Sådan bestemmer iOS, hvilke netværk der skal oprettes forbindelse til automatisk

Når der oprettes forbindelse til netværk automatisk, starter iOS med det mest foretrukne netværk efterfulgt af private og derefter offentlige netværk.

Når din iOS-enhed evaluerer SSID'er (Service Set Identifiers) og beslutter, hvilket netværk der skal oprettes forbindelse til automatisk, vil det forsøge at oprette forbindelse til netværk i denne rækkefølge:

1. Dit "mest foretrukne" netværk.
  2. Det private netværk, der senest er oprettet forbindelse til.
  3. Et privat netværk.
  4. Et offentligt netværk.

Offentlige netværk er udviklet til generel adgang på offentlige steder, f.eks. et hotel, en lufthavn eller en café. Andre eksempler er Hotspot 2.0-, Passpoint-, EAP-SIM- eller Wi-Fi-forbindelser, der leveres af mobiloperatører og kabeludbydere. Private netværk er alle andre netværk, herunder i private hjem og på kontorer og Internetdeling på din iOS-enhed.

Kendte netværk som "scores" på baggrunde af dine handlinger. Hvis du skifter manuelt til et SSID, øges scoren. Hvis du afbryder forbindelsen manuelt fra et SSID, reduceres scoren. Netværk, der "foretrækkes ofte" har højere score.

Hvis iOS finder flere netværk efter en evaluering med de ovenstående kriterier, prioriterer iOS SSID'erne ud fra sikkerhedsniveau og vælger i denne rækkefølge:

Netværkskategori Netværkssikkerhed
1 Privat EAP
2 Privat WPA
3 Privat WEP
4 Privat Usikkert/åbent
5 Offentligt HS2.0/Passpoint
6 Offentligt EAP
7 Offentligt WPA
8 Offentligt WEP
9 Offentligt Usikkert/åbent

Hvis iOS finder flere netværk med identisk kategori og sikkerhedsniveau, vælges det SSID, der har det kraftigste signal (RSSI). Læs mere om RSSI og trådløs roaming til erhvervslivet.

Om automatisk oprettelse af forbindelse efter genstart

Efter genstart er Wi-Fi-oplysningerne i iOS først tilgængelige, når din enhed er låst op. iOS venter, indtil enheden er låst op, før der oprettes forbindelse automatisk til et netværk i nærheden.