OS X Server (Mountain Lion): Oprette billeder til NetInstall, NetRestore og NetBoot

Du kan installere OS X over et netværk med NetInstall-tjenesten for OS X Server ved at bruge NetInsall- eller NetRestore-billeder. Du kan også starte klientsystemet over netværket fra en standardiseret installering af OS X ved at bruge NetBoot-billeder.

Læs om, hvordan du opretter billeder, der understøtter hardwaren, som bruges af dine klientsystemer.

Mac-computere leveres med en specifik version af OS X. Du kan se versionen og operativsystemets build ved at følge fremgangsmåden i denne artikel.

Hvis din Mac-computers version og build er nyere end versionen og build for operativsystemet, der fås fra Mac App Store, skal du bruge den computerspecifikke build, som din Mac er leveret med, til at oprette et billede for denne hardware ved at følge disse trin:

1. Valgfri: Start klientsystemet i tilstanden Internetgendannelse, og gedan operativsystemet.

2. Valgfri: Når klientsystemets software er blevet gendannet, kan du oprette brugerkonti, installere yderligere software og foretage konfigurationsændringer, som du ønsker, at dit billede skal have.

3. Opret forbindelse fra klientsystemet til et administratorsystem ved at bruge en ekstern harddisk.

4. I administratorsystemet skal du åbne hjælpeprogrammet System Image Utility fra mappen /System/Bibliotek/CoreServices.

5. Klientsystemets drev vises som en kilde i hjælpeprogrammet System Image Utility, der kan bruges til at oprette et NetRestore- eller NetBoot-billede. Vælg drevet, og fortsæt med at oprette billedet.

Hvis din Mac er leveret med en version og build, der er tidligere end operativsystemets version og build, som fås i Mac App Store, kan du bruge versionen fra Mac App Store til at oprette et billede, som vil fungere på din Mac, ved at følge fremgangsmåden herunder:

1. Sørg for, at klientsystemet overholder kravene for versionen af OS X, som du henter fra Mac App Store.

2. På et administratorsystem skal du logge på Mac App Store og hente den seneste tilgængelige version af OS X.

3. Åbn hjælpeprogrammet System Image Utility fra mappen /System/Bibliotek/CoreServices.

4. Den downloadede version af OS X vises som en kilde i hjælpeprogrammet System Image Utility, der kan bruges til at oprette et NetInstall-, NetRestore- eller NetBoot-billede. Vælg den, og fortsæt med at oprette billedet.

Eksempel

I det følgende eksempel er OS X blevet hentet fra Mac App Store på et administratorsystem, og en Mac mini (sidst 2012), der kører den computerspecifikke build, den blev leveret med, er blevet tilsluttet via en ekstern harddisk. Når du har åbnet hjælpeprogrammet System Image Utility på administratorsystemet, vises programmet Install OS X Mountain Lion og Mac mini-enheden som kilder, der kan bruges til at oprette billeder. Bemærk, at versionen af OS X, der er installeret af programmet Install OS X Mountain Lion er v10.8.2 og build er 12C60:

No alt supplied for Image

Versionen af OS X på Mac mini-enheden er også 10.8.2, men build er 12C2034:

No alt supplied for Image

Da 12C2034 er nyere end 12C60, vil det være nødvendigt, at oprette et billede for andre Mac mini-systemer (ultimo 2012), der blev leveret med build 12C2034, ved at bruge den vedhæftede enhed i stedet for programmet Install OS X Mountain Lion. Hvis den build, der er tilgængelig i Mac App Store, var senere end 12C2034, kunne programmet Install OS X Mountain Lion være blevet brugt som en kilde til at oprette billeder til systemer, der er leveret med build 12C2034.

Yderligere oplysninger

Sørg for kun at bruge enten en enhed med en installation af OS X eller en version af OS X, der er hentet fra Mac App Store, som en billedkilde i hjælpeprogrammet System Image Utility. Bemærk:Arkivet InstallESD.dmg må ikke bruges direkte ved installering af OS X eller ved oprettelse af et billede, da der kan opstå uventede resultater.