Om knapper og kontakter på iPhone, iPad og iPod touch

Her kan du læse om knapper og kontakter på iPhone, iPad og iPod touch.

Billeder af iPad- og iPhone-modeller, der viser knapper

Sådan fungerer knapperne og kontakterne

• Sideknap (iPhone 6 og nyere modeller): Tryk på knappen for at afbryde vågeblus på din iPhone eller sætte den på vågeblus. Du kan også bruge sideknappen til at slukke din iPhone, og med iPhone X eller en nyere model kan du også gøre nogle andre ting.
  • Øverste knap (iPhone SE og ældre modeller, iPad, iPod touch): Tryk på knappen for at afbryde vågeblus på din enhed eller sætte den på vågeblus. Hold knappen nede for at tænde eller slukke din enhed.
  • Ring/Lydløs (kun iPhone): Bruges til at gøre lyde og advarsler på din iPhone lydløse. Hvis knappen er orange, betyder det, at din iPhone er på lydløs og vibrerer ved indgående opkald og advarsler. Når lydløs er slået til, vil alarmer, der er indstillet i appen Ur, og opkald fra favoritkontakter stadig kunne høres.
  • Kontakten på siden (bestemte iPad-modeller): Bruges til at gøre lyde og advarsler fra din iPad lydløse og til at slå Skærmlås til eller fra.
  • Skru op/ned: Bruges til at justere lydstyrken, når du lytter til musik, ser videoer eller spiller spil. Når du trykker på knapperne, kan du se lydstyrken under indikatoren. Når du ikke bruger andre apps, justerer knapperne ringestyrken, og indikatoren viser Ringetone.
  • Hjem/Touch ID: Bruges til at låse din enhed op. Hold knappen inde for at aktivere Siri. Tryk to gange fra hjemmeskærmen eller i appen for at få vist appskifteren.

Sådan gør du, hvis en knap eller kontakt ikke virker

1. Genstart enheden. Hvis du ikke kan genstarte enheden, skal du prøve at tvinge den til at genstarte.
  2. Fjern etui og beskyttelsesfilm, som kan sidde i vejen for knappen eller kontakten.
  3. Undersøg, om der er urenheder eller snavs omkring knappen eller kontakten, og rengør den med en blød klud.

Hvis du har brug for hjælp til Touch ID, kan du læse mere om, hvad du kan gøre.

Hvis knappen eller kontakten stadig ikke virker, er beskadiget eller kun virker periodisk, skal du muligvis bestille service til din enhed. Kontakt Apple-support, og følg trinnene for at indsende en serviceanmodning.