Brug af emoji-tegn på iPhone, iPad og iPod touch

Med blot et tryk med fingeren kan du gøre ordene levende med emoji-tegn.

Tilføj et emoji-tegn

Find emoji-tastaturet i enhver app, der bruger standardtastaturet, f.eks. Mail eller Beskeder. Sådan tilføjer du et emoji-tegn:

1. Tryk på tekstfeltet, og tryk derefter på smileysymbolet eller
  2. Brug de grå symboler nederst på tastaturet til at skifte emoji-temaer, eller skub mod venstre eller højre for at se mere. Tryk på ursymbolet for at se emoji-tegn, som du har brugt for nyligt.
  3. Du kan ændre hudfarven på visse emoji-tegn ved at trykke på et emoji-tegn og holde den nede.
  4. Tryk på et emoji-tegn for at føje det til tekstfeltet.

Du kan sende større emoji med Beskeder i iOS 10 eller en nyere version. Hvis du sender mere end tre emoji eller tilføjer emoji sammen med tekst, justeres de til en mindre størrelse.

Tryk for at erstatte ord med emoji

Appen Beskeder viser dig ord, som du kan erstatte med et emoji

1. Åbn Beskeder, og tryk på  for at starte en ny besked eller gå til en eksisterende besked.
  2. Skriv din besked, og tryk på smileysymbolet eller  på tastaturet.
  3. Vent på, at ordene bliver orange.
  4. Tryk på et orange ord for at erstatte det med et emoji-tegn. Hvis der er mere end ét emoji-tegn, du kan bruge, vises valgmulighederne i feltet Hurtigt svar.
  5. Tryk på  for at sende, når du er klar.

Hvis du vil erstatte et emoji-tegn med det oprindelige ord, skal du blot trykke på det.

Brug forudsagt emoji

Med tekstforudsigelse kan du skrive og afslutte hele sætninger med nogle få tryk. Mens du indtaster, får du valgmuligheder for både ord og sætninger, som du måske efterfølgende vil skrive vurderet ud fra dine tidligere samtaler og din skrivestil. Der vises også forslag til emoji, som du måske vil bruge. Hvis du vil bruge et forudsagt emoji, skal du skrive beskeden og se efter emoji-tegnet i feltet for tekstforudsigelse for at erstatte ordet eller tilføje et emoji.

Hvis du vil slå tekstforudsigelse fra, skal du trykke på smileysymbolet og holde det inde eller  trykke på Tastaturindstillinger og slå tekstforudsigelse fra.

Vises emoji-tastaturet ikke?

Hvis emoji-tastaturet ikke vises, skal du kontrollere, om det er slået til.

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Tastatur.
  2. Tryk på Tastaturer.
  3. Tryk på Tilføj nyt tastatur.
  4. Tryk på emoji-tegn.

Læs mere

Har du en iPhone X? Læs om, hvordan du bruger animojis til at udtrykke dig i beskeder.