Sådan sletter du apps på din Mac

Når du sletter en app, fjernes den fra harddisken på din Mac, hvilket frigør plads til andre emner. Du kan slette apps i Launchpad eller Finder.

Brug Launchpad til at slette en app

Launchpad gør det nemt at slette apps downloadet fra App Store.

1. Hvis du vil åbne Launchpad, skal du trykke på dets symbol i Dock eller åbne det fra mappen Programmer. Du kan også knibe tommelfingeren og tre fingre sammen på dit pegefelt.
  2. Hvis du ikke kan se appen i Launchpad, skal du indtaste dens navn i søgefeltet øverst på skærmen. Du kan også skubbe til højre eller venstre med to fingre på dit pegefelt for at gå til næste eller forrige side.
  3. Tryk på og hold Alternativtasten (⌥) nede, eller klik på og hold nede på en app, indtil appen begynder at ryste.
  4. Klik på knappen X ved siden af den app, som du vil slette, og klik derefter på Slet for at bekræfte. Appen slettes med det samme. Apps, der ikke har knappen X, er enten ikke fra App Store eller kræves af din Mac. Hvis du vil slette en app, der ikke er downloadet fra App Store, skal du bruge Finder i stedet.

Når du sletter en app, opsiger du ikke eventuelle abonnementer, som du måtte have tegnet gennem den pågældende app. Læs mere om, hvordan du opsiger abonnementer for apps, som er downloadet fra App Store.

Brug Finder til at slette en app

1. Find appen i Finder. De fleste apps ligger i mappen Programmer, som du kan åbne ved at klikke på Programmer i indholdsoversigten i et hvilket som helst Finder-vindue. Du kan også bruge Spotlight til at finde appen og derefter trykke på og holde Kommandotasten (⌘) nede, mens du dobbeltklikker på appen i Spotlight.
  2. Træk appen til papirkurven, eller vælg appen, og vælg Arkiv > Flyt til papirkurv.
    Dock med papirkurvssymbolet til højre
  3. Hvis du bliver bedt om et brugernavn og en adgangskode, skal du indtaste navnet på og adgangskoden for en administratorkonto på din Mac. Dette er sandsynligvis det navn og den adgangskode, som du bruger til at logge på din Mac.
  4. Hvis du vil slette appen, skal du vælge Finder > Tøm papirkurv.

Læs mere

Hvis du vil bruge en app igen efter at have slettet den, skal du enten geninstallere den eller gendanne den fra en sikkerhedskopi

Læs mere om, hvordan du sletter apps på din iPhone, iPad og iPod touch.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis Dock indeholder et symbol med et spørgsmålstegn.