Om vinduesbannere i OS X

Lær at oprette vinduesbannere og løse problemer med visning og placering.

Et vinduesbanner er et banner, der kan placeres i log ind-vinduet, og som brugeren skal godkende, før der kan fortsættes.

Opret et banner

Du kan indstille en log ind-besked, der vises på log ind-skærmen på din Mac-computer. Du kan også indstille, at et vinduesbanner skal vise en længere besked, der skal accepteres, før der kan logges ind. Dette kan være nyttigt i situationer, hvor brugeren skal godkende eller acceptere vilkår eller betingelser, f.eks. en politik om acceptabel brug, før computeren kan bruges.

Følg disse trin for at oprette et vinduesbanner:

1. Opret et dokument i almindelig tekst (.txt) eller Rich Text Format (.rtf) med dit banner, og navngiv det PolicyBanner.
  2. Kopier arkivet PolicyBanner til mappen /Bibliotek/Security/.

Næste gang du starter computeren igen, vises det oprettede banner i stedet for den normale log ind-skærm.

Hvis banneret ikke vises

Kontroller følgende, hvis banneret ikke vises.

Kontroller FileVault

Hvis du har aktiveret fuld diskkryptering i FileVault på computeren, vises vinduesbanneret, når den første bruger er logget ind, før skrivebordet vises. Det første log ind låser startdisken op.

Kontroller tilladelser

I nogle situationer kan du blive nødt til at justere tilladelserne i arkivet PolicyBanner.

Arkiver i .txt eller .rtf: Indstil tilladelserne i arkivet PolicyBanner, så Alle (andet) har læsetilladelser:

sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.txt
sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.rtf

Arkiver i .rtf: Juster tilladelserne, så Alle (andet) har både læse- og skrivetilladelser:

sudo chmod -R o+rx /Library/Security/PolicyBanner.rtfd

Kontroller godkendelse

Hvis du bruger OS X v10.8.3 til v10.8.5, og vinduesbanneret ikke vises, skal du kontrollere de to linjer med fed nedenfor i arkivet /etc/authorization:

<string>loginwindow:login</string>

<string>builtin:login-begin</string>

<string>builtin:reset-password,privileged</string>

<string>PKINITMechanism:auth,privileged</string>

<string>builtin:login-success</string>

<string>loginwindow:success</string>

Hvis disse to linjer ikke findes, skal de føjes til arkivet /etc/authorization på de ovenfor viste placeringer. Arkivet /etc/authorization bruges ikke længere i OS X v10.9 og senere, så ændringerne skal kun udføres i OS X-version v10.8.3 til v10.8.5.

Hvis vinduesbanneret vises forkert efter opdatering til OS X El Capitan 10.11.4

Når du har opdateret til OS X El Capitan 10.11.4, kan det ske, at vinduesbanneret vises forkert. Dette sker, hvis dokumentets visningsstørrelse er indstillet forkert i arkivet PolicyBanner.rtf. Gør følgende for at løse problemet:

1. Åbn dokumentet i TextEdit.
  2. Ændr vinduet til den ønskede størrelse. Juster eksempelvis til størrelsen af det integrerede billede.
  3. Arkiver dokumentet (Arkiv > Arkiver).
  4. Luk vinduet.

Hvis du lukker vinduet uden at arkivere manuelt, sker der ingen opdatering af visningsbredden og højdeændringerne.

Kopier det opdaterede arkiv PolicyBanner til mappen /Bibliotek/Security/.

Læs mere

Hvis det samme vinduesbanner skal bruges på flere computere, kan du bruge administrationssoftwaren Apple Remote Desktop eller anden administrationssoftware til at distribuere det oprettede arkiv til alle Mac-computere.