Gave fra App Store, iTunes Store, Apple Books og meget mere

Du kan give apps, musik, film, tv-udsendelser, bøger eller lydbøger, eller du kan give penge som Apple-id-kredit.

Hvis du finder noget helt særligt i App Store, iTunes Store eller Apple Books, kan du give det som en gave til en ven eller et familiemedlem. Du kan også sende penge som Apple-id-kredit til en anden, så denne person kan få iCloud-lagringsplads, betale for abonnementer såsom Apple Music eller købe noget i App Store, iTunes Store eller Apple Books.

Modtageren af gaven skal have et Apple-id i dit land eller område. Hvis du f.eks. befinder dig i USA, kan du ikke sende en gave til en ven, der bor i Australien.

Du kan ikke sende gaver i alle lande og områder. Tilgængeligheden af butikken varierer afhængigt af land og område. Læs mere om, hvad der er tilgængeligt i dit land eller område.

Sådan sender du en gave

• Du kan ikke give individuelle sange på iPhone, iPad eller iPod touch som en gave. Hvis du vil give en sang som en gave, skal du bruge din Mac eller pc.
  • Du kan ikke give apps, tv-udsendelser eller film som en gave på en Mac. Hvis du vil give disse emner som en gave, skal du bruge en iPhone, iPad eller iPod touch.

Sådan sender du en gave fra din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn appen App Store, appen iTunes Store eller appen Bøger. Hvis du ikke er logget ind, skal du logge på med dit Apple-id.
  2. Find det emne, du vil give som en gave.
  3. Find og tryk på knappen Giv som gave:
    • I App Store skal du trykke på knappen Del og derefter på Giv som gave .
    • I iTunes Store skal du trykke på knappen Del  og derefter trykke på Giv som gave
    • I appen Bøger skal du trykke på Gave .
  4. Indtast modtagerens e-mailadresse. Indtast eventuelt en besked.
  5. Gaven sendes som standard, så snart den er købt. Hvis gaven skal sendes senere, skal du trykke på I dag og derefter indtaste den dato, hvor gaven skal sendes.
  6. Tryk på Næste.
  7. Vælg et tema for gaven, og tryk på Næste.
  8. Tryk på Køb, og tryk derefter på Køb nu for at bekræfte.

Du kan ikke give et gratis emne som gave, men du kan trykke på knappen Del  for at sende en anden person linket til emnet.

Sådan sender du en gave fra din computer

1. Åbn appen Musik eller Apple Books. Eller åbn iTunes på en pc.
  2. Find det emne, som du vil give som gave, i iTunes Store eller Boghandel.
  3. Klik på knappen Vis delingsmuligheder menuknappen Vis delingsmuligheder ud for prisen på emnet.
    iTunes Store, der viser et album med Whitney, som du kan sende som en gave.
  4. I den menu, der vises, skal du vælge Giv [emnetype] som gave.
  5. Indtast modtagerens e-mailadresse.
  6. Indtast eventuelt en besked.
  7. Gaven sendes som standard, så snart den er købt. Hvis gaven skal sendes senere, skal du vælge Anden dato og derefter indstille en dato.
    App Store og iTunes med siden Send gave, der viser, hvor du indtaster modtagerens e-mailadresse og en valgfri besked.
  8. Klik på Næste.
  9. Vælg et tema for beløbet, og klik på Næste.
  10. For at bekræfte dit gavekøb skal du klikke på Køb gave.

Du kan ikke give et gratis emne som gave, men du kan klikke på knappen Vis delingsmuligheder menuknappen Vis delingsmuligheder for at dele et link til emnet.

Sådan sender du Apple-id-kredit

Når du sender penge som Apple-id-kredit, kan modtageren bruge dem til at betale for iCloud-lagringsplads, abonnementer såsom Apple Music eller emner i App Store, iTunes Store eller Apple Books.

Sådan giver du Apple-id-kredit som en gave på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn appen App Store.
  2. Tryk på dit billede eller knappen Log ind  øverst på skærmen. Hvis du ikke er logget ind, skal du logge på med dit Apple-id.
  3. Tryk på "Send gavekort via mail."
    iPhone, der viser muligheden Send gavekort via mail.
  4. Indtast modtagerens e-mailadresse. Indtast eventuelt en besked.
  5. Tryk på det ønskede gavebeløb, eller tryk på Andet for at indtaste et andet beløb.
  6. Gaven sendes som standard, så snart den er købt. Hvis gaven skal sendes senere, skal du trykke på I dag og derefter indtaste den dato, hvor gaven skal sendes.
  7. Tryk på Næste.
  8. Vælg et tema for gaven, og tryk på Næste.
  9. Tryk på Køb, og tryk derefter på Køb nu for at bekræfte.

Sådan giver du Apple-id-kredit på din computer

1. Åbn iTunes Store i appen Musik eller Boghandel i Apple Books. Eller åbn iTunes på en pc.
  2. Klik på Send gave under Hurtige links.
    iTunes Store på Mac, der viser Hurtige links, som omfatter Send gave og Indløs.
  3. Indtast modtagerens e-mailadresse.
  4. Tilføj en besked.
  5. Klik på det ønskede gavebeløb, eller klik på Andet for at indtaste et andet beløb.
  6. Gaven sendes som standard, så snart den er købt. Hvis gaven skal sendes senere, skal du trykke på Anden dato og derefter indtaste den dato, hvor gaven skal sendes.
    App Store og iTunes med siden Send gave, der viser, hvor du indtaster modtagerens e-mailadresse og en valgfri besked såsom Tillykke med fødselsdagen.
  7. Klik på Næste.
  8. Vælg et tema for gaven, og klik derefter på Næste.
  9. For at bekræfte din gave skal du klikke på Køb gave.

Sådan gensender du en gave

Når du sender en gave til en anden, modtager denne person en besked via e-mail. Vedkommende kan trykke eller klikke på Indløs i e-mailen for at indløse gaven. Emnet åbnes og downloades på dennes enhed eller computer. Du får derefter en e-mail med emnelinjen "App Store- & iTunes-gave til [e-mailadresse]".

Hvis du sender en gave, og modtageren ikke modtager en e-mail, kan du gensende gaven.

Sådan gensender du en gave på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på dit navn og derefter på iTunes og App Store.
  3. Tryk på dit Apple-id øverst på skærmen, og tryk derefter på Vis Apple-id. Du bliver muligvis bedt om at logge ind med dit Apple-id.
  4. Tryk på Gaver. Hvis Gaver ikke vises, har du ikke købt nogen gaver med dette Apple-id for nylig.
  5. Tryk på den gave, du vil sende igen.
  6. Tryk på Send gave igen. Hvis Send gave igen ikke vises, er den allerede blevet indløst.
    Inden du sender gaven igen, skal du sikre dig, at modtagerens e-mailadresse er stavet korrekt. Hvis du har brug for at redigere eller ændre modtagerens e-mailadresse, skal du trykke på e-mailadressen på skærmen med gaveoplysninger.

Sådan gensender du en gave fra din computer

1. Åbn appen Musik eller Apple Books. Eller åbn iTunes på en pc.
  2. Gå til menulinjen øverst på skærmen, vælg Konto > Vis min konto. (I Apple Books skal du vælge Store > Vis mit Apple-id). Du bliver muligvis bedt om at logge ind med dit Apple-id.
  3. På siden med kontooplysninger skal du rulle til afsnittet Købsoversigt og klikke på Administrer gaver.
    Hvis Administrer gaver ikke vises, har du ikke købt nogen App Store- og iTunes-gaver med dette Apple-id for nylig.
  4. Klik på Vis ud for den gave, du vil sende igen.
  5. Klik på Send gave igen. Inden du sender gaven igen, skal du sikre dig, at modtagerens e-mailadresse er stavet korrekt. Hvis du vil redigere modtagerens e-mailadresse, kan du ændre adressen i feltet under Modtager.

Læs mere

• Hvis du vil annullere en gave, kan du kontakte Apple-support op til to dage inden den planlagte levering.
  • Gaver betales med den betalingsmetode, du har registreret for dit Apple-id, også selvom du har penge på din saldo. Du kan ikke købe en gave med penge på din saldo.
  • Hvis du bruger Familiedeling, og Spørg før køb er slået til på kontoen, kan du ikke købe gaver.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.