Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

OS X Server: Afsendelse af e-mailinvitationer, meddelelser og advarsler, når der kræves SMTP-relay

OS X Server kan sende e-mailinvitationer, meddelelser eller advarsler på vegne af mange OS X Server-tjenester. Disse tjenester omfatter Caching, Certifikat, Disk, Firewall, Mail, Netværkskonfiguration, Profile Manager, Softwareopdateringer og Time Machine.

Når en internetudbyder kræver, at der bruges SMTP-relay til udgående e-mail, kan OS X Server konfigureres til at bruge internetudbyderens SMTP-relayserver.

OS X Server omfatter to indbyggede SMTP-servere: OS X Mail Service og Sendmail. Når tjenesten OS X Server Mail er konfigureret og aktiveret, bruges den til at afsende e-mailinvitationer, meddelelser og advarsler. Hvis tjenesten OS X Server Mail ikke er aktiveret, bruges Sendmail i stedet.

Hvis du bruger SMTP-relay, skal du føje din SMTP-serveradresse og godkendelsesoplysninger (om nødvendigt) til OS X Mail Server-konfigurationen. Både OS X Server Mail og Sendmail bruger samme konfigurationsarkiver og indstillinger:

1. Åbn Server.app

2. Vælg "Relay outgoing mail through ISP" i vinduet Mail.

• Hvis denne indstilling allerede er valgt, skal du klikke på knappen Edit. Der vises en besked, hvor du kan indtaste forbindelsesoplysninger for din relayserver.

3. Klik på feltet ud for "Relay outgoing mail through ISP".

4. Klik på knappen Edit.

5. Angiv relayserverens DNS-navn eller IP-adresse.

• Hvis du har brug for en speciel port, kan du angive et portnummer. Tilføj et kolon efterfulgt af portnummeret efter IP-adressen eller værtsnavnet. Du kan for eksempel skrive 17.172.224.47:587 eller example.com:587. Du kan slå lookup for e-mailudveksling (MX) fra ved at skrive din IP-adresse eller værtsnavnet i firkantet parentes. For eksempel [17.172.224.47] eller [example.com].

6. Hvis relay kræver godkendelse inden afsendelse af e-mail, skal du vælge "Enable SMTP relay authentication" og derefter skrive det relevante brugernavn og adgangskoden. Hvis du slår denne indstilling til, sendes dine oplysninger ved hjælp af den stærkeste tilgængelige godkendelsesmetode: CRAM-MD5, Digest-MD5 eller Kerberos.

Det er ikke nødvendigt at starte eller genstarte tjenesten OS X Mail. De angivne indstillinger anvendes automatisk til både OS X Server Mail Service og Sendmail.