Tænd eller sluk af VoiceOver på dit Apple TV

VoiceOver er en funktion til oplæsning af skærmens indhold, som gør det nemmere for personer med nedsat syn at bruge Apple TV.

Kom godt i gang

VoiceOver er tilgængelig på følgende Apple TV-modeller:

• Apple TV 4K
  • Apple TV (4. generation)
  • Apple TV (2. eller 3. generation) med softwareversion 4.2 eller en nyere version

Sådan slår du VoiceOver til, når du indstiller dit Apple TV

1. Slut HDMI-kablet fra tv'et eller receiveren til dit Apple TV.
  2. Sørg for, at tv'et er indstillet til den korrekte indgang for dit Apple TV.
  3. Isæt strømkablet til dit Apple TV.
    • Apple TV 4K eller Apple TV (4. generation): Vent nogle få sekunder, og tryk derefter tre gange på den øverste knap til venstre (Menu) på fjernbetjeningen. "VoiceOver til" skulle blive afspillet.
    • Apple TV (2. eller 3. generation): Vent et øjeblik. Apple TV beder dig om at trykke på den nederste knap til højre (Afspil/pause) på fjernbetjeningen for at slå VoiceOver til.
  4. Vælg sprog.

Flere måder at slå VoiceOver til eller fra

Hvis dit Apple TV allerede er indstillet, kan du slå VoiceOver til eller fra ved at bruge den fjernbetjening, der fulgte med dit Apple TV. Find din Apple TV-model nedenfor, og følg disse trin.

Apple TV 4K eller Apple TV (4. generation)

Du kan bruge Siri* til at slå VoiceOver til eller fra. Hold knappen Siri nede på Siri Remote, og sig "slå VoiceOver til" eller "slå VoiceOver fra".

Hvis du har slået VoiceOver til ved indstillingen af dit Apple TV, kan du bruge tilgængelighedsgenvejen til at slå VoiceOver til eller fra. Tryk tre gange på knappen Menu på fjernbetjeningen for at slå VoiceOver til eller fra.

Du kan også gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > VoiceOver for at slå VoiceOver til eller fra.

Du kan slå genvejen til ved at åbne Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tilgængelighedsgenvej og vælge VoiceOver.

* Siri kan ikke bruges i alle lande eller områder eller på alle sprog. Apple TV 4K og Apple TV (4. generation) leveres med samme fjernbetjening overalt. I lande og områder, der understøtter Siri, kaldes fjernbetjeningen Siri Remote. Alle andre steder kaldes den Apple TV Remote. Siri kan bruges på begge fjernbetjeninger, så længe dit Apple TV 4K eller Apple TV (4. generation) er indstillet til et sprog og et land eller område, der understøtter Siri.

Apple TV (3. generation)

1. Hvis du vil gå tilbage til hovedmenuen, skal du trykke på den nederste knap til venstre (Menu) flere gange, indtil du hører en stoplyd.
  2. Tryk én gang på Ned.
  3. Du kan fremhæve Indstillinger ved at trykke på knappen Højre flere gange, indtil du hører en stoplyd. Hvis du har ændret hovedmenuens layout, kan du muligvis ikke se indstillingerne her. Brug piletasterne på din fjernbetjening til at fremhæve Indstillinger.
  4. Tryk to gange på Vælg.
  5. Tryk flere gange på Ned, indtil du hører en stoplyd.
  6. Tryk fire gange på Op. Tilgængelighed fremhæves.
  7. Tryk to gange på Vælg. VoiceOver skulle nu starte og begynde at læse indholdet på Apple TV-skærmen op.

Apple TV (2. generation)

1. Hvis du vil gå tilbage til hovedmenuen, skal du trykke på Menu og holde knappen nede i fem sekunder.
  2. Tryk én gang på Menu. Symbolet øverst til venstre fremhæves.
  3. Tryk flere gange på Højre, indtil du hører en stoplyd.
  4. Tryk én gang på Ned. Indstillinger fremhæves. Hvis du har ændret hovedmenuens layout, kan du muligvis ikke se indstillingerne her. Brug piletasterne på din fjernbetjening til at fremhæve Indstillinger.
  5. Tryk flere gange på Op, indtil du hører en stoplyd. Du skulle nu være ved første menupunkt i menuen Generelt.
  6. Tryk på valgknappen.
  7. Tryk flere gange på Ned, indtil du hører en stoplyd.
  8. Tryk fire gange på Op. Tilgængelighed fremhæves.
  9. Tryk to gange på Vælg. VoiceOver skulle nu starte og begynde at læse indholdet på Apple TV-skærmen op.