Fjern apps på din Mac

Når du sletter eller fjerner en app, fjernes den fra din Mac, så der frigøres lagringsplads til andre emner. Du kan gøre dette i Launchpad eller Finder.

Brug Launchpad til at slette apps, der er downloadet fra App Store

Launchpad gør det nemt at slette apps, der er downloadet fra App Store.

1. Hvis du vil åbne Launchpad, skal du trykke på dets symbol i Dock eller åbne det fra mappen Apps. Du kan også åbne Launchpad ved at knibe tommelfingeren og tre fingre sammen på pegefeltet.
  2. Hvis du ikke kan se appen i Launchpad, skal du indtaste dens navn i søgefeltet foroven i Launchpad. Hvis du har mere end én side med apps, kan du skifte side ved at klikke på prikkerne nederst på skærmen eller ved at stryge til højre eller venstre med to fingre på pegefeltet.
  3. Tryk og hold nede på Alternativtasten (⌥), eller klik og hold nede på en app, indtil appen begynder at ryste.
  4. Klik på knappen Slet  ud for den app, som du vil slette, og klik derefter på Slet for at bekræfte. Appen slettes med det samme.

Launchpad-vindue

Hvis du ikke kan slette en app fra Launchpad: Knappen Slet  vises kun for apps, der er downloadet fra App Store. Slet i stedet andre apps ved hjælp af Finder. Appen slettes derefter også fra Launchpad.

Brug Finder til at slette apps

1. Skift til Finder, f.eks. ved at klikke på dit skrivebord eller Finder-symbolet i Dock.
  2. Vælg den app, du vil slette.
    De fleste apps ligger i mappen Apps, som du kan åbne ved at klikke på Apps i indholdsoversigten i et hvilket som helst Finder-vindue. Du kan også vælge Gå > Apps på menulinjen i Finder.
  3. Brug en af disse metoder til at flytte appen til papirkurven:
    • Træk appen til papirkurven.
    • Vælg appen, og vælg Arkiv > Flyt til papirkurv på menulinjen.
    • Vælg appen, og tryk på Kommando-Slet på dit tastatur.
  4. Hvis du bliver bedt om et brugernavn og en adgangskode, skal du indtaste navn og adgangskode for en administratorkonto på din Mac. Dette er normalt det navn og den adgangskode, som du bruger til at logge på din Mac.
  5. Hvis du vil slette appen efter at have flyttet den til papirkurven, skal du vælge Finder > Tøm papirkurv.

Symbolet Papirkurv i Dock

Hvis du ikke kan flytte en app til papirkurven: Du kan ikke bruge Finder til at slette apps, der kræves af din Mac, f.eks. mange af de apps, der er installeret af macOS.