Få adgang til og tilpas Kontrolcenter på din iPhone og iPod touch

Med Kontrolcenter får du øjeblikkelig adgang til de funktioner, som du bruger mest. Du kan bruge Kontrolcenter til hurtigt at tage billeder, tænde lyset, styre dit Apple TV og meget mere.

Sådan åbner og lukker du Kontrolcenter

• På iPhone X eller en nyere version: Skub ned fra øverste højre hjørne af skærmen. Luk Kontrolcenter ved at skubbe op fra bunden af skærmen eller trykke på skærmen.
  • På iPhone SE (2. generation), iPhone 8 eller ældre eller på en iPod touch skal du skubbe op fra bunden af skærmen. Luk Kontrolcenter ved at trykke øverst på skærmen eller på knappen Hjem.

Læs om, hvordan du bruger Kontrolcenter på din iPad.

Sådan tilpasser du Kontrolcenter

Du kan tilpasse Kontrolcenter, så du hurtigt kan ændre indstillingerne for de funktioner, som du bruger mest. Vil du hurtigt notere dine gode idéer? Føj en betjeningsmulighed til Memoer. Vil du dæmpe lyset i spisestuen med et enkelt tryk? Føj betjeningsmuligheder til Hjem. Sådan gør du:

1. Gå til Indstillinger > Kontrolcenter.
  2. Tryk på knappen Tilføj  for at tilføje betjeningsmuligheder. Tryk på knappen Fjern  for at fjerne betjeningsmuligheder, og tryk derefter på Fjern igen. Hvis du vil bytte om på rækkefølgen af betjeningsmulighederne, skal du trykke på de grå linjer  og holde nede for at flytte dem til den ønskede rækkefølge.

Sådan kontrollerer du hurtigt dine indstillinger

Her er nogle af de indstillinger, du kan få adgang til i Kontrolcenter.

Netværksindstillinger

Åbn Kontrolcenter, og tryk på netværksindstillingskortet øverst til højre, og hold nede for at slå følgende til:

• Flytilstand: Slå straks mobilforbindelser fra på din enhed.
  • Mobildata: Tillad eller afvis, at apps og tjenester bruger mobilnetværket til at oprette forbindelse til internettet.
  • Wi-Fi: Surf på internettet, stream musik, download film og meget mere. Hvis du holder nede på Wi-Fi-symbolet, kan du skifte Wi-Fi-netværk.
  • Bluetooth: Tilslut høretelefoner, håndfri sæt til bilen, trådløse tastaturer og andre Bluetooth-kompatible enheder. Hvis du holder nede på Bluetooth-symbolet, kan du skifte Bluetooth-enheder.
  • AirDrop: Del øjeblikkeligt dine billeder, videoer, lokaliteter m.m. med andre Apple-enheder i nærheden.
  • Internetdeling: Del din enheds internetforbindelse med din computer eller andre iOS-enheder.

Lyd

Tryk på lydkortet i øverste højre hjørne på Kontrolcenter og hold det nede for hurtigt at afspille, sætte på pause og skrue op eller ned for lyden for din yndlingssang, podcast eller andet.

Tryk på AirPlay-symbolet  for at skifte lydudgangen til højttalere, hovedtelefoner, Apple TV eller anden lydenhed. Du kan også vælge at afspille den samme musik på flere højttalere, som du har installeret rundt omkring i dit hjem.

Du vil muligvis også få vist kort for enheder i nærheden, som du kan styre lydafspilningen for. Tryk på , og tryk derefter på et kort for at styre lyden på denne enhed. Du kan også bruge kortene til at oprette en delt musikkø.

Sådan betjener du med et tryk

Har du brug for hurtigt at justere skærmens lysstyrke eller ændre lydstyrken? Med Kontrolcenter er det nemt at få adgang til apps, funktioner og indstillinger med et tryk.

Læs om, hvilke apps, funktioner og indstillinger du kan åbne fra Kontrolcenter.