Sådan finder og fjerner du dubletter i iTunes-biblioteket

Læs mere om, hvordan du finder og fjerner alle emner, der vises mere end én gang i biblioteket på din Mac-computer eller pc.

Sådan finder du dubletter

Følg disse trin for at få vist eventuelle dubletter:

1. Åbn iTunes. Sørg for, at du har installeret den nyeste version.
  2. Klik på fanen Bibliotek, og klik derefter på Sange i indholdsoversigten i venstre side af iTunes-vinduet.
  3. Gå til menulinjen øverst på skærmen eller øverst i iTunes-vinduet, og vælg Arkiv > Bibliotek > Vis dubletter.
  4. Grupper emnerne ved at sortere efter navn eller kunstner. Brug derefter andre kolonner til at bestemme, hvilken dublet der skal fjernes.

Resultaterne er baseret på sangens navn og kunstner. Hvis du har flere versioner af samme nummer (f.eks. live- og studieversioner eller versioner fra forskellige album), skal du holde Alternativtasten (Mac ) eller Skift-tasten (Windows) nede og vælge Arkiv > Bibliotek > Vis nøjagtige dubletter. Med denne funktion vises kun dubletnumre med samme navn, kunstner og album.

Brug oplysningerne i de øvrige kolonner, f.eks. Tid, Udgivelsesdato og Genre, til at bestemme, hvilket emne du vil beholde, og hvilket der skal fjernes. Kolonnen Afspilninger viser f.eks., hvilken version af sangene du har lyttet mest til. Hvis iCloud-musikbibliotek er slået til, kan du også bruge oplysningerne i kolonnen iCloud-status eller Type.

Sådan sletter du dubletter

Følg disse trin for at slette dubletter i dit bibliotek:

1. Vælg den dublet, der skal slettes.
  2. Gå til menulinjen øverst på skærmen eller øverst i iTunes-vinduet, og vælg Sang > Slet.
  3. Klik på OK, når du er færdig med at slette dubletter i biblioteket.