Brug Safari-udvidelser på din Mac

Safari-udvidelser kan bruges til at tilpasse og forbedre din internetoplevelse på din Mac. Sådan installerer, afinstallerer eller deler du dem på tværs af enheder.

Safari-udvidelser giver Safari større funktionalitet, så du kan bruge internettet, helt som du vil. Udvidelser kan bruges til at se nyttige oplysninger om en webside, se nyhedsoverskrifter, hjælpe dig med at bruge dine yndlingstjenester, ændre websiders udseende og meget mere. Udvidelser er et fantastisk værktøj til at tilpasse din internetoplevelse.

Installer udvidelser

Slå udvidelser til

Slå udvidelser fra

Fjern udvidelser

Del udvidelser på tværs af enheder

Sådan installeres udvidelser

App Store gør det nemt at downloade og installere Safari-udvidelser. Alle udvidelser i App Store er gennemgået, signeret og udbudt af Apple af hensyn til din sikkerhed, og de holdes automatisk opdateret.

1. Begynd med at installere de seneste macOS-opdateringer Du skal bruge Safari 12 eller nyere for at downloade Safari-udvidelser i App Store.

2. Åbn Safari, og vælg Safari > Safari-udvidelser på menulinjen.

3. App Store åbner på siden med Safari-udvidelser. Hvis du vil downloade og installere en udvidelse, skal du trykke på Hent eller klikke på prisen. Du bliver muligvis bedt om at logge ind med dit Apple-id.

4. Klik på Installer.

5. Når udvidelsen er installeret, skal du klikke på Åbn og følge vejledningen fra udvidelsen, der vises på skærmen.

Slå udvidelser til

Når du har installeret en udvidelse, skal du følge disse trin for at slå den til.

1. Vælg Safari > Indstillinger.

2. Klik på Udvidelser.

3. Marker afkrydsningsfeltet ud for udvidelsens navn. Læs om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan slå udvidelser til i Safari.

Hvis du bruger privat browser eller anvender en profil eller webapp

Når du bruger privat browser i macOS Sonoma eller nyere, er alle udvidelser, der kræver adgang til webstedet, som standard slået fra.

1. Vælg Safari > Indstillinger.

2. Klik på Udvidelser.

3. Vælg udvidelsen i indholdsoversigten, og vælg derefter "Tillad i Privat browser" til højre.

4. Uanset om du bruger privat browser eller ej, kan du også begrænse udvidelsens adgang til bestemte websteder. Klik på knappen Rediger websteder for at se udvidelsen i Indstillinger til websteder. Derfra kan du tillade adgang, nægte adgang eller kræve, at websteder beder dig om adgang.

Når du bruger profiler i Safari, administreres udvidelser til standardprofilen på den primære fane til Udvidelser i indstillingerne til Safari. Udvidelser til andre profiler administreres på fanen Profiler, som har sin egen fane af typen Udvidelser for hver profil. Som standard er udvidelser slået fra for hver ny profil.

Når du bruger en Safari-webapp, er udvidelser ikke tilgængelige, men du kan nemt skifte til Safari: Klik på knappen Delknappen Del, og vælg derefter Åbn i Safari. Du kan også vælge Arkiv > Åbn i Safari.

Slå udvidelser fra

1. Vælg Safari > Indstillinger, og klik derefter på Udvidelser.

2. Hvis du vil deaktivere en udvidelse, skal du fjerne markeringen af udvidelsens afkrydsningsfelt.

Fjern udvidelser

Hvis du ikke ved, hvilken funktion en udvidelse har, eller hvis du ikke regner med at bruge den igen, bør du fjerne den.

1. Vælg Safari > Indstillinger, og klik derefter på Udvidelser.

2. Hvis du vil fjerne en udvidelse, skal du vælge udvidelsen og klikke på knappen Fjern.

Del udvidelser på tværs af enheder

Fra og med macOS Ventura, iOS 16 og iPadOS 16 kan du dele udvidelser på tværs af din Mac, iPhone og iPad:

• På din Mac: Åbn Safari, vælg Safari > Indstillinger, og klik derefter på Udvidelser. Vælg "Del på tværs af enheder" nederst i vinduet.

• På din iPhone eller iPad: Gå til Indstillinger > Safari > Udvidelser, og slå derefter Del på tværs af enheder til.

Hvis en udvidelse på én enhed også er kompatibel med dine andre enheder, vises den automatisk i indstillingerne for udvidelser på disse enheder. Klik på knappen Hent eller på symbolet for iCloudBilledtekst mangler ud for udvidelsen for at downloade den. Når du slår udvidelsen til eller fra, viser dine andre enheder den samme ændring.

Hvis du vil afinstallere en udvidelse fra alle enheder, skal du afinstallere den på hver enkelt enhed.

Læs mere

Safari understøtter ikke længere de fleste typer webtilbehør. Safari er optimeret til indhold, der bruger HTML5-webstandarden, som ikke kræver tilbehør, så websider indlæses hurtigere, der spares strøm, og sikkerheden øges. Hvis du vil forbedre og tilpasse din internetoplevelse, skal du bruge Safari-udvidelser i stedet for webtilbehør.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.