Identificer portene på din Mac

Hvis du ikke er sikker på, hvilken port du skal bruge til din eksterne skærm, din harddisk, dit kamera, din printer, iPhone, iPad eller anden enhed, kan de porte og symboler, der vises i denne guide, hjælpe dig.

Du kan finde oplysninger om disse og andre typer Mac-porte under specifikationerne til din Mac:

1. Vælg Apple-menuen  > Om denne Mac, dobbeltklik på dit serienummer, og tryk derefter på Kommando-C for at kopiere det.

2. Gå til siden Tekniske specifikationer, klik i feltet Søg i tekniske specifikationer, tryk på Kommando-V for at indsætte computerens serienummer, og klik derefter på Søg.

3. Klik på siden med specifikationer til din Mac.

Thunderbolt 4

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt 4-porte:

Du kan tilslutte eksterne skærme og andre enheder, der tilsluttes ved hjælp af et Thunderbolt 4No alt supplied for Image-kabel, Thunderbolt 3No alt supplied for Image-kabel eller USB-C-kabel. Du kan også tilslutte et USB-C-opladerkabel for at oplade din bærbare computer eller et USB-C til Lightning-kabel for at oplade din iPhone eller iPad. Hvis du har en enhed, der ikke kan tilsluttes denne port, kan du bruge et mellemstik for at tilslutte den.

No alt supplied for Image

Hvis du har en Mac Studio med M1 eller M2 Ultra-chippen, kan du også slutte en skærm eller Thunderbolt-enhed til Thunderbolt 4-portene foran på computeren.

Thunderbolt/USB 4

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt-/USB 4-porte:

Du kan tilslutte en enkelt ekstern skærm og andre enheder, der kan tilsluttes med et Thunderbolt 3Thunderbolt 3-kabel eller USB-C-kabel. Du kan også tilslutte et USB-C-opladerkabel for at oplade din bærbare computer eller et USB-C til Lightning-kabel for at oplade din iPhone eller iPad. Hvis du har en enhed, der ikke kan tilsluttes denne port, kan du bruge et mellemstik for at tilslutte den.

Bagsiden på 2021 iMac med portene forstørret

På iMac (2021 eller en nyere model) vises Thunderbolt-symboletNo alt supplied for Image symbolet over hver Thunderbolt-/USB 4-port. Hvis du vil tilslutte en skærm, skal du bruge en af portene med Thunderbolt-symboletThunderbolt-symbolet.

Thunderbolt 3

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt 3-porte:

Brug disse porte med skærme og andre enheder, der tilsluttes med enten et Thunderbolt 3No alt supplied for Image-kabel eller USB-C-kabel. Du kan også tilslutte en USB-C-strømforsyning og et kabel for at oplade din bærbare computer. Hvis du har en enhed, der ikke kan tilsluttes denne port, kan du bruge et mellemstik for at tilslutte den.

USB-C

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har USB-C-porte:

• iMac med fire porte fra 2021 eller en nyere model

• MacBook fra 2015 eller nyere

• Mac Studio fra 2022 eller en nyere model

På Mac Studio-modeller med M1 eller M2 Max-chippen skal du bruge USB-C-portene foran på computeren til eksterne enheder, der tilsluttes ved hjælp af et USB-C-kabel. Hvis du vil tilslutte en ekstern skærm, skal du bruge portene med Thunderbolt-symboletThunderbolt-symbolet på bagsiden af computeren.

På iMac (kun modellen med fire porte) skal du bruge USB-C-portene med eksterne enheder, der tilsluttes ved hjælp af et USB-C-kabel. Hvis du vil tilslutte en ekstern skærm, skal du bruge en af portene med Thunderbolt-symboletThunderbolt-symbolet.

På MacBook kan du bruge denne port til skærme og andre enheder, der tilsluttes med et USB-C-kabel. Du kan også tilslutte en USB-C-strømforsyning og et kabel for at oplade din bærbare computer. Hvis du har en enhed, der ikke kan tilsluttes denne port, kan du bruge et mellemstik for at tilslutte den.

HDMI

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har en HDMI-port:

Brug HDMI til skærme og tv'er, der tilsluttes med et HDMI-kabel.

SD-kort

Følgende Mac-modeller har en SDXC-kortplads:

Brug SD-kortpladsen med SD-, SDHC-, SDXC-, MMC- og UHS-II-mediekort, f.eks. dem, der bruges til digitalkameraer.

Ethernet

No alt supplied for Image

Brug EthernetNo alt supplied for Image med netværk og enheder, der tilsluttes ved hjælp af et Ethernet-kabel (RJ45).

På nogle iMac-modeller er Ethernet-porten placeret på computerens strømforsyning. Hvis din Mac eller din strømforsyning ikke har en Ethernet-port, kan du bruge et Ethernet-mellemstik.

Strøm

Brug strømporten på din bærbare Mac-computer til at slutte computeren til en stikkontakt via et MagSafe 3-kabel og en USB-C-, MagSafe 2- eller MagSafe-strømforsyning. Nogle bærbare Mac-computere har en dedikeret opladerport, mens andre blot bruger USB-C-porte til at oplade.

Læs mere om, hvordan du identificerer din Mac-strømforsyning, og hvordan du oplader din MacBook Air eller MacBook Pro hurtigt.

MagSafe 2- og MagSafe-strømforsyninger er ikke kompatible med MagSafe 3.

Lyd

Brug lydudgangen No alt supplied for Image eller lydudgangen No alt supplied for Image med hovedtelefoner, højttalere og andre lydenheder (udgang), der tilsluttes med et lydkabel med et 3,5 mm lydstik. På kompatible Mac-computere kan du slutte hovedtelefoner med høj impedans til 3,5 mm lydstikket.

Brug lydindgangenNo alt supplied for Image med en mikrofon eller andre lydenheder (indgang), der tilsluttes med et lydkabel med et 3,5 mm lydstik.

USB-A

No alt supplied for Image

Brug disse porte med enheder, der tilsluttes med et USB-ANo alt supplied for Image-kabel. USB-porte kan nogle gange identificeres ud fra USB-specifikationen på porten, f.eks. USB 2 eller USB 3.

No alt supplied for Image

Fra venstre: strøm, to Thunderbolt-porte, en USB-A-port og en lydudgang.

Thunderbolt

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-porte:

Brug disse porte til skærme og andre enheder, der tilsluttes med et ThunderboltThunderbolt-kabel.

Thunderbolt og Thunderbolt 2 er ikke det samme som Mini DisplayPortMini DisplayPort. De har samme form, men der er forskellige symboler på kablet og porten. Denne port understøtter dog Mini DisplayPort til videooverførsel, så du kan bruge et Mini DisplayPort-kabel til at tilslutte en Mini DisplayPort-skærm.

Mini DisplayPort

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har Mini DisplayPort:

Brug denne port med skærme, der tilsluttes ved hjælp af et Mini DMini DisplayPortNo alt supplied for Image-kabel.

Mini DisplayPort er ikke det samme som Thunderbolt eller Thunderbolt 2No alt supplied for Image. De har samme form, men der er forskellige symboler på kablet og porten.

FireWire

No alt supplied for Image

FireWire 400

No alt supplied for Image

FireWire 800

Brug FireWire FireWireNo alt supplied for Image med enheder, der tilsluttes med et FireWire 400- eller FireWire 800-kabel.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.