Identificering af portene på din Mac

Hvis du ikke er sikker på, hvilken port du skal bruge til din ekstra skærm, harddisk, kamera, printer, iPhone, iPad eller anden enhed, kan de porte og symboler, der vises i denne guide, hjælpe dig.

Din Mac kan have én eller flere af de porte, der vises i følgende eksempler. Du kan også finde oplysninger om porte i specifikationerne til din Mac, som du kan finde ved at indtaste serienummeret til din Mac på siden Tekniske specifikationer. Eller se brugerhåndbogen til din Mac.

MacBook Pro (15", 2017): To Thunderbolt 3-porte (USB-C) på hver side af computeren

Venstre side af MacBook Pro (Retina, 15", medio 2015): Strøm, to Thunderbolt 2, USB-A og lydudgang

Højre side af MacBook Pro (Retina, 15", medio 2015): SD-kortplads, HDMI og USB-A

iMac (21,5", 2017): Lydindgang, SD-kortplads, fire USB-A, to Thunderbolt 3 (USB-C) og Ethernet

Thunderbolt 3 (USB-C)

Brug Thunderbolt 3 (USB-C)  til skærme og andre enheder, der tilsluttes med et Thunderbolt 3-kabel (USB-C) eller et USB-C-kabel. Du kan også tilslutte en USB-C-strømforsyning og et USB-C-kabel for at oplade din bærbare computer. Hvis du har en enhed, der ikke kan tilsluttes denne port, skal du muligvis bruge et mellemstik for at tilslutte den.

USB-C

Brug USB-C  til skærme og andre enheder, der tilsluttes med et USB-C-kabel. Du kan også tilslutte en USB-C-strømforsyning og et USB-C-kabel for at oplade din bærbare computer. Hvis du har en enhed, der ikke kan tilsluttes denne port, skal du muligvis bruge et mellemstik for at tilslutte den.

USB-C har samme form som Thunderbolt 3 (USB-C), men understøtter ikke Thunderbolt-enheder. Hvis din Mac kun har én port af denne slags, er det en MacBook med USB-C.

USB-A

Brug USB-A  til enheder, der tilsluttes med et USB-A-kabel. USB-A-porte kan sommetider kendes på USB-specifikationen på porten: USB 3, USB 2 eller USB 1. USB-specifikationen vedrører den hastighed, som porten kan overføre data med, og hvor meget strøm den kan forsyne en tilsluttet enhed med.

Thunderbolt 2, Thunderbolt

Brug Thunderbolt 2  eller Thunderbolt  til skærme og andre enheder, der tilsluttes med et Thunderbolt-kabel.

Thunderbolt 2 og Thunderbolt er ikke det samme som Mini DisplayPort . De har samme form, men der er forskellige symboler på kablet og porten.

Mini DisplayPort

Brug Mini DisplayPort  til skærme, der tilsluttes med et Mini DisplayPort-kabel.

Mini DisplayPort er ikke det samme som Thunderbolt 2 eller Thunderbolt . De har samme form, men der er forskellige symboler på kablet og porten.

HDMI

Brug HDMI til skærme og tv'er, der tilsluttes med et HDMI-kabel.

Ethernet

Brug Ethernet  til netværk og enheder, der tilsluttes med et Ethernet-kabel (RJ45).

SD-kort

Brug SD-kortpladsen med SD, SDHC, SDXC, MMC, og UHS-II-mediekort, f.eks. dem, der bruges til digitalkameraer.

Lyd

Brug lydudgangen –  eller  – til hovedtelefoner, højttalere og andre lydenheder (output), der tilsluttes med et lydkabel, der har et 3,5 mm lydstik.

Brug lydindgangen  til en mikrofon eller andre lydenheder (input), der tilsluttes med et lydkabel, der har et 3,5 mm lydstik.

Strøm

Brug strømporten , hvis den er tilgængelig, til at slutte computeren til en stikkontakt via et MagSafe-kabel eller en -strømforsyning. Denne port er ikke tilgængelig på nye bærbare Mac-computere, der bruger Thunderbolt 3 (USB-C) eller USB-C til strøm og opladning.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.