Sådan får du adgang til 802.1X-netværk i OS X Lion og Mountain Lion

Læs om at få adgang til 802.1X-netværk i OS X Lion og Mountain Lion.

I OS X Lion og Mountain Lion udføres netværksadgang vha. 802.1X-godkendelse af den bruger, der aktuelt er logget på. 802.1X-godkendelsessessionen kommunikerer med brugeren med henblik på at bede om manglende oplysninger, f.eks. certifikatgodkendelse, navn og adgangskode.

På et Wi-Fi-netværk, der kræver 802.1X, skal du bruge menuen Wi-Fi (eller afsnittet Wi-Fi i netværksindstillingerne under Indstillinger) til at vælge et netværk med et synligt SSID. Du kan også bruge muligheden Opret forbindelse til andet netværk for at oprette forbindelse til et netværk med skjult SSID eller et netværk, der ikke vises på den aktuelle liste.

Ved valg af et synligt netværk udfyldes de relevante indstillinger normalt automatisk, og du bliver bedt om at indtaste godkendelsesoplysningerne. Hvis du prøver at oprette forbindelse til et netværk med skjult SSID, skal du kende det nøjagtige SSID og den korrekte sikkerhedsindstilling.

På et Ethernet-netværk, der kræver 802.1X, startes godkendelsesprocessen med det samme efter tilslutning af Ethernet-kablet til netværket. Du bliver bedt om at indtaste godkendelsesoplysningerne. Du kan slå funktionen for Ethernet-porten fra på fanen 802.1X i Netværksindstillinger ved at fjerne markeringen af "Slå automatisk forbindelse til".

Denne proces kan bruges til at oprette forbindelse med følgende EAPOL-godkendelsestyper:

PEAP

TTLS (se note 1)

LEAP

EAP-FAST (se note 2)

TLS

Noter

1. TTLS anvender MSCHAPv2 som intern godkendelsesmetode.

2. EAP-FAST virker kun, hvis serveren har et certifikat og giver adgang uden PAC eller udfører godkendt PAC-anvendelse.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil have adgang til netværk, som der ikke kan oprettes forbindelse til med fremgangsmåden i det ovenstående, eller hvis du vil bruge en log ind-vinduesprofil eller en systemprofil, skal du kontakte netværksadministratoren for at få et .mobileconfig-arkiv, der indeholder de korrekte oplysninger til netværkskonfiguration. Et .mobileconfig-arkiv kan oprettes vha. Profile Manager-tjenesten i OS X Server.