Identificering af portene på din Mac

Hvis du ikke er sikker på, hvilken port du skal bruge til din ekstra skærm, harddisk, dit kamera, din printer, iPhone, iPad eller anden enhed, kan de porte og symboler, der vises i denne guide, hjælpe dig.

Hvis du vil læse mere om disse og andre typer Mac-porte, kan du se specifikationerne til din Mac: Gå til Apple-menuen  > Om denne Mac, klik på Support, og klik derefter på Specifikationer. Eller se brugerhåndbogen til din Mac.

Thunderbolt 3

Brug Thunderbolt 3  til skærme og andre enheder, der tilsluttes med et Thunderbolt 3-kabel () eller et USB-C-kabel. Du kan også tilslutte en USB-C-strømforsyning og et USB-C-kabel for at oplade din bærbare computer. Hvis du har en enhed, der ikke kan tilsluttes denne port, skal du muligvis bruge et mellemstik for at tilslutte den.

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt 3-porte:

Hvis din bærbare eller stationære Mac-computer har mere end én port af denne type, understøtter hver af portene ThunderBolt 3 og USB-C.

USB-C

Brug USB-C  til skærme og andre enheder, der tilsluttes med et USB-C-kabel. Du kan også tilslutte en USB-C-strømforsyning og et USB-C-kabel for at oplade din bærbare computer. Hvis du har en enhed, der ikke kan tilsluttes denne port, skal du muligvis bruge et mellemstik for at tilslutte den.

MacBook-modeller fra 2015 eller en nyere model, og som har én USB-C-port. Denne port understøtter ikke Thunderbolt-enheder.

Hvis din Mac kun har én port af denne type, er det en MacBook, der understøtter USB-C, men ikke Thunderbolt

Thunderbolt

Brug Thunderbolt  eller Thunderbolt 2  til skærme og andre enheder, der tilsluttes med et Thunderbolt-kabel.

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-porte:

Thunderbolt og Thunderbolt 2 er ikke det samme som Mini DisplayPort . De har samme form, men forskellige symboler på kablet og porten. Denne port understøtter dog Mini DisplayPort til videooverførsel, så du kan bruge et Mini DisplayPort-kabel til at tilslutte en Mini DisplayPort-skærm.

Mini DisplayPort

Brug Mini DisplayPort  til skærme, der tilsluttes med et Mini DisplayPort-kabel.

Følgende Mac-modeller har Mini DisplayPort:

Mini DisplayPort er ikke det samme som Thunderbolt eller Thunderbolt 2 . De har samme form, men forskellige symboler på kablet og porten.

USB-A

Brug USB-C  til enheder, der tilsluttes med et USB-kabel. USB-porte kan nogle gange identificeres ud fra USB-specifikationen på porten, f.eks. USB 2 eller USB 3.

Fra venstre: strøm, to Thunderbolt-porte, en USB-A-port og en lydudgang.

HDMI

Brug HDMI til skærme og tv'er, der tilsluttes med et HDMI-kabel.

Ethernet

Brug Ethernet  til netværk og enheder, der tilsluttes med et Ethernet-kabel (RJ45).

FireWire

FireWire 400

FireWire 800

Brug FireWire  sammen med enheder, der tilsluttes med et FireWire 400- eller FireWire 800-kabel.

SD-kort

Brug SD-kortpladsen med SD, SDHC, SDXC, MMC og UHS-II-mediekort, f.eks. dem, der bruges til digitalkameraer.

Lyd

Brug lydudgangen –  eller  – til hovedtelefoner, højttalere og andre lydenheder (output), der tilsluttes med et lydkabel, der har et 3,5 mm lydstik.

Brug Audio-In  til en mikrofon eller andre lydenheder (input), der tilsluttes med et lydkabel, der har et 3,5 mm lydstik.

Strøm

Brug strømporten , hvis den er tilgængelig, til at slutte computeren til en stikkontakt via MagSafe-kabel eller -strømforsyning. Denne port er ikke tilgængelig på nye bærbare Mac-computere, der bruger Thunderbolt 3 eller USB-C til strøm og opladning. Læs mere om strømforsyninger og kabler til bærbare Mac-computere.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.