AirPort-baser: Brugerkontorettigheder til Gør fælles diske sikre

Her kan du læse om de forskellige brugerkontorettigheder til Gør fælles diske sikre.

Hvis du bruger en AirPort-base, der understøtter en harddisk, kan du indstille selvstændige mapper, hvor brugerne kan gemme deres arkiver på harddisken. Disse kaldes Gør fælles diske sikre-brugerkonti. I denne artikel beskrives det, hvordan læse-/skriveadgang fungerer på disse konti, når du indstiller dem.

Når du indstiller en brugerkonto til Gør fælles diske sikre, er der tre muligheder for adgang til arkivdeling:

• Ikke tilladt – vælg denne indstilling, hvis brugeren ikke skal kunne se eller skrive arkiver på disken. Denne indstilling fungerer godt, hvis du vil deaktivere en persons adgang til disken i en periode.
  • Skrivebeskyttet – denne indstilling gør det muligt for brugerne at se og åbne arkiver på disken, men de kan ikke redigere arkiverne og derefter gemme dem på disken. Brugere med disse rettigheder kan dog redigere og gemme åbne arkiver på andre harddiske, hvor brugeren har skriverettigheder.
  • Læse og skrive – denne indstilling gør det muligt for en bruger at åbne, redigere og gemme arkiver på disken.

Sådan indstilles læse-/skriveadgang for en bruger

1. Åbn AirPort-værktøj (i mappen Programmer > Hjælpeprogrammer).
  2. Vælg den base, der skal indstilles.
  3. Klik på Rediger.
  4. Klik på Diske.
  5. Vælg "Med konti" på lokalmenuen Gør fælles diske sikre.
  6. Klik på Tilføj (+).
  7. Skriv derefter brugernavn og adgangskode for brugeren.
  8. Vælg Læse og skrive, Skrivebeskyttet eller Ikke tilladt på lokalmenuen Adgang til arkivdeling afhængigt af de adgangsrettigheder, som brugeren skal tildeles.
  9. Klik på Arkiver.
  10. Klik på Opdater.