Lyt med Apple Podcasts

Opdag gratis lydfortællinger, der underholder, informerer og inspirerer, i Apple Podcasts.

iPhone og Mac, der viser appen Apple Podcasts, med podcasten Stuff You Should Know.

Symbol til appen Podcasts

Brug appen Apple Podcasts på din iPhone, iPad og iPod touch med den nyeste version af iOS eller iPadOS, på din Mac med macOS Catalina eller på dit Apple TV.

Lyt til udsendelser

Når du afspiller episoder i Apple Podcasts på din iOS- eller iPadOS-enhed, vises der en afspiller nederst på skærmen. Tryk på afspilleren for at åbne skærmen Afspiller nu, der viser alle betjeningsmulighederne.

I appen Apple Podcasts på din Mac er afspillerens betjeningsmuligheder øverst i vinduet.

Hvis du vil se Afspiller nu på Apple TV, skal du åbne Apple Podcasts og derefter skubbe ned på din Siri Remote eller Apple TV Remote. Afspiller nu vises på menulinjen øverst.

Kontroller afspilning

Spol frem eller tilbage
Hvis du vil spole gennem en episode, skal du trykke eller klikke på 15 sekunders spol tilbage  eller 30 sekunders spol frem .

Juster afspilningshastigheden
Hvis du vil afspille en podcast ved en anden hastighed på din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du trykke på knappen Afspilningshastighed . På din Mac skal du vælge en afspilningshastighed i menuen Betjening på menulinjen.

Indstil et interval for vågeblus
På din iPhone, iPad eller iPod touch kan du indstille et interval for vågeblus for at standse afspilningen af en podcast efter et bestemt tidsrum. Fra Afspiller nu skal du skubbe op og trykke på  Interval for vågeblus.

Afspil i en højttaler
På din iPhone, iPad og iPod touch skal du trykke på Afspilningsmodtager  for at ændre, hvilken enhed der afspilles lyd på.

Afspil episoder i rækkefølge, eller afspil den nyeste episode først

Nogle podcasts fortæller en historie, der fungerer bedst, når du starter med den første episode. For andre podcasts kan du godt lytte til den nyeste episode først. Her kan du se, hvordan du styrer rækkefølgen af afspilning af episoder:

1. Gå til podcastens oplysningsside.
  2. Tryk eller klik på knappen Mere , og tryk eller klik derefter på Indstillinger.
  3. Tryk eller klik på "Afspil i rækkefølge" eller "Afspil nyeste først".

Appen Apple Podcasts på Mac, der viser indstillinger som Afspil i rækkefølge eller Afspil nyeste først.

Du kan også indstille kontinuerlig afspilning, så når en episode slutter, afspilles den næste episode automatisk. Sådan gør du:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du gå til Indstillinger > Podcasts. Tryk på mærket ud for Kontinuerlig afspilning.
  • På din Mac skal du vælge Podcasts > Indstillinger på menulinjen i Podcasts. Klik derefter på Afspilning, og vælg "Afspil næste episode, når en episode slutter".

Abonner på udsendelser

Find udsendelser, du elsker, og abonner derefter på dem for at finde ud af, hvornår der udkommer nye episoder.

iPhone, der viser funktionen

Find en udsendelse

Gennemse kategorier, f.eks. krimier eller komedier. Eller søg efter podcasts, der nævner et bestemt ord eller udtryk. Søg f.eks. efter "Halleys komet" for at se udsendelser og episoder, hvor Halleys komet bliver nævnt.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du trykke på fanen Gennemse eller fanen Søg nederst på skærmen.
  • På din Mac skal du klikke på Gennemse i indholdsoversigten eller bruge søgefeltet øverst i indholdsoversigten.

Hvis du vil søge efter podcasts, du har afspillet for nylig, skal du trykke eller klikke på Lyt nu og derefter rulle til sektionen Senest afspillet nederst på skærmen.

Sådan abonnerer du på en udsendelse

1. Gennemse eller søg efter en udsendelse i appen Apple Podcasts.
  2. Tryk eller klik på udsendelsen for at se oplysningssiden.
  3. Tryk eller klik på Abonner. Nu downloades nye episoder automatisk gratis, og du får en meddelelse, når de bliver tilgængelige.

Hvis du stopper med at lytte til en udsendelse i en periode, sætter Apple Podcasts muligvis dit abonnement på pause. Udsendelser og hentede episoder bliver liggende i dit bibliotek, men nye episoder bliver muligvis ikke opdateret. Abonner igen for at fortsætte med at få nye episoder.

Sådan opsiger du dit abonnement på en udsendelse

1. Tryk eller klik på en udsendelse for at se oplysningssiden.
  2. Tryk eller klik på knappen Mere .
  3. Vælg Afmeld abonnement i den menu, der vises.

Nye episoder downloades ikke til din enhed, men episoder, som allerede er i dit bibliotek, slettes ikke.

Download episoder

Hvis du vil lytte til podcasts, når du ikke har forbindelse til et Wi-Fi- eller mobilnetværk, skal du downloade episoderne, før du går offline.

Sådan downloader du episoder

1. Find en episode i dit bibliotek, eller gennemse eller søg efter en episode.
  2. Tryk eller klik på knappen Hent  ud for navnet på episoden. Eller hvis du kan se knappen Tilføj , skal du trykke eller klikke på den og derefter trykke eller klikke på knappen Hent .

Hvis du ikke kan se knappen Download , er episoden allerede downloadet til din enhed.

Slå automatiske downloads fra

• Hvis du vil slå automatiske downloads fra på din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du gå til Indstillinger > Podcasts > Hent episoder og vælge Fra.
  • Hvis du vil slå automatiske downloads fra på din Mac, skal du vælge Podcasts > Indstillinger i menulinjen. Klik på Generelt. Vælg Aldrig ud for Hent episoder automatisk.

Slet episoder

Episoder bliver automatisk slettet 24 timer efter, at du afspiller dem, eller du kan slette dem manuelt.

Sådan sletter du episoder fra din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Find udsendelsen i dit bibliotek.
  2. Tryk på udsendelsen for at se dens oplysningsside.
  3. Skub til venstre på episoden.
  4. Tryk på Slet.

Sådan sletter du episoder fra din Mac

1. Klik på Hentet i indholdsoversigten.
  2. Klik på knappen Mere  ud for den episode, du vil fjerne, og vælg derefter Fjern.
  3. Klik på Fjern overførsel.

Hvis episoder automatisk skal slettes, når du er færdig med dem, skal du vælge Podcasts > Indstillinger i menulinjen. Klik på Avanceret, og vælg derefter "Slet automatisk afspillede episoder".

Flere muligheder med Podcasts

Hvis du ofte lytter til podcasts, er der her nogle ting, du kan gøre for at få en endnu bedre oplevelse med Apple Podcasts.

iPhone, der viser sektionen Anmeldelser og vurderinger på podcastens oplysningsside i appen Apple Podcasts.

Anmeld og vurder podcasts

I appen Apple Podcasts skal du søge efter udsendelsen, trykke eller klikke på den og derefter rulle ned til sektionen Anmeldelser og vurderinger. Tryk eller klik på Skriv en anmeldelse, eller vælg, hvor mange stjerner du vil give.

Synkroniser dine podcasts

Dit podcastbibliotek synkroniseres som standard på tværs af dine enheder, så hvis du sætter en episode på pause på én enhed, kan du fortsætte, hvor du slap, på en anden. Men hvis du har slået synkronisering fra, kan du slå det til igen. Sådan gør du:

• På din iOS-enhed skal du gå til appen Indstillinger. Rul til Podcasts, tryk på den, og tryk derefter på Synkroniser podcasts.
  • På din Mac skal du åbne appen Podcasts og vælge Podcasts > Indstillinger på menulinjen. Klik på Avanceret, og vælg derefter "Synkroniser abonnementer på tværs af enheder".

Marker en episode som afspillet

Hvis du vil fjerne en episode fra din kø, skal du markere den som afspillet.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du gå til fanen Lyt nu og finde den episode, du vil fjerne. Brug langt tryk på episoden, og tryk derefter på Marker som afspillet.
  • På din Mac skal du finde den episode, du vil fjerne. Klik på knappen Mere , og vælg derefter Marker som afspillet i den menu, der åbnes.