Brug tastaturgenvejen for tilgængelighedsindstillinger

Læs mere om, hvordan du hurtigt slår hjælpefunktioner til og fra i vinduet Tilgængelighedsindstillinger.

Alle Mac-computere leveres som standard med hjælpeteknologier, der kan gøre det lettere for dig at bruge macOS.

macOS omfatter vinduet Tilgængelighedsindstillinger, hvor du hurtigt kan slå almindelige tilgængelighedsfunktioner, f.eks. Zoom, VoiceOver, Klæbetaster og meget mere til eller fra. Du kan til enhver tid åbne dette vindue med en enkel genvej.

• På det indbyggede tastatur på en bærbar Mac-computer: Tryk på Fn-Alternativ-Kommando-F5.
  • På en bærbar Mac-computer med Touch ID (afbryderknappen):* Tryk tre gange på Touch ID.
  • På et eksternt tastatur: Tryk på Alternativ-Kommando-F5.

Hvis du kommer til at aktivere vinduet Tilgængelighedsindstillinger ved en fejl, skal du klikke på OK for at lukke det eller klikke uden for vinduet.

*MacBook Pro (15", 2016), MacBook Pro (13", 2016, fire Thunderbolt 3-porte)

Brug Siri

Hvis du har macOS Sierra, kan du bede Siri om at slå tilgængelighedsfunktioner til eller fra.

Klik på Siri-symbolet  på menulinjen eller i Dock. Siri spørger "Hvad kan jeg hjælpe dig med?". Du kan bede Siri udføre handlinger, f.eks. "slå VoiceOver til".