Sådan beslutter iOS, iPadOS og macOS, hvilket trådløst netværk der automatisk skal oprettes forbindelse til

Når der oprettes forbindelse til netværk automatisk, starter macOS Ventura, iOS og iPadOS med det mest foretrukne netværk efterfulgt af private og derefter offentlige netværk.

Når din iOS- eller iPadOS-enhed eller din Mac med macOS Ventura eller en nyere version evaluerer SSID'er (Service Set Identifiers) og beslutter, hvilket netværk der skal oprettes forbindelse til automatisk, vil den forsøge at oprette forbindelse til netværk i denne rækkefølge:

1. Dit "mest foretrukne" netværk
    Kendte netværk som scores på baggrund af dine handlinger. Hvis du skifter manuelt til et netværk, øges scoren. Hvis du afbryder forbindelsen til et netværk manuelt, falder dets score. Det "mest foretrukne" netværk er netværket med den højeste score.
  2. Et privat netværk
    Private netværk er dem, der er oprettet i hjem og på kontorer, og som kan inkludere Internetdeling på din iOS- eller iPadOS-enhed eller din Mac med macOS Ventura eller en nyere version. macOS Ventura, iOS eller iPadOS genopretter forbindelsen til kendte private netværk og starter med det netværk, der senest blev oprettet forbindelse til.
  3. Et offentligt netværk
    Offentlige netværk er udviklet til generel adgang på offentlige steder, f.eks. et hotel, en lufthavn eller café. Andre eksempler er Hotspot 2.0-, Passpoint-, EAP-SIM- eller Wi-Fi-forbindelser, der leveres af mobiloperatører og udbydere af netværksadgang.

Hvis macOS Ventura, iOS eller iPadOS finder flere private eller offentlige netværk, prioriterer macOS Ventura, iOS eller iPadOS netværkene efter sikkerhedsniveau og vælger et netværk i denne rækkefølge:

1. EAP
  2. WPA3
  3. WPA2/WPA
  4. WEP
  5. Usikkert/åbent

Hvis macOS Ventura, iOS eller iPadOS finder flere netværk med identisk kategori og sikkerhedsniveau, vælges det SSID, der har det kraftigste signal (RSSI). Læs mere om RSSI og trådløs roaming til virksomheder.

Der oprettes ikke automatisk forbindelse til usikre/åbne netværk, medmindre der er oprettet forbindelse til netværket inden for de seneste to uger.

Om automatisk oprettelse af forbindelse efter genstart

Efter genstart er Wi-Fi-oplysningerne i iOS og iPadOS først tilgængelige, når din enhed er låst op. iOS og iPadOS venter, indtil enheden er låst op, før der oprettes forbindelse automatisk til et netværk i nærheden. Dette gælder også for macOS Ventura, når FileVault er aktiveret.