Om multitasking på din iPhone, iPad og iPod touch

Med multitasking kan du bruge mere end en app ad gangen på en iOS-enhed. Bestemte iPad-modeller understøtter også Slide Over, Split View og Billede i billede.

Ved skift mellem apps

Du kan hurtigt skifte fra én app til en anden på iOS-enheden. Når du skifter tilbage, kan du fortsætte der, hvor du slap. Benyt følgende fremgangsmåde:

1. Tryk to gange på knappen Hjem for at få vist de senest brugte apps.
  2. Skub til højre eller venstre for at finde den ønskede app.
  3. Tryk på appen.

Hvis du har en iPhone 6s eller iPhone 6s Plus, kan du skifte til en tidligere app ved hjælp af 3D Touch. Tryk blot i venstre side af din skærm, skub derefter til højre. Du kan også få vist de senest brugte apps ved at trykke i venstre side af din skærm.

På din iPad kan du se senest brugte apps ved at skubbe opad fra skærmens bund med fingrene. Hvis du har iPad Pro og Smart Keyboard tilsluttet, kan du skifte mellem forskellige apps ved at trykke på Kommando-tabulatoren.

Brug multitasking på din iPad

På din iPad kan du bruge multitasking, når du vil skifte mellem forskellige apps ved hjælp af bevægelser, bruge to apps på én gang, besvare e-mails, mens du ser en video med mere. Hvis du vil slå multitasking-funktioner til eller fra, gå til Indstillinger > Generelt > Multitasking.

Brug Slide Over

Med Slide Over kan du bruge en anden app uden at forlade den app, som du aktuelt bruger. Du kan hurtigt tjekke tekstbeskeder, besvare e-mails eller oprette en note. Du skal bare skubbe til venstre fra midten af skærmens højre kant for at få vist den forrige app.

Hvis du vil udskifte den app, der vises i siden, skal du skubbe ned fra toppen af skærmens højre side. Der vises en liste med apps. Tryk på den app, som du vil bruge. Når du er færdig, skal du skubbe fra venstre til højre på appen for at vende tilbage til den forrige app.

Slide Over understøttes af iPad Pro, iPad Air, iPad Air 2 og iPad mini 2 og nyere modeller.

Brug af Split View

Med Split View kan du åbne og bruge to apps samtidigt. Åbn en app, og tryk på eller træk i skillelinjen for apps for at bruge begge apps. Skub ned fra toppen af skærmen for at udskifte appen til højre. Hvis du vil lukke en af appene, skal du skubbe skillelinjen hen over den app, der skal lukkes.

Split View kan bruges med mange apps, f.eks. Safari, Noter, Fotos, Kalender og mange flere. Split View er dog ikke tilgængelig i alle apps.

Split View kan bruges på iPad Pro, iPad Air 2 og iPad mini 4.

Brug Billede i billede

Med Billede i billede kan du f.eks. besvare e-mails, mens du ser en tv-udsendelse. Når du bruger FaceTime eller ser en video, skal du trykke på knappen Hjem for at minimere videoskærmen til et hjørne af skærmen. Derefter kan du åbne en ny app, mens afspilningen af videoen fortsætter.

Du kan flytte videoen ved at trække den til et andet hjørne. Du kan afspille videoen på fuld skærm igen ved at trykke på symbolet for fuld skærm.

Billede i billede understøttes af iPad Pro, iPad Air, iPad Air 2 og iPad mini 2 og nyere modeller.

Brug Opdater apps i baggrunden

Når du skifter til en anden app, fortsætter nogle af appene med at køre i et kort stykke tid, før de bliver afbrudt. Apps i afbrudt tilstand er ikke aktive eller åbne, og de optager heller ikke systemressourcer. Med Opdater apps i baggrunden kan apps i afbrudt tilstand søge efter opdateringer og nyt indhold.

Hvis afbrudte apps skal søge efter nyt indhold, skal du åbne Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden og slå funktionen til. Hvis du afslutter en app fra appskifteren, kan appen muligvis ikke køre eller søge efter nyt indhold, før du åbner den igen.

Yderligere oplysninger

Du kan få hjælp, hvis en app pludselig afsluttes, holder op med at svare eller ikke kan åbnes.

Læs ved at ændre indstillinger på enheden for at optimere batterilevetiden.

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.

Sidst ændret: