Sådan undgås fastholdelse af billedet på Apple LCD-skærme

Hvis du lader et uforanderligt billede (f.eks. en loginskærm eller et skrivebordsbillede) stå på skærmen i lang tid, kan du på nogle Apple LCD-skærme muligvis se en svag rest af billedet, selv efter at et nyt billede vises på skærmen. Dette kaldes "fastholdelse."

Du kan forhindre fastholdelsen af billedet ved at bruge vågeblusfunktionen Energibesparelse til at slukke for skærmen, når den ikke er i brug, eller ved at bruge skærmskåneren til at sørge for, at der ikke er et statisk billede på skærmen i længere tid ad gangen. Vågeblusfunktionen Energibesparelse er meget nyttig, fordi pærerne til baggrundsbelysning slukkes i perioder med inaktivitet, hvilket kan forlænge deres levetid.

I sjældne tilfælde, hvor et billede fastholdes, kan du som regel løse problemet ved at følge disse trin:

Først skal du midlertidigt indstille vågeblusindstillingen Energibesparelse til "aldrig gå på vågeblus". Vis derefter et helt hvidt mønster på hele skærmen i lige så lang tid, som det fastholdte billede blev vist på skærmen. Dette gør du ved at følge disse trin:

1. Opret en helt hvid grafik i et grafikprogram som f.eks. Graphic Converter eller Photoshop, og gem grafikken som et JPEG-arkiv.

2. Brug denne grafik som det billede, der vises af skærmskåneren.

3. Skru ned for skærmens lysstyrke (men slå den ikke fra) for at bevare lyspærernes levetid.

4. Kontroller, at det fastholdte billede er væk.

5. Gentag om nødvendigt processen, indtil det fastholdte billede er væk.

6. Gendan indstillingerne for Energibesparelse.

Følg disse trin for at oprette en helt hvid grafik:

1. Åbn dit grafikprogram.

2. Opret et nyt grafikarkiv.

3. Brug opløsningen på din skærm (i pixels) som højden og bredden på din nye grafik.

4. Gem din nye grafik, og vælg "JPEG" som format.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.