Sådan oprettes og formateres henvisninger i iBooks Author

Her kan du se, hvordan man opretter henvisninger og indsætter henvisninger til andre dele af samme bog og til andre bøger.

Nedenstående fremgangsmåde kan bruges til at oprette henvisninger og indsætte henvisninger til andre dele af samme bog eller til en anden bog i iBooks.

Du kan også indsætte henvisninger til billeder eller bestemte kapitler, afsnit eller sidetal.

Sådan oprettes en henvisning

1. Vælg den tekst eller det billede, der skal være en henvisning.
  2. Hvis Info om henvisninger ikke er åben, skal du klikke på Info på værktøjslinjen og derefter klikke på knappen Info om henvisninger.
  3. Klik på Henvisning i Info om henvisninger.
  4. Vælg "Slå til som henvisning".
  5. Vælg Webside, og indtast din henvisning i feltet URL.

Sådan indsættes henvisninger til andre dele af samme bog i en HTML-widget

Ved henvisninger i samme bog i en HTML-widget anvendes et standardiseret format: ibooks://#henvisningstype(indholdsnummer).

• ibooks://#: Alle henvisninger i den samme bog begynder med ibooks://#
  • henvisningstype: den type indhold, du henviser til (side, kapitel eller figurtype)
  • indholdsnummer: nummeret på den indholdstype, du henviser til

Eksempel:

• Brug ibooks://#page(10) for at henvise til side 10
  • Brug ibooks://#chapter(5) for at henvise til kapitel 5
  • Brug ibooks://#chapter(5.2) for at henvise til kapitel 5, afsnit 2
  • Brug ibooks://#gallery(2.2) for at henvise til gallerifigur 2.2
  • Brug ibooks://#review(1.3) for at henvise til oversigtsfigur 1.3

Sådan indsættes henvisninger til en anden bog i iBooks

Hvis du vil henvise til en anden bog i iBooks, skal du kende bogens aktiv-id. Du kan finde en bogs aktiv-id ved at gå til den tilhørende eksempelwebside i iTunes og se nummeret i websidens URL-adresse. Eksempel: I URL-adressen https://itunes.apple.com/dk/book/e.-o.-wilsons-life-on-earth/id888107968?mt=13 er aktiv-id'et 888107968. Som henvisning til denne bog bruges ibooks://assetid/888107968.

Hvis den anden bog blev oprettet med iBooks Author, kan du henvise til et bestemt sted i den ved at bruge formatet i ovenstående afsnit "Sådan indsættes henvisninger til andre dele af samme bog i en HTML-widget". Medtag blot aktiv-id'et i henvisningen. Eksempel:

• ibooks://assetid/888107968#page(10)
  • ibooks://assetid/888107968#chapter(2)

Henvisninger til en bestemt del af en anden bog understøttes kun ved bøger, der er oprettet med iBooks Author og ikke er i ePub-format. Hvis du bruger aktiv-id'et for en ePub og angiver et sidetal, åbnes ePub-bogen, men ikke på den rigtige side. Du kan også bruge henvisninger indeholdende aktiv-id'et i andre apps, f.eks. Mail og iTunes U, og så åbnes henvisningerne i iBooks.