Hvis din Mac ikke opretter forbindelse til internettet via Wi-Fi

Hvis din Mac er forbundet til et Wi-Fi-netværk, men ikke kan oprette forbindelse til websteder, e-mail og alle andre internettjenester, kan du prøve disse løsninger.

Hvis du vil oprette forbindelse til internettet via Wi-Fi, skal din Mac først være forbundet til et Wi-Fi-netværk, og dette netværk skal levere en forbindelse til internettet. Du opretter forbindelse til et Wi-Fi-netværk ved at klikke på Wi-Fi i Kontrolcenter eller på menulinjen og derefter vælge et netværk fra menuen. Hvis websteder, e-mail og alle andre internettjenester stadig ikke er tilgængelige efter tilslutning til Wi-Fi, kan du prøve følgende løsninger.

Genstart din Mac

Genstart kan måske hjælpe, fordi din Mac så automatisk fornyer den internetadresse, den blev tildelt, da den blev tilsluttet Wi-Fi-netværket. Du kan også forny IP-adressen manuelt. Dette kaldes fornyelse af DHCP-lease. Hvis din lease er udløbet, og adressen allerede er i brug af en anden enhed, tildeles din Mac en ny adresse.

Tjek VPN eller anden sikkerhedssoftware

Hvis du har installeret VPN eller anden software, der overvåger eller interagerer med dine netværksforbindelser, kan denne software påvirke adgangen til internettet. Læs om netværksproblemer, der er relateret til VPN og anden software

Brug de indbyggede diagnosticeringsværktøjer

Wi-Fi-anbefalinger. Klik på Wi-Fi i Kontrolcenter eller på menulinjen, og se efter et menupunkt med navnet Wi-Fi-anbefalinger. Hvis du kan se det, har din Mac registreret et problem og har anbefalinger til dig. Vælg Wi-Fi-anbefalinger for at få flere oplysninger.*

Trådløs diagnostik. Hold Alternativtasten på dit tastatur nede, mens du klikker på Wi-Fi  i Kontrolcenter eller på menulinjen, og vælg derefter Åbn Trådløs diagnostik i menuen. Læs mere om brug af Trådløs diagnostik til at analysere dit trådløse miljø.

vinduet Trådløs diagnostik, der viser resultater af diagnosticeringen

Opdater Wi-Fi-routeren

Hvis du administrerer netværkets Wi-Fi-router, skal du installere de seneste firmwareopdateringer til routeren, som er anbefalet af dens producent. Det kan også hjælpe blot at genstarte routeren og bruge Apples anbefalede indstillinger til Wi-Fi-routere og -adgangspunkter.

Prøv et andet netværk, eller kontakt din internetudbyder

Hvis du kan få adgang til internettet, når du har forbindelse til et andet netværk, eller hvis du er usikker, skal du kontakte din netværksadministrator eller internetudbyder for at sikre dig, at dit netværk fungerer korrekt.

* Wi-Fi-anbefalinger er ikke tilgængeligt for personlige hotspots eller netværk, der bruger visse virksomhedssikkerhedsprotokoller, såsom WPA Enterprise eller WPA2 Enterprise.