Identificering og filtrering af reklamepost i iCloud

Læs mere om, hvordan iCloud filtrerer uønskede masse-emails, også kaldet reklamepost eller spam.

Automatisk filtrering af reklamepost i iCloud

iCloud bruger trendanalyser, dynamiske lister og anden teknologi til automatisk at registrere og blokere for reklamepost, før det når din indbakke. Der findes ingen metoder til fuldstændig at stoppe reklamepost fra at havne i din indbakke, men nogle tip kan hjælpe med at reducere mængden af reklamepost.

Hvis du tror, at en besked er reklamepost, skal du ikke åbne den

Når du åbner en e-mail, der ligner reklamepost, kan den sladre til spammere om, at deres besked er modtaget og åbnet fra en aktiv e-mailkonto. Dette kan føre til mere reklamepost. Slet beskeder, der mistænkes for at være reklamepost, før du åbner dem. På den måde kan du undgå mere reklamepost fra spammerne.

Spammere bruger e-mailens billedindlæsningsfunktion til at finde ud af, om din e-mailkonto er aktiv. Sådan undgår du, at billederne indlæses automatisk:

• I OS X Mail på din Mac-computer: Vælg Mail > Indstillinger. Gå til fanen Visning, og fjern markeringen af Indlæs eksternt indhold i beskeder.
  • Gå til iCloud Mail, klik på Vis menuen Handling i indholdsoversigten, og vælg Indstillinger. Gå til fanen Generelt, og fjern markeringen af Indlæs billeder i HTML-beskeder.

Overvej at bruge en henvisning til iCloud-e-mail

Du kan bruge en e-mailhenvisning på iCloud til at forhindre, at der sendes reklamepost til din primære iCloud-e-mailadresse. Du kan f.eks. bruge din primære iCloud-e-mailadresse til at sende e-mails til venner og familie og bruge en e-mailhenvisning til f.eks. onlinetilmelding, internetkøb og tilmelding til mailinglister. Dette gør det lettere at overvåge kilderne til uønskede beskeder.

Rapporter reklamepost

Filtrering af reklamepost på serveren er kun en del af løsningen. Du kan rapportere beskeder som reklamepost i appen Mail og hjælpe med at frafiltrere reklamepost i iCloud. Derefter markeres fremtidige beskeder fra samme afsender som reklamepost.

Sådan markeres en besked som reklamepost:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller senere: Åbn beskeden, tryk på Flag nederst, og tryk derefter på Flyt til reklamepost.
  • På din Mac-computer: Vælg beskeden, og klik på knappen Reklamepost på værktøjslinjen Mail. Du kan også vælge at trække beskeden til mappen Reklame i indholdsoversigten.
  • I iCloud.com: Vælg beskeden, klik derefter på knappen Flag, og vælg Flyt til reklamepost. Du kan også vælge at trække beskeden til mappen Reklame i indholdsoversigten.

Ret falske positiver

Filtrering af reklamepost kan blokere en reel e-mail fra at nå frem til din indbakke. Dette kaldes en falsk positiv.

Hvis du mener, at en reel e-mail er blevet frafiltreret ved en fejl, kan du markere den som Ikke reklamepost, så fremtidige beskeder fra samme afsender sendes til din indbakke:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller senere: Åbn beskeden i mappen Reklame, tryk på mappesymbolet i bunden, og tryk derefter på Indbakke for at flytte beskeden.
  • På din Mac-computer: Vælg beskeden, og klik på knappen Ikke reklamepost på værktøjslinjen Mail. Du kan også vælge at trække beskeden til indbakken i indholdsoversigten.
  • På iCloud.com: Vælg beskeden, klik derefter på Ikke reklamepost på meddelelseslinjen øverst i beskedvinduet. Du kan også vælge at trække beskeden til indbakken i indholdsoversigten.

Hvis du oplever, at flere e-mails er forsinkede, returneres eller ikke leveres, skal du kontakte iCloud-support. Husk også at kontrollere mappen Reklame for e-mails, der er blevet markeret som reklamepost ved en fejl. Du kan kontrollere mappen Reklame på iCloud.com ved at vælge programmet Mail og klikke på mappen Reklame i indholdsoversigten. E-mailbeskeder i mappen Reklame slettes automatisk efter 30 dage.