Opret og formater links i iBooks Author

Læs om, hvordan du opretter links, indsætter links til andre dele af samme bog eller indsætter links til andre bøger.

Opret et link

1. Vælg den tekst eller det billede, der skal være et link.

2. Hvis Info om links ikke er åben, skal du klikke på Info på værktøjslinjen og derefter klikke på knappen Info om links.

3. Klik på Hyperlink i Info om links.

4. Vælg "Slå til som hyperlink".

5. Vælg Webside, og indtast dit link i feltet URL.

Du kan også oprette links til billeder eller til bestemte kapitler, afsnit eller sidetal.

Opret links til andre dele af samme bog i en HTML-widget

Links til placeringer i samme bog i en HTML-widget bruger et standardformat: ibooks://#link type(content number).

• ibooks://#: Alle links til placeringer i samme bog begynder med ibooks://#

• link type: den type indhold, du henviser til (side, kapitel eller figurtype)

• content number: Nummeret på den indholdstype, du henviser til

Her er nogle eksempler:

• Opret link til side 10: Brug ibooks://#page(10)

• Opret link til kapitel 5: Brug ibooks://#chapter(5)

• Opret link til kapitel 5, afsnit 2: Brug ibooks://#chapter(5.2)

• Opret link til gallerifigur 2.2: Brug ibooks://#gallery(2.2)

• Opret link til oversigtsfigur 1.3: Brug ibooks://#review(1.3)

Opret links til andre bøger i Apple Books

Hvis du vil oprette et link til en anden bog i Apple Books, skal du kende bogens aktiv-id. Du kan finde en bogs aktiv-id ved at gå til den tilhørende eksempelwebside i iTunes og se nummeret i websidens URL-adresse. Eksempel: I URL-adressen https://itunes.apple.com/dk/book/e.-o.-wilsons-life-on-earth/id888107968?mt=13 er aktiv-id'et 888107968. Et link til denne bog er: ibooks://assetid/888107968.

Hvis den anden bog er oprettet med iBooks Author, kan du oprette et link til et bestemt sted ved at bruge formatet i ovenstående afsnit "Opret links til andre dele af samme bog i en HTML-widget". Husk blot at inkludere aktiv-id'et i linket. Her er nogle eksempler:

• ibooks://assetid/888107968#page(10)

• ibooks://assetid/888107968#chapter(2)

Links til en bestemt del af en anden bog understøttes kun for de bøger, der er oprettet med iBooks Author, men i et andet format end EPUB-format. Hvis du bruger aktiv-id'et for en EPUB og angiver et sidetal, åbnes EPUB-bogen, men ikke på den rigtige side. Du kan også bruge links, der indeholder aktiv-id'et i andre apps, f.eks. Mail, og så åbnes de i Apple Books.