Specielle skrifter i iBooks Author

Med iBooks Author 2.0 og nyere versioner er det muligt at bruge specielle skrifter i de bøger, man opretter, forudsat at man har licens til at bruge de pågældende skrifter til publicering.

iBooks Author kan integrere specielle skrifter af typen TrueType (.ttf) og OpenType (.otf) i bøger, så der opnås fuld kontrol over tekstens udseende.

Menuen Skrift på formatmenulinjen indeholder kun understøttede skrifter, men panelet med OS-skrifter, som kan åbnes ved at klikke på knappen Skrifter i værktøjslinjen, indeholder normalt alle skrifter på computeren. Hvis du vælger en ikke-understøttet skrift til en bog, vises der en advarsel, og den pågældende skrift erstattes af en understøttet skrift, når bogen læses på en iPad. De bedste resultater opnås ved at vælge skrifter på menuen Skrifter.

Når du publicerer eller eksporterer bogen, slører (beskytter) iBooks Author skrifter, der ikke er fra Apple. Beskyttelsen er ikke det samme som DRM-kopibeskyttelse.

Hvis du bruger skrifter, der ikke er fra Apple, i bogen, skal du sikre dig, at licenserne til skrifterne giver dig tilladelse til at distribuere dem på denne måde. Hvis du ikke er sikker på, om det er tilladt med din licens, skal du kontakte skriftudbyderen og/eller søge juridisk rådgivning.

Yderligere oplysninger

Nogle programmer fra andre producenter end Apple, f.eks. Microsoft Office, kan installere kopier af skrifter, der følger med din computer, men disse kopier er muligvis ikke kompatible med iBooks. Brug nedenstående fremgangsmåde, hvis der vises en advarsel ved brug af en skrift, der normalt understøttes:

1. Find skriften i Skriftbog.
  2. Klik på trekanten ud for skriftens navn.
  3. Vælg de forskellige versioner af skriften, og se placeringen i vinduet med skriftoplysninger.
  4. Hvis den version af skriften, der indeholder .ttf eller .otf, aktuelt er inaktiv, skal du vælge denne version og derefter vælge Slå [skriftnavn] til på menuen Rediger.
    Hvis den version af skriften, der ikke indeholder .ttf eller .otf, aktuelt er aktiv, skal du vælge denne version og derefter vælge Slå [skriftnavn] fra på menuen Rediger.
    Menuen Rediger sidder på menulinjen øverst på computerskærmen.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.