Om blæsere og blæserstøj fra dit Apple-produkt

Læs mere om, hvordan dit Apple-produkt holder øje med den interne temperatur og bruger blæsere til at køle vigtige komponenter.

Nogle Apple-produkter har følere, der reagerer på temperaturændringer inde i systemet eller enheden og tænder for blæserne for at luftkøle vigtige komponenter.

Om blæserstøj

Hvis enhedens processor er i gang med ressourcekrævende opgaver, f.eks. hvis du komprimerer HD-video, spiller et grafiktungt spil eller indekserer harddisken med Spotlight, når du har overført data, kører blæserne hurtigere for at skabe større luftgennemstrømning. Du kan muligvis høre støj fra blæseren, når dette sker, især hvis du befinder dig i et stille miljø. Den susende lyd er en normal del af køleprocessen.

Omgivelsestemperaturen, dvs. temperaturen omkring enheden, spiller også en rolle med hensyn til blæsernes reaktion. Hvis omgivelsestemperaturen er høj, går blæserne hurtigere i gang og kører hurtigere.

Sørg for, at ventilationsåbningerne på dit Apple-produkt ikke er blokerede

Nogle Apple-produkter har ventilationsåbninger, så blæserne kan hente kold luft ind og sende varm luft ud. Sørg for, at ventilationsåbningerne ikke er blokerede, så enheden kan bevare sin optimale ydeevne.

• Apple TV 4K har en blæser og en ventilationsåbning i bunden.
  • AirPort Extreme og AirPort Time Capsule har blæsere og ventilationsåbninger i bunden.
  • iMac-computere har ventilationsåbninger langs kanten i bunden og på bagsiden.
  • iMac Pro har ventilationsåbninger langs kanten i bunden og på bagsiden.
  • Mac mini-modeller har ventilationsåbninger i bunden, der henter kold luft ind fra undersiden af enheden og sender varm luft ud fra bagsiden.
  • Mac Pro (ultimo 2013) har ventilationsåbninger i bunden, der henter kold luft ind og sender varm luft ud for oven.
  • MacBook Pro har ventilationsåbninger langs siden og på bagsiden. MacBook Air-computere har ventilationsåbninger langs bagsiden omkring hængslet.

Underlaget, som din enhed står på, kan blokere for ventilationsåbningerne og påvirke blæseren. Hvis du bruger enheden på et blødt underlag, f.eks. en sofa, en pude, en seng eller sidder med den i skødet, kører blæserne muligvis hurtigere. Af hensyn til temperaturreguleringen er det bedst at bruge din enhed på en hård, plan overflade, f.eks. et bord eller et skrivebord.

Læs mere

Hvis blæserne i din Mac kører hurtigt, selvom der ikke køres ressourcekrævende programmer, og selvom ventileringsforholdene er i orden, skal du muligvis nulstille SMC (System Management Controller) på din Mac. Hvis du oplever et tilsvarende problem på en Apple TV 4K-, en AirPort Extreme- eller AirPort Time Capsule-enhed, skal du fjerne enheden og sætte den i igen.

Læs mere om driftstemperatur og bærbare Apple-computere.