iPod touch eller OS X Yosemite eller en nyere version på din Mac for at indstille eller tilmelde dig en gruppe til Familiedeling. Hvis du prøver at foretage et køb på en enhed, som ikke understøttes, skal du stadig bede om tilladelse. Du får dog ingen meddelelse, når familiearrangøren godkender eller afviser anmodningen. Hvis familiearrangøren foretager købet, og indholdet ikke downloades automatisk, kan du trykke på prisen igen for at downloade emnet.

Læs mere

Du kan ikke købe iTunes Match, iTunes-gaver eller Donationer, hvis Spørg før køb er slået til for din konto.

Familiedeling kræver brug af samme Apple-id til køb og iCloud. Hvis deling af køb er slået til for din familie, kan musik, film, tv-udsendelser og bøger downloades på op til 10 enheder pr. konto, og fem af disse kan være computere. Ikke alt indhold kan deles. Det er muligt at skjule indhold for familiemedlemmer, så det ikke kan downloades. Hvis Spørg før køb er slået til for dit Apple-id, når du downloader indhold, der er købt tidligere af et familiemedlem, vises der ingen besked om Spørg før køb. Der vises heller ingen besked om Spørg før køb, hvis du indløser en produktkode.