Find ud af, hvilken grafikprocessor din MacBook Pro bruger

Find ud af, hvordan du kontrollerer, om din MacBook Pro anvender en selvstændig grafikprocessor (GPU) eller en integreret GPU.

Mange 15" MacBook Pro har to grafikprocessorer (GPU) – en selvstændig GPU og en integreret GPU. Den diskrete GPU leverer en markant grafisk ydeevne, men bruger mere energi. Den integrerede GPU optimerer batterilevetiden ved at bruge mindre energi.

Tjek, om den selvstændige eller den integrerede GPU er i brug

Hvis du vil se, hvilke grafikkort der er i brug, skal du vælge Apple-menuen () > Om denne Mac. De grafikkort, som i øjeblikket er i brug, vises ved siden af Grafik. Læs, hvilke integrerede GPU'er din Mac kan være udstyret med.

Vinduet Om denne Mac

Tjek, om en app bruger den selvstændige GPU

Hvis du vil se, om en app bruger den selvstændige GPU med større ydeevne, skal du åbne Aktivitetsovervågning og klikke på fanen Energi. Hvis du ikke får vist kolonnen Kræver GPU med høj ydeevne, har din computer kun en grafikprocessor.

I dette eksempel bruger iMovie og Final Cut Pro den selvstændige GPU med større ydeevne:

Fanen Energi i Aktivitetsovervågning viser iMovie og Final Cut Pro på listen med Ja i kolonnen Kræver GPU med høj ydeevne.

Læs mere

Her er et par eksempler på apps og tilbehør, der bruger den diskrete GPU med den større ydeevne:

• iMovie
  • Adobe Photoshop og Adobe InDesign
  • En ekstern skærm

Læs mere om, hvor du bruger en ekstern grafikprocessor (eGPU) til din Mac.

Læs mere om, hvordan du indstiller grafikydeevnen på din MacBook Pro eller MacBook Pro med Retina-skærm.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.