Multitasking på iPhone, iPad og iPod touch

Med multitasking kan du bruge mere end en app ad gangen på en iOS-enhed. Du kan også bruge funktioner som "skub over", "delt oversigt" og "billede i billede" på bestemte iPad-modeller.

Ved skift mellem programmer

Du kan hurtigt skifte fra en app til en anden på iOS-enheden. Når du skifter tilbage, kan du fortsætte der, hvor du kom til. Benyt følgende fremgangsmåde:

1. Tryk to gange på knappen Hjem for at få vist de seneste programmer, du har brugt.
  2. Skub til venstre eller højre for at finde den app, du vil bruge.
  3. Tryk på appen.

Hvis du vil afslutte en app, skal du trykke to gange på knappen Hjem for at se en liste med apps, du har brugt for nylig. Skub derefter op på den app, der skal afsluttes.

Multitasking på iPad

Ud over at skifte mellem apps kan du bruge to apps samtidig, svare på e-mail, mens du ser en video, og meget mere.

Skub over

Med "skub over" kan du styre en anden app uden at forlade den app, du bruger. Du kan hurtigt tjekke tekstbeskeder, svare på e-mail eller oprette en note. Du skal bare skubbe til venstre fra midten af skærmens højre kant for at se den forrige app.

Hvis du vil udskifte den app, der vises i siden, skal du skubbe ned fra toppen af skærmens højre side. Der vises en liste med apps. Tryk på den app, du vil bruge. Når du er færdig, skal du skubbe fra venstre til højre på appen for at vende tilbage til den forrige app.

"Skub over" kan bruges på iPad Pro, iPad Air, iPad Air 2, og iPad mini 2 samt nyere modeller.

Delt oversigt

Med "delt oversigt" kan du åbne og bruge to apps samtidig. Åbn en app, og tryk på eller træk skillelinjen for apps for at bruge begge apps. Skub ned fra toppen af skærmen for at udskifte appen til højre. Hvis du vil afslutte en af de to apps, skal du skubbe skillelinjen hen over den app, der skal afsluttes.

Du kan bruge Delt oversigt med flere programmer, f.eks. Safari, Noter, Fotos, Kalender og mange flere. Delt oversigt er ikke tilgængelig i alle apps.

"Delt oversigt" kan bruges på iPad Pro, iPad Air 2 og iPad mini 4.

Billede i billede

Med "Billede i billede" kan du f.eks. svare på en e-mail, mens du ser en tv-udsendelse. Når du bruger FaceTime eller ser en video, skal du trykke på knappen Hjem, hvorefter videoskærmen minimeres til et hjørne. Derefter kan du åbne en ny app, mens afspilningen af videoen fortsætter.

Du kan flytte videoen ved at trække den til et andet hjørne. Du kan få videoen tilbage til visning i fuld skærm ved at trykke på den og derefter trykke på symbolet for fuld skærm.

"Billede i billede" kan bruges på iPad Pro, iPad Air, iPad Air 2 og iPad mini 2 samt nyere modeller.

Opdater apps i baggrunden

Når du skifter til en anden app, kan nogle apps blive ved med at køre et kort stykke tid, før de skifter til afbrudt tilstand. Apps i afbrudt tilstand er ikke aktivt i brug, åbne eller optager systemressourcer. Med Opdater apps i baggrunden kan apps i afbrudt tilstand søge efter opdateringer og nyt indhold.

Hvis afbrudte apps skal søge efter nyt indhold, skal du åbne Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden og slå funktionen til. Hvis du afslutter en app fra appskifteren, kan appen muligvis ikke køre eller søge efter nyt indhold, før du åbner den igen.

Yderligere oplysninger

Her kan du få hjælp, hvis en app pludselig lukkes, holder op med at svare eller ikke kan åbnes.

Her kan du se, hvordan du tilpasser indstillingerne på enheden, så batteriets driftstid optimeres.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.

Sidst ændret: