Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Brug MDM til at administrere Aktiveringslås og Funktionen mistet

Lær at administrere Aktiveringslås og funktionen Mistet i Find på overvågede enheder ved brug af Mobile Device Management (MDM).

Denne artikel er tiltænkt systemadministratorer i virksomheder og på uddannelsesinstitutioner.

Aktiveringslås er en funktion i Find. Den er udviklet til at holde oplysninger sikre og forhindre genaktivering af mistede eller stjålne enheder. Funktionen Mistet bruges til at låse en mistet enhed, vise en besked på dens skærm og finde dens placering.

Læs mere om at bruge MDM-værktøjer til at administrere Aktiveringslås og funktionen Mistet på overvågede enheder.

Aktiveringslås på overvågede enheder

Du kan bruge en kompatibel MDM-løsning til at slå Aktiveringslås til under installering, eller når brugeren slår Find til. Derefter kan du fjerne Aktiveringslås for at slette enheden og overdrage den til en ny bruger. Lær at administrere Aktiveringslås med Profile Manager. Eller du kan læse dokumenterne om MDM-løsningen, hvis du ønsker flere oplysninger.

Funktionen Mistet og Administreret mistet funktion

Hvis Find er slået til, kan brugeren aktivere funktionen Mistet, når vedkommende logger ind på iCloud. Brugeren kan anvende funktionen Mistet til at låse en mistet enhed og spore dens placering.

Med iOS 9.3 eller en nyere version kan du bruge MDM til at sætte en overvåget enhed i Administreret mistet funktion. Administreret mistet funktion er en dedikeret tilstand, som du skal deaktivere, før enheden kan benyttes igen. Du kan sende beskeder til enheden, mens enheden er i Administreret mistet funktion. Men kun MDM-serveren kan få adgang til oplysninger om enhedens placering, når enheden er i Administreret mistet funktion. Brugeren kan ikke låse enheden op, før du slår Administreret mistet funktion fra. Brugeren gives besked, hvis nogen fik adgang til oplysninger om placering i løbet af den periode.

Du kan læse dokumenterne om MDM-løsning, hvis du ønsker flere oplysninger.

Aktiveringslås på enheder, der ikke overvåges

MDM kan ikke kontrollere Aktiveringslås på enheder, der ikke overvåges. På en enhed, som ikke er overvåget, er aktiveringslås slået til, når brugeren logger på iCloud og slår Find til.

Hvis du installerer enheder, der ikke overvåges, skal den tidligere bruger slå Find fra, før du kan overdrage enheden til en ny bruger. Følg disse trin:

• Hvis brugeren har adgang til den pågældende iPhone, iPad eller iPod touch kan vedkommende slå det fra i Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Find min [enhed].*

• Hvis brugeren har adgang til Mac'en, kan vedkommende slå det fra i Systemindstillinger > Apple-id > iCloud > Find min Mac.*

• Hvis brugeren ikke har adgang til sin enhed, kan vedkommende logge ind på iCloud.com eller i appen Find på en anden enhed, slette enheden og derefter fjerne den fra listen over enheder.

Appen Find er tilgængelig i iOS 13, iPadOS og macOS Catalina.