Om overscan og underscan på Mac, Apple TV eller andre skærme

Find ud af, hvorfor indhold ikke passer til tv'et eller projektoren, og hvordan du ændrer indstillingerne for overscan og underscan.

Overscan

Overscan henviser til et beskåret billede på tv-skærmen. Her er nogle eksempler:

• En indstilling på dit tv zoomer ind på filmindhold, så du ikke kan se den yderste kant af filmen.
  • Tv'ets fysiske kanter blokerer for noget af tv-skærmen, så du ikke kan se indholdet ved kanterne.

Underscan

Underscan er som regel tilsigtet og henviser til de sorte bjælker, der vises omkring en film eller udsendelse. Bjælkerne vises, fordi indholdet er optaget med andre proportioner end din tv-skærm. Her er nogle eksempler:

• Der vises sorte bjælker over og under filmen, fordi filmen er optaget i et bredere formatforhold end din tv-skærm.
  • Der vises sorte bjælker til højre og venstre for en tv-udsendelse, fordi udsendelsen er optaget i et mindre formatforhold end din tv-skærm.

Juster skærmstørrelsen

Når du afspiller indhold fra din Mac eller iOS-enhed på dit tv eller din projektor, kan du justere skærmstørrelsen, så den passer til tv'et eller projektoren. Du kan finde disse indstillinger på din Mac, dit Apple TV eller i menuen på dit tv eller din projektor.

Juster fra menuen på din Mac

Mens du skærmdublerer din Mac til et tv eller en projektor, gå til Systemindstillinger > Skærm. Herfra kan du bruge mærket til at justere indstillingen for overscan eller underscan.

Hvis der vises en indstilling, der gør det muligt at ændre skærmopløsningen, kan du vælge den indstilling, der passer til målene på dit tv eller din projektor. Kontroller eventuelt tv'ets eller projektorens vejledning for at finde skærmopløsningen.

Juster fra menuen på dit Apple TV

Du kan justere billedstørrelsen i menuen Indstillinger på dit Apple TV, mens du bruger AirPlay til at afspille indhold fra din Mac eller iOS-enhed på dit tv eller din projektor.

• På Apple TV 4K eller Apple TV (4. generation): Gå til Indstillinger > AirPlay > Underscan på AirPlay-skærm.
  • På Apple TV (2. eller 3. generation): Gå til Indstillinger > Lyd & video > Juster til AirPlay-overscan.

Juster fra menuen på dit tv eller din projektor

Nogle tv'er og projektorer gør det muligt at justere overscan eller underscan fra indstillingsmenuen eller knappen på din fjernbetjening. Find en zoomknap, eller find en menu, der kaldes billedformat, præsentationstilstand, computertilstand eller lignende indstilling på tv'et eller projektoren.

Du kan finde mere hjælp i den vejledning, der fulgte med tv'et eller projektoren, eller du kan kontakte producenten.