Send App Store- & iTunes-gaver via e-mail

Du kan give pengebeløb som Store-kredit, bøger, lydbøger, musik, film, tv-udsendelser og apps som gave via App Store, iTunes Store og iBooks Store.

Hvis du ser en app eller et andet emne i App Store, iTunes Store eller iBooks Store, som en ven eller et familiemedlem gerne vil have, kan du købe det for dem ved at bruge den betalingsmetode, som du har registreret for dit Apple-id. Du kan også sende penge til en anden person som Store-kredit, så vedkommende kan købe noget i App Store, iTunes Store eller iBooks Store.

For at sende App Store- & iTunes-gaver skal du bruge:

Modtageren af din gave skal have et Apple-id i samme land eller område som dig. Du kan f.eks. ikke sende en App Store- & iTunes-gave på $25 fra USA til en ven i Norge.

Når du køber App Store- & iTunes-gaver, opkræves de den betalingsmetode, du har registreret for dit Apple-id, hvis du har tilgængelig Store-kredit. Se, hvordan du tilføjer en betalingsmetode, hvis du ikke har registreret en.

Det er ikke muligt at sende App Store- & iTunes-gaver i alle lande og områder.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan give pengebeløb eller emner som gave.

Sådan sendes penge

1. Åbn appen App Store.
  2. Tryk på I dag, og tryk derefter på dit foto eller på profilsymbolet den blå cirkel med blå person på hvid baggrund øverst til højre. Hvis du ikke er logget på, skal du logge på med dit Apple-id.
  3. Tryk på "Send gavekort via mail."
  4. Indtast modtagerens e-mailadresse.
  5. Indtast eventuelt en besked.
  6. Tryk på det ønskede gavebeløb, eller tryk på Andet for at indtaste et andet beløb.
  7. Gaven sendes som standard, så snart den er købt. Hvis gaven skal sendes senere, skal du trykke på I dag og derefter indtaste den dato, hvor gaven skal sendes.
  8. Tryk på Næste øverst til højre.
  9. Vælg et tema for gaven, og tryk på Næste.
  10. Tryk på Køb, og tryk derefter på Køb nu for at bekræfte.

Giv en app eller et andet emne i gave

1. Åbn appen App Store, iTunes Store eller iBooks. Hvis du ikke allerede er logget ind, skal du logge på med dit Apple-id.
  2. Find det emne, der skal gives som gave. Du kan ikke give et gratis emne som gave.
  3. I App Store skal du trykke på den blå cirkel med tre vandrette prikker øverst til højre på appens produktside. I iTunes Store eller iBooks Store skal du trykke på delesymbolet det blå felt med en blå pil op øverst til højre på emnesiden.
  4. Tryk på Gave .
  5. Indtast modtagerens e-mailadresse.
  6. Indtast eventuelt en besked.
  7. Gaven sendes som standard, så snart den er købt. Hvis gaven skal sendes senere, skal du trykke på I dag og derefter indtaste den dato, hvor gaven skal sendes.
  8. Tryk på Næste øverst til højre.
  9. Vælg et tema for gaven, og tryk på Næste.
  10. Tryk på Køb, og tryk derefter på Køb nu for at bekræfte.

Du kan ikke give individuelle sange som gave via iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis du vil give en enkelt sang som gave, skal du bruge iTunes på en Mac eller pc.

På Mac eller pc

Du kan give pengebeløb eller indhold som gave. Du kan ikke give programmer fra en Mac eller pc som gave.

Sådan sendes penge

1. Åbn iTunes eller iBooks, og klik derefter på Butik eller iBooks Store. Hvis du ikke allerede er logget ind, skal du logge på med dit Apple-id.
  2. Klik på Send en gave under Hurtige links til højre i iTunes eller iBooks.
  3. Indtast modtagerens e-mailadresse.
  4. Tilføj en besked.
  5. Klik på det ønskede gavebeløb, eller klik på Andet for at indtaste et andet beløb.
  6. Gaven sendes som standard, så snart den er købt. Hvis gaven skal sendes senere, skal du trykke på Anden dato og derefter indtaste den dato, hvor gaven skal sendes.
  7. Klik på Næste nederst til højre.
  8. Vælg et tema for gaven, og klik derefter på Næste.
  9. Bekræft gaven ved at klikke på Køb gave. Du bliver muligvis bedt om at bekræfte dit Apple-id.

Sådan sendes en gave

1. Åbn iTunes eller iBooks. Hvis du ikke allerede er logget ind, skal du logge på med dit Apple-id.
  2. Find det emne, der skal gives som gave. Du kan ikke give et gratis emne som gave.
  3. Klik på pilen til højre for emnets pris.
  4. Gå til menuen, og vælg Giv [emnetype] som gave.
  5. Indtast modtagerens e-mailadresse.
  6. Indtast eventuelt en besked.
  7. Gaven sendes som standard, så snart den er købt. Hvis gaven skal sendes senere, skal du trykke på Anden dato og derefter indtaste den dato, hvor gaven skal sendes.
  8. Klik på Næste nederst til højre.
  9. Vælg et tema for beløbet, og klik på Næste.
  10. Bekræft gavekøbet ved at klikke på Køb gave. Du bliver muligvis bedt om at bekræfte dit Apple-id.

Indløs eller gensend en gave

Når du modtager en gave, får du en mail om det. Tryk eller klik på Indløs i denne mail. Emnet åbnes og downloades. Du er muligvis nødt til at logge ind med dit Apple-id.

Hvis du sender en gave, og modtageren ikke får en mail, skal du gensende din App Store- & iTunes-gave. Du kan gensende en gave, så længe modtageren ikke har indløst den. Før du gensender, skal du dobbelttjekke, at du har stavet modtagerens mailadresse korrekt.

Læs mere

• Når modtageren indløser en App Store- & iTunes-gave, modtager afsenderen en mail med teksten "App Store- & iTunes-gave til [mailadresse]."
  • Du kan ikke købe en App Store- & iTunes-gave med Store-kredit.
  • Du kan ikke give gratis apps eller emner som gave.
  • Hvis du bruger Familiedeling, og Spørg før køb er slået til på kontoen, kan du ikke købe gaver.
  • Hvis du vil annullere en gave, kan du kontakte Apple-support op til to dage inden den planlagte levering.
  • Læs mere om, hvordan du sender en App Store- & iTunes-gave igen.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.