Om SMC-firmwareopdateringerne

Her kan du læse om SMC-firmwareopdateringer.

SMC-firmwareopdateringer drejer sig om SMC (System Management Controller)-firmwareopdateringer til Intel-baserede computere. SMC-enheden er en mikrocontroller på hovedkortet, der styrer strømfunktionerne på computeren. SMC-enheden varetager forskellige funktioner, herunder:

• Styrer strøm og temperatur, vågeblusindikator og batteri.
  • Styrer ventilatorerne, understøtter Sudden Motion Sensor, ALS (Ambient Light Sensor) og afbryderknappen.

Tip! Udskriv disse instruktioner, eller skriv dem ned, før du begynder at installere opdateringen.

Bemærk: Nogle USB- og FireWire-enheder kan forhindre firmwareopdateringer i at blive installeret korrekt. Derfor skal du fjerne unødvendige enheder og kun benytte et Apple-tastatur og en Apple-mus til at anvende opdateringen.

Undersøg, om der er en tilgængelig opdatering til computeren.

1. Se EFI- og SMC-firmwareopdateringer til Intel-baserede Mac-computere for at finde ud af, om der er en opdatering til computeren. Du kan også vælge Apple () > Softwareopdatering for at se, om der er en EFI-opdatering tilgængelig til computeren.

Installer programmet til firmwareopdateringen.

1. Luk åbne programmer, og hent SMC-firmwareopdateringen til computeren fra Apple Supportoverførsler.
  2. Overførselsprogrammet placerer et diskbillede med et installeringsprogram i mappen med overførsler eller på den placering, der er angivet på fanen Generelt under Safari > Indstillinger. Hvis du har overført diskbilledet via Safari, giver Safari dig besked, når der er et program i billedet. Klik på OK for at fortsætte.

Brug programmet til firmwareopdatering til at installere SMC-firmwareopdateringen.

1. Hvis "Åbn sikre arkiver efter overførsel" er markeret under Safari-indstillinger, starter diskbilledarkivet selv. Hvis denne indstilling ikke er slået til i Safari, skal du dobbeltklikke på diskbilledet for at aktivere den.
  2. Dobbeltklik på arkivet SMC Update.pkg.
  3. Klik på Fortsæt, når velkomstskærmen vises.
  4. Klik på Fortsæt, når du har set informationsskærmen med flere oplysninger om opdateringen.
  5. Hvis der vises en softwarelicensaftale, skal du klikke på Fortsæt. Accepter betingelserne ved at klikke på Enig.
  6. En skærm til standardinstallering vises. Dette installerer SMC-firmwareopdateringsprogrammet på harddisken i et midlertidigt område. Denne fil slettes automatisk, når opdateringen er gennemført. Klik på Installer.
  7. Indtast administratoradgangskoden, og klik på OK.
  8. Klik på Fortsæt installering, når der vises en dialog, der beder dig om at genstarte computeren for at gennemføre installeringen.
  9. Klik på Genstart for at fortsætte med SMC-firmwareopdateringen, når en dialogboks med gennemført installering vises.
  10. Skærmen bliver sort, og den kan være sort i flere sekunder. Du hører en lang tone. Computeren genstarter med en grå skærm og et Apple-logo. En statuslinje i bunden af skærmen viser, at SMC-firmwareopdateringen kører.
  11. Computerens blæsere kører med fuld hastighed under opdateringen, men de går tilbage til normal hastighed, når opdateringen er fuldført. Vigtigt! Afbryd ikke opdateringsprocessen. Bemærk: Hvis der ikke vises en statusindikator, og blæserne ikke kører for fuld hastighed, er opdateringen sandsynligvis ikke ved at blive installeret på computeren. Vælg SoftwareopdateringApple-menuen (), og prøv at køre opdateringen igen, eller hent og installer opdateringen manuelt.
  12. Computeren genstarter igen, når firmwareopdateringen er fuldført.

Bemærk: Denne opdatering kræver en Macintosh-formateret disk eller partition.