iPhone og iPod touch: Understøttede sprog til Stemmekontrol og VoiceOver

Med Stemmekontrol kan du kontrollere afspilning af musik og foretage opkald ved hjælp af talte kommandoer. Med VoiceOver på iOS får du talt feedback, mens du navigerer rundt i brugergrænsefladen. I denne artikel forklares, hvilke enheder der understøtter disse funktioner, hvilke sprog der understøttes, og hvor du kan finde yderligere oplysninger.

Stemmekontrol og VoiceOver understøttes af følgende enheder:

• iPhone 3GS

• iPhone 4

• iPod touch (3. generation)

• iPod touch (4. generation)

Stemmekontrol og VoiceOver kræver iOS 3.1 eller nyere. Visse sprog kan kræve iOS 4 eller nyere.

Stemmekontrol understøttes på følgende sprog pr. region:

• Kinesisk (kantonesisk)

• Kinesisk (det kinesiske fastland)

• Kinesisk (Taiwan)

• Dansk

• Hollandsk

• Engelsk (Australien)

• Engelsk (Storbritannien)

• Engelsk (USA)

• Finsk

• Fransk (Canada)

• Fransk (Frankrig)

• Tysk

• Græsk

• Italiensk

• Japansk

• Koreansk

• Norsk

• Polsk

• Portugisisk (Brasilien)

• Portugisisk (Portugal)

• Russisk

• Spansk (Mexico)

• Spansk (Spanien)

• Svensk

Hvis du vil ændre det sprog, der bruges til Stemmekontrol, skal du trykke på Indstillinger > Generelt > International > Stemmekontrol.

Bemærk: Kommandoerne og talegenkendelsen er på det valgte sprog. Du kan f.eks. skifte fra engelsk (UK) til engelsk (USA) for at tage højde for udtaleforskelle, men iPhone Stemmekontrol kan ikke forstå engelsk, hvis du ændrer indstillingen til et andet sprog, f.eks. japansk.

VoiceOver understøttes på følgende sprog:

• Kinesisk (kantonesisk)

• Kinesisk (det kinesiske fastland)

• Kinesisk (Taiwan)

• Tjekkisk

• Dansk

• Hollandsk

• Engelsk (Australien)

• Engelsk (Storbritannien)

• Engelsk (USA)

• Finsk

• Flamsk (belgisk hollandsk)

• Fransk (Canada)

• Fransk (Frankrig)

• Tysk

• Græsk

• Hindi

• Ungarsk

• Indonesisk

• Italiensk

• Japansk

• Koreansk

• Norsk

• Polsk

• Portugisisk (Brasilien)

• Portugisisk (Portugal)

• Rumænsk

• Russisk

• Slovakisk

• Spansk (Mexico)

• Spansk (Spanien)

• Svensk

• Thai

• Tyrkisk

Hvis du vil ændre det sprog, der bruges til VoiceOver, skal du trykke på Indstillinger > Generelt > International > Sprog.

Bemærk: Der er sprog på listen under indstillingen International, som ikke har nogen VoiceOver-stemme. Hvis VoiceOver er aktiveret, og du vælger et af disse sprog, informerer VoiceOver om, at det valgte sprog ikke er tilgængeligt til VoiceOver. Hvis du er afhængig af VoiceOver og vælger et sprog, der ikke understøttes, skal du muligvis have hjælp til at skifte tilbage til et sprog, du kan forstå.

1. Tryk på Indstillinger. Det gør du ved at dobbeltklikke på det store symbol, der ser sådan ud:

No alt supplied for Image
  2. Tryk på Generelt. Det gør du ved at dobbeltklikke på det lille symbol, der ser sådan ud:

No alt supplied for Image

3. Rul ned til International. Det gør du ved at stryge tre fingre hen over skærmen.

4. Tryk på International. Det gør du ved at dobbelttrykke på det sjette punkt på listen.

5. Tryk på Sprog. Det gør du ved at dobbelttrykke på det første punkt på listen.

Læs mere

Du kan få flere oplysninger om Stemmekontrol og VoiceOver i brugerhåndbogen til iPhone og brugerhåndbogen til iPod touch.