Aktiver ydeevnetilstand for macOS Server

Ydeevnetilstand ændrer systemparametre på din Mac. Disse ændringer betyder, at din hardware udnyttes bedre til krævende serverprogrammer.

Denne artikel gælder kun for Mac-computere med en Intel-processor.

Hvis du har brug for at køre højtydende tjenester på en Mac med macOS Server, kan du aktivere ydeevnetilstand for at dedikere yderligere systemressourcer til serverprogrammer.

OS X El Capitan 10.11 og nyere

Hvis du vil aktivere ydeevnetilstand i OS X El Capitan 10.11 og nyere, skal du bruge kommandoen nvram Hvis du nulstiller NVRAM

Denne kommando viser NVRAM-variablen boot-args Hvis der vises serverperfmode=1, er ydeevnetilstand allerede slået til.

nvram boot-args

Hvis ydeevnetilstanden ikke allerede er aktiveret, kan du aktivere den ved at indstille serverperfmode=1 i NVRAM-variablen boot-args med denne kommando:

sudo nvram boot-args="serverperfmode=1 $(nvram boot-args 2>/dev/null | cut -f 2-)"

Du kan deaktivere ydeevnetilstand med denne kommando:

sudo nvram boot-args="$(nvram boot-args 2>/dev/null | sed -e $'s/boot-args\t//;s/serverperfmode=1//')"

Tidligere versioner af macOS

Hvis du vil aktivere ydeevnetilstand i OS X Mountain Lion, OS X Mavericks eller OS X Yosemite, skal du bruge kommandoen serverinfo i Terminal.

Du kan få vist den aktuelle tilstand med kommandoen:

serverinfo --perfmode

Sådan aktiverer du ydeevnetilstand:

serverinfo --setperfmode 1

Sådan deaktiverer du ydeevnetilstand:

serverinfo --setperfmode 0

Når du skifter til og fra ydeevnetilstand, skal du genstarte computeren.

Læs mere

Hvis du er udvikler og vil læse mere om, hvordan du kan bruge ydeevnetilstand til at optimere dit system til serverspecifikke programmer, kan du se vejledningssiden for sysctl(3).