Identificering af portene på din Mac

Hvis du ikke er sikker på, hvilken port du skal bruge til din ekstra skærm, harddisk, dit kamera, din printer, iPhone, iPad eller anden enhed, kan de porte og symboler, der vises i denne guide, hjælpe dig.

Du kan finde oplysninger om disse og andre typer Mac-porte under specifikationerne til din Mac:

1. Vælg Apple-menuen  > Om denne Mac, dobbeltklik på dit serienummer, og tryk derefter på Kommando-C for at kopiere det.
  2. Gå til siden Tekniske specifikationer, klik på feltet Søg i tekniske specifikationer, tryk på Kommando-V for at indsætte computerens serienummer, og klik derefter på Søg.
  3. Klik på siden med specifikationer til din Mac.

Thunderbolt 4 (USB-C)

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt 4-porte (USB-C):

Du kan tilslutte eksterne skærme og andre enheder, der kan tilsluttes med et Thunderbolt 4-kabel , et Thunderbolt 3-kabel  eller et USB-C-kabel. Du kan også tilslutte et USB-C-opladerkabel for at oplade din bærbare computer eller et USB-C til Lightning-kabel for at oplade din iPhone eller iPad. Hvis du har en enhed, der ikke kan tilsluttes denne port, kan du bruge et mellemstik for at tilslutte den.

Hvis du har en Mac Studio med M1 Ultra-chippen, kan du også slutte en skærm eller Thunderbolt-enhed til Thunderbolt 4-portene foran på computeren.

Thunderbolt/USB 4

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt-/USB 4-porte:

Du kan tilslutte en enkelt ekstern skærm og andre enheder, der kan tilsluttes med et Thunderbolt 3-kabel  eller et USB-C-kabel. Du kan også tilslutte et USB-C-opladerkabel for at oplade din bærbare computer eller et USB-C til Lightning-kabel for at oplade din iPhone eller iPad. Hvis du har en enhed, der ikke kan tilsluttes denne port, kan du bruge et mellemstik for at tilslutte den.

Bagsiden på 2021 iMac med portene forstørret

På iMac (24", M1, 2021) vises symbolet  over hver Thunderbolt-/USB 4-port. Hvis du vil tilslutte en skærm, skal du bruge en af portene med Thunderbolt-symbolet .

Thunderbolt 3

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt 3-porte:

• iMac (Retina 5K, 27", 2020)
  • iMac (Retina 5K, 27", 2019)
  • iMac (Retina 4K, 21,5", 2019)
  • iMac (Retina 5K, 27", 2017)
  • iMac (Retina 4K, 21,5", 2017)
  • iMac (21,5", 2017)
  • iMac Pro
  • Mac Pro (2019)
  • Mac Pro (rack, 2019)
  • Mac mini (2018)
  • MacBook Air (Retina, 13", 2020)
  • MacBook Air (Retina, 13", 2019)
  • MacBook Air (Retina, 13", 2018)
  • MacBook Pro (13", 2020, to Thunderbolt 3-porte)
  • MacBook Pro (13", 2020, fire Thunderbolt 3-porte)
  • MacBook Pro (16", 2019)
  • MacBook Pro (13'', 2019, to Thunderbolt 3-porte)
  • MacBook Pro (15", 2019)
  • MacBook Pro (13", 2019, fire Thunderbolt 3-porte)
  • MacBook Pro (15", 2018)
  • MacBook Pro (13", 2018, fire Thunderbolt 3-porte)
  • MacBook Pro (15", 2017)
  • MacBook Pro (13", 2017, fire Thunderbolt 3-porte)
  • MacBook Pro (13'', 2017, to Thunderbolt 3-porte)
  • MacBook Pro (15", 2016)
  • MacBook Pro (13", 2016, fire Thunderbolt 3-porte)
  • MacBook Pro (13'', 2016, to Thunderbolt 3-porte)

Brug disse porte til skærme og andre enheder, der tilsluttes med et Thunderbolt 3-kabel  eller et USB-C-kabel. Du kan også tilslutte en USB-C-strømforsyning og et USB-C-kabel for at oplade din bærbare computer. Hvis du har en enhed, der ikke kan tilsluttes denne port, kan du bruge et mellemstik for at tilslutte den.

Hvis din bærbare eller stationære Mac-computer har mere end én port af denne type, understøtter hver af portene Thunderbolt 3 og USB-C.

USB 3

Følgende Mac-modeller har USB 3-porte:

• Mac Studio (2022)
  • iMac (24", M1, 2021) med fire porte
  • MacBook (Retina, 12", 2017)
  • MacBook (Retina, 12", primo 2016)
  • MacBook (Retina, 12'', primo 2015)

På Mac Studio-modeller med M1 Max-chippen skal du bruge USB 3-portene foran på computeren til eksterne enheder, der forbindes med et USB-C-kabel. For at tilslutte en ekstern skærm skal du bruge portene på bagsiden af computeren med Thunderbolt-symbolet .

På iMac (kun modellen med fire porte) skal du bruge USB 3-portene med eksterne enheder, der tilsluttes ved hjælp af et USB-C-kabel. Hvis du vil tilslutte en ekstern skærm, skal du bruge en af portene med Thunderbolt-symbolet .

På MacBook kan du bruge denne port til skærme og andre enheder, der tilsluttes med et USB-C-kabel. Du kan også tilslutte en USB-C-strømforsyning og et USB-C-kabel for at oplade din bærbare computer. Hvis du har en enhed, der ikke kan tilsluttes denne port, kan du bruge et mellemstik for at tilslutte den.

HDMI

Følgende Mac-modeller har en HDMI-port:

• Mac Studio fra 2022
  • MacBook Pro fra 2021
  • MacBook Pro fra 2012 til 2015
  • Mac mini fra 2010 eller en nyere model
  • Mac Pro fra 2013 eller en nyere model

Brug HDMI til skærme og tv'er, der tilsluttes med et HDMI-kabel.

SD-kort

Disse Mac-modeller har en SDXC-kortplads:

• Mac Studio fra 2022
  • MacBook Pro fra 2021
  • MacBook Pro fra 2011 til 2015
  • Mac mini fra 2011 til 2014
  • MacBook Air-modeller på 13" fra 2013 til 2017
  • iMac-modeller på 27" fra 2010 eller derefter
  • iMac-modeller på 21,5" fra 2010 eller derefter

Brug SD-kortpladsen med SD, SDHC, SDXC, MMC og UHS-II-mediekort, f.eks. dem, der bruges til digitalkameraer.

Ethernet

Brug Ethernet  til netværk og enheder, der tilsluttes med et Ethernet-kabel (RJ45).

På nogle iMac-modeller er Ethernet-porten placeret på computerens strømforsyning. Hvis din Mac eller din strømforsyning ikke har en Ethernet-port, kan du bruge et Ethernet-mellemstik.

Strøm

Brug strømporten på din bærbare Mac-computer til at slutte computeren til en stikkontakt via et MagSafe 3-kabel og en USB-C-, MagSafe 2- eller MagSafe-strømforsyning. Nogle bærbare Mac-computere har en dedikeret opladerport, mens andre blot bruger USB-C-porte til at oplade.

Læs mere om strømforsyninger til Mac.

MagSafe 2- og MagSafe-strømforsyninger er ikke kompatible med MagSafe 3.

Lyd

Brug lydudgangen –  eller  – til hovedtelefoner, højttalere og andre lydenheder (output), der tilsluttes med et lydkabel, der har et 3,5 mm lydstik. På 14" og 16" MacBook Pro-modeller med Apple-chips og på Mac Studio kan du slutte højimpedanshovedtelefoner til 3,5 mm lydstikket.

Brug Audio-In  til en mikrofon eller andre lydenheder (input), der tilsluttes med et lydkabel, der har et 3,5 mm lydstik.

USB-A

Brug disse porte til enheder, der tilsluttes med et USB-A-kabel . USB-porte kan nogle gange identificeres ud fra USB-specifikationen på porten, f.eks. USB 2 eller USB 3.

Fra venstre: strøm, to Thunderbolt-porte, en USB-A-port og en lydudgang.

Thunderbolt

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-porte:

Brug disse porte til skærme og andre enheder, der tilsluttes med et Thunderbolt-kabel .

Thunderbolt og Thunderbolt 2 er ikke det samme som en Mini DisplayPort . De har samme form, men forskellige symboler på kablet og porten. Denne port understøtter dog Mini DisplayPort til videooverførsel, så du kan bruge et Mini DisplayPort-kabel til at tilslutte en Mini DisplayPort-skærm.

Mini DisplayPort

Følgende Mac-modeller har Mini DisplayPort:

Brug denne port til skærme, der tilsluttes med et Mini DisplayPort-kabel .

Mini DisplayPort er ikke det samme som Thunderbolt eller Thunderbolt 2 . De har samme form, men forskellige symboler på kablet og porten.

FireWire

FireWire 400

FireWire 800

Brug FireWire  sammen med enheder, der tilsluttes med et FireWire 400- eller FireWire 800-kabel.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.