Sådan bruges Launchpad på din Mac

Brug Launchpad til at åbne, finde og organisere dine apps.

Launchpad i macOS

Launchpad-symbol

Launchpad er en nem måde at finde og åbne apps på din Mac. Du kan også arrangere og organisere dine apps i mapper.

Åbn en app

• Klik på Launchpad-symbolet i Dock, eller knib tommelfingeren og tre fingre sammen i pegefeltet. Klik derefter på en app for at åbne den.
  • Du kan også skrive navnet på en app for at finde den i Launchpad, og derefter kan du trykke på Retur for at åbne den.
  • Hvis du vil lukke Launchpad uden at åbne en app, skal du klikke på baggrunden eller sprede tommelfingeren og tre fingre.

Organisering af apps

• Arranger apps: Træk en app til en ny placering.
  • Opret en mappe: Træk en app til en anden app.
  • Luk en mappe: Klik uden for mappen.
  • Omdøb en mappe: Åbn en mappe, og klik på mappens navn. Skriv derefter et nyt navn.

Sådan åbnes en mappe i Launchpad

Tilføj eller fjern en app

• Apps, som du downloader fra App Store eller som følger med macOS, vises automatisk i Launchpad. Hvis du downloader en app andetsteds, kan du føje den til Launchpad ved at flytte appen til mappen Programmer.
  • Læs om, hvordan du fjerner en app på din Mac, hvilket også fjerner appen fra Launchpad.