Tilføjelse af video eller lyd til dine bøger i iBooks Author

Her kan du få mere at vide om at arbejde med video og lyd i iBooks Author samt om understøttede formater og videokryptering.

Brug af lyd og video i mediewidgets

Hvis du vil føje lyd eller video til en bog som en mediewidget, kan du gøre det på to måder:

• Træk videoen fra mediebrowseren eller Finder til bogen.
  • Tilføj en mediewidget fra Widgets på værktøjslinjen, og træk mediet til widget'en.

Med iBooks Author 2.0 og nyere versioner kan du importere lyd- og videoarkiver, som understøttes af QuickTime – med undtagelse af arkiver, der er DRM-krypteret. iBooks Author optimerer dine mediearkiver til afspilning på tværs af enheder. Arkiver, der allerede er tilstrækkeligt komprimerede, optimeres ikke yderligere.

Hvis du har en konto for betalingsbøger og vælger at bruge DRM-beskyttelse i din bog, bliver video eller lyd i mediewidgets og Keynote-widgets, DRM-beskyttet, når bogen bliver tilgængelig i iBooks Store.

Brug af lyd og video i Keynote-widgets

Hvis der er brugt lyd eller video i en Keynote-widget, behandler iBooks Author arkiverne i Keynote-præsentationen på samme måde, som hvis du trak lyd- og videoarkiverne direkte til bogen eller en mediewidget.

Hvis vælger at bruge DRM-beskyttelse i din bog, bliver video eller lyd i mediewidgets og Keynote-widgets, DRM-beskyttet, når bogen bliver tilgængelig i iBooks Store.

Brug af lyd og video i HTML-widgets

iBooks Author optimerer ikke video- eller lydarkiver i HTML-widgets. Video og lyd til HTML-widgets skal klargøres manuelt.

• Brug et af følgende videoformater i et mp4-arkiv:
    • H.264-video: op til 720p, 60 billeder pr. sekund, High Profile-niveau 4.2 med AAC-LC-lyd op til 160 Kbps, 48 kHz, stereolyd. Ved video, der er delt til et arkiv fra iMovie 10 ved hjælp af HD 720p-muligheden, anvendes disse indstillinger.
    • MPEG-video: op til 2,5 Mbps, 640 x 480 pixler, 30 billeder pr. sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd op til 160 Kbps pr. kanal, 48 kHz, stereolyd.
  • Lyd: Brug AAC (8 til 320 Kbps, 48 kHz stereo) med .m4a-arkivendelse.
  • Det er ikke muligt at bruge medier med arkivendelserne .m4v eller .m4p.

Video og lyd i HTML-widgets DRM-beskyttes ikke.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.